Косопад - тема 24

• 82 512
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Да, варира, беше по-ниска няколко месеца преди това, затова ще тествам Хомс индекс сега и прогестерон, инсулин и кръвна захар, които ми каза гинеколожката.
Според ендокриноложката съм ок и нямам ИР.Тества ме и тя за инсулин, кр. захар и глюкоза.Вече
не знам дали да не се тествам директно за ИР, въпреки мнението на лекарите.Не че не съм го правила два пъти , докато бях бременна, ама ще проверя и сега.

# 136
Да, варира, беше по-ниска няколко месеца преди това, затова ще тествам Хомс индекс сега и прогестерон, инсулин и кръвна захар, които ми каза гинеколожката.
Според ендокриноложката съм ок и нямам ИР.Тества ме и тя за инсулин, кр. захар и глюкоза.Вече
не знам дали да не се тествам директно за ИР, въпреки мнението на лекарите.Не че не съм го правила два пъти , докато бях бременна, ама ще проверя и сега.
То е едно като си бременна, съвсем друго като не си. Съветвам те да се тестваш, хич не е добре тая глюкоза.
Колко ти е инсулина на гладно?

# 137
# 138
Добре е инсулина, но наистина няма да е лошо да пуснеш пак двете контролно, че е височка тази глюкоза.

# 139
И моята кр. захар е висока. Много съм сърдита. Дори е над горната граница. Инсулина нисък- 4 и нещо. Нома индекса също ми е нисък. Но не мога да се преборя с кр. захар. Пих  цял месец чай от смокинови листа и нищо, а такива надежди му възлагах.

# 140
И моята кр. захар е висока. Много съм сърдита. Дори е над горната граница. Инсулина нисък- 4 и нещо. Нома индекса също ми е нисък. Но не мога да се преборя с кр. захар. Пих  цял месец чай от смокинови листа и нищо, а такива надежди му възлагах.
А моментно ли е така висока, или наблюдаваш от повече време, защото ако е така, това хич не е добре.

# 141
И друг път е била. Уви.

# 142
Защо не пуснете Гликиран Хемоглобин - това е златен стандарт при изследванията за диабет?

# 143
Моят е в норма.

# 144
То в норма, но каква? Ако е на горна граница, направо към диабет отива работата. Обременяване правила ли си?

# 145
# 146
Обезателно да направиш! От колко време наблюдаваш тази висока захар?

# 147
Диабет тип 2 е и наследствен. И да, няма значение, че по време на бременност не си имал диабет.
И сега ме подсещате, че дядо по майчина линия имаше диабет тип 2, а сега и мама. Няма да е зле да проверя и аз за ИР. Има ли връзка между него и  косопада?

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 21:25 от cloè

# 148
И баща ми имаше диабет тип 2.

# 149
Ще се отклоня от темата, но ако се хване ИР е обратима. И може да не се стигне до диабет тип 2. Това се постига с режим на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт