Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 461
  • 838
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Вчера сложих за втори път Ретиридес, много лесно се нанася, изобщо не е сух и нямаше никакво зачервяване, действам с Авен всяка вечер и Ретиридес 0,025% веднъж в седмицата.
Може и да е била от ниацинамида реакцията, този път го пропуснах.

Не мога да се нарадвам на кожата си, уникална стана от трет вечер и Витамин Ц или Бакучиол сутрин.

# 436
New_newbie, ползвала ли си за розацея азелаинова киселина? Аз ползвам Finacea 15% azelaic acid и розацеята ми е под контрол. Не оставам без него.
Браво, Nad_tab! 🤗

# 437
Бакучиол никога не съм ползвала, сега го загледах, но се чудя къде да го вместя в рутината сутрин - или пептиди, или серум с витамин С слагам. Ще помисля, че цената му много ме грабна.

# 438
  • София
Бакучиол никога не съм ползвала, сега го загледах, но се чудя къде да го вместя в рутината сутрин - или пептиди, или серум с витамин С слагам. Ще помисля, че цената му много ме грабна.
Пептидите ги слагам върху Авена вечер, а сутрин редувам Витамин Ц или Бакучиол.

# 439
  • пустинята Гоби
Бакучиол може да се комбинира с витамин С. Гледам, че даже има серуми, които съдържат и двата продукта.

# 440
  • София
Бакучиол може да се комбинира с витамин С. Гледам, че даже има серуми, които съдържат и двата продукта.

Върху витамйин С, може да се сложи всичко, различно от киселина, но има ли смисъл, той е достатъчно добра активна съставка.

# 441
New_newbie, ползвала ли си за розацея азелаинова киселина? Аз ползвам Finacea 15% azelaic acid и розацеята ми е под контрол. Не оставам без него.
Браво, Nad_tab! 🤗

Не, не съм, но ще си я купя. Как и кога я поставяш?

# 442
Започнах да я ползвам след като си бях нарушила кожната бариера и обострих розацеята. И това в резултат на мазане на много продукти, и въпреки че всички те бяха познати на кожата ми. Явно в един момент ѝ писна и взе да се бунтува.
Аз го вкарах много бавно като ретинала/ веднъж на всеки трети ден/. Слагах го вечер и след това хидратиращ крем отгоре. Азелаиновата киселина може да се ползва по два пъти на ден. Така, че в моят случай първо оправих лицето и розацеята беше под контрол и вкарах ретинала. След него niacinamide и Вит. С. 
Аз карам на сигурно, вкарвам бавно и самостоятелно. В случай на реакция да зная от кое е.
Щом не си пробвала ти я препоръчвам наистина страхотен продукт. Погледнах какво ползваш и при мен зачервяване имаше от Вит. С, не от ретинола. Според мен пробвай го в дните без третинол. Не зная кой е този GG 5, да не е с ретинол? Виждам момичета мажат с ретинол в дните, в които не слагат трет.

# 443
Понеже съм с розацея, искам да вметна само, че не винаги азелаиновата киселина е добър ход. Аз например се зачервявам от нея, докато третиноина ми действа добре. Така че внимателно и започнете с по-нисък процент. 15% е максималния, препоръчителен процент.
Ако няма реакция, азелаиновата киселина е много добра.

# 444
Има и с 20% азелаинова киселина. Аз не съм ползвала нисък %, но много бавно я вкарах.

# 445
  • пустинята Гоби

Върху витамйин С, може да се сложи всичко, различно от киселина, но има ли смисъл, той е достатъчно добра активна съставка.
Дали ще сложеш нещо върху витамин С или ще го редуваш с друг серум, с който може да се комбинира не е ли почти едно и също? Моят витамин С съдържа и други неща, просто на такъв попаднах. Не съм ползвала само витамин С, та не мога да кажа дали от чистия съм видяла повече ползи. Но аз като цяло досега не съм слагала нещо на лицето си, от което то да грейне, а аз да ахна Disappointed .

# 446
cloe, GG 5 e Geek and Gorgeous 0.05% и е ретинАл. Действа ми добре и като за начало, смятам, че е доста добър продукт. Трет засега само веднъж седмично. Ще взема азелаиновата киселина, пък да видим. Благодаря за насоките. Simple Smile

# 447
Браво, new_newbie поне знаеш % на Ретинал. 🤗
За мен си заслужава да се пробва азелаиновата киселина и да се вкарва постепенно. Може да се ползва освен за акне, розацея, мелазма и хиперпигментация. Не по-малко важно може да се ползва и от бременни.  То е като с ретинола, трябва да свикне кожата с него.

# 448
Момичета приключвам ретинол серума на CeRave, чудя се дали да мина на по-концентриран ретинол или на слаб ретинал и какво да взема, та ще оценя препоръки?
Също така с кой витамин Ц да започна. Кожата ми е нормална, зимата суха, не бих казала чуствителна или реактивна. Благодаря предварително!

# 449
  • Варна
Аз минах на GG 0.05 ,но нещо не е на добре работата. Избиха ми едни ситни пъпчици по челюстта. Не се виждат с просто око,но стоят като релеф. Супер странна работа при моята тотално нечувствителна кожа. Разредих ползването през две вечери и ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт