Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 315
  • 799
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте.  Излязоха ми резултатите от Анти ха изследването и не мога да преценя дали ще се наложи промяна в терапията. Чакам лекарката да ми отговори. Вие какво мислите?

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 19:30 от pink dreams

# 421
Лекарят ще каже.  На ръба е малко, трябва да е над 0.3. Вероятно ще отчете и кръвосъсирването, и кръвотока към плода.
Но в същото време може инжекцията за деня да не е поставена супер добре, да не се е абсорбирало лекарството като хората.
Аз пусках скоро и при стойност 0.15 ми увеличи дозата на 0.6, чакам да минат няколко дни с нея и да проверя контролно пак.

# 422
Лекарят ще каже.  На ръба е малко, трябва да е над 0.3. Вероятно ще отчете и кръвосъсирването, и кръвотока към плода.
Но в същото време може инжекцията за деня да не е поставена супер добре, да не се е абсорбирало лекарството като хората.
Аз пусках скоро и при стойност 0.15 ми увеличи дозата на 0.6, чакам да минат няколко дни с нея и да проверя контролно пак.
Правих Анти Ха, защото APTT го поддържам ниско и се усъмни, че може дозата да не ми е достатъчна. Сега ми е написала да редувам 0.4 и 0.6, именно защото е леко ниско и след 3 седмици отново да пусна коагулация и Анти Ха.

# 423
Здравейте, в 6 г.с съм и днес излезнаха изследванията за тромбофилии, препратих на док той каза за най-сигурно да посетя генетик, който обаче има свободно за сряда, та за момента от сега съм на аспирин през вечер и клексан през вечер. Просто много се страхувам да не сме закъснели с терапията и дали е правилна..

# 424
Ми като цяло се счита,че инжекции през вечер няма никакъв смисъл. Трябва да са всеки ден.

# 425
Според мен също трябва Клексан да е всяка вечер. Терапията през вечер няма смисъл.

# 426
Според мен също трябва Клексан да е всяка вечер. Терапията през вечер няма смисъл.

Единият ми каза през вечер да ги редувам, другият ми каза клексан сутрин -аспирин вечер, всеки ден..

# 427
  • София
Аспирин протект може да е през вечер, защото действието му е 72ч, но Фракси/Клексан трябва да е всеки ден, защото действието му е 24ч. Аспирин протект всеки ден може да е опасно, натрупва се.

Стискам палци всичко да е наред този път! Успех!

# 428
Аспирин протект може да е през вечер, защото действието му е 72ч, но Фракси/Клексан трябва да е всеки ден, защото действието му е 24ч. Аспирин протект всеки ден може да е опасно, натрупва се.

Стискам палци всичко да е наред този път! Успех!

Точно за аспиринът говорихме с доктор Калчев и остатъчният му ефект е до една седмица при редовна употреба. При прокървяване може да не успеят да спасят бременността точно, поради тази причина. Имал е няколко такива случаи и в началото препоръчва само НМХ. Вариантът за прием на аспирин е точно през ден/два/три.

# 429
  • Варна
Здравейте, в 6 г.с съм и днес излезнаха изследванията за тромбофилии, препратих на док той каза за най-сигурно да посетя генетик, който обаче има свободно за сряда, та за момента от сега съм на аспирин през вечер и клексан през вечер. Просто много се страхувам да не сме закъснели с терапията и дали е правилна..

Здравей,

Имам абсолютно същите мутации.
На терапия с клексан 0.4/ фраксипарин 0.4 всяка сутрин и всяка вечер аспирин

# 430
И аз съм с тези, но не съм на Аспирин Simple Smile Та е хубаво да се направи консултация Simple Smile
Други две познати, пак с тези, нямаха нужда от терапия, а трета мадама остана само на Аспирин поради други особености. Един с един организъм няма еднакъв Simple Smile

# 431
Здравейте, благодаря за отговора, запазила съм час при специалист, просто до тогава исках някакви мнения, защото съм много притеснена ..
И аз съм с тези, но не съм на Аспирин Simple Smile Та е хубаво да се направи консултация Simple Smile
Други две познати, пак с тези, нямаха нужда от терапия, а трета мадама остана само на Аспирин поради други особености. Един с един организъм няма еднакъв Simple Smile

# 432
Момичета имам въпросче-бременна съм 4 месец инвитро.Още преди да забременея без изследвания ми изписаха Нат Аспин всеки ден по 1.В третия месец заради кръвопотока ходих на скрининг за преклампсия.Там ми казаха да пия Акард 150 мг всяка вечер и Нат Аспин през вечер.Обаче след 2 седмици като излязоха и кръвните резултати за преклампсията и говорих с доктора той каза че рискът е спаднал 1:400 заради кръвните показатели ,но ако искам да продължавам за пия аспирина .Не е ли опасно на се пиян и двете все пак са кръворазреждащи,а аз ще съм секцио(близнаци са) .Нат аспина действа ли оптимално ако е през вечер?

# 433
А вие в коя седмица сте и всичко наред ли е с бебчето ? 🥰

Здравей,

Имам абсолютно същите мутации.
На терапия с клексан 0.4/ фраксипарин 0.4 всяка сутрин и всяка вечер аспирин

# 434
  • София
При риск за прееклампсия аспирин протект /акард 150 ежедневно е стандартно предписание след БХС. Натаспин има съвсем различно действие.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 10:07 от delisardeli

Общи условия

Активация на акаунт