Косопад - тема 24

• 78 281
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Честно казано не мога.Все едни безполезни скъпотии купувам.
И моят косопад не е спирал.Бях болна в средата на август и съвсем се засили, та сега не мога да разбера сезонен ли е след боледуване ли е.Изследванията ми след боледуването на вит Д, Б12, железен панел са ок, а косопад имам.

# 616
  • София
Ще ми препоръчате ли шампоан или нещо друго за косопад, което да не е много скъп/о?
https://velvet.bg/product/bilkov-serum-sreshtu-kosopad-bioxcin-forte-50-ml/
Като че ли спира косопада. От скоро го ползвам.

# 617
Ще ми препоръчате ли шампоан или нещо друго за косопад, което да не е много скъп/о?
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010004978
има и 200мл  от този шампоан ,
на края на опаковката започва да ми спира косопада /около месец и нещо /

# 618
Аз използвам на Nashi argan шампоана (синия етикет). Не е евтин, но не е и много скъп. Около 30 лв за 200 г. Имам и Дюкре, от който също бях доволна и пак е около същата цена, обаче много ми изсушаваше скапла и си продължих с Nashi. Но основно косопада ми спря от вит. Б12 според мен, макар че пак беше в референтни граници, но по в долна граница. Някъде четох, че трябва да се докара до горна граница най-добре.

# 619
Здравейте, момичета с какво наваксвате витамин В12?

# 620
Аз пия на Natural Factors B12 (Methylcobalamin) 1000 mcg. Едно под езика преди лягане вечер. Като храни - морски дарове, риби, млечни продукти и др.

# 621
За колко време навакса Б12?
И след колко време спря косопада?
Някакви други действия забелязваш ли, като по-добро настроение, по-малко умора или нещо друго?

# 622
Бях ходила на ендокринолог, за да ми определи колко вит. Д да пия, понеже ми беше в недостиг. Самата лекарка не ми каза да пия и вит. Б12 , защото видя, че влиза в референтните граници. Така че сама реших да го пия и него след съвет на майка ми, понеже косопада не спираше, заедно с всичко останало, което пиех като витамини. (Аз пиех и вит. Б 7 - биотин, цинк, селен, Б 6, друга добавка с вит А и вит. Б8 - инозитол и фолиева к-на). Почнах да взимам Б 12 и след седмица косопада осезаемо започна да намалява. До месец почти спря - на сухо като дръпна или не пада, или по 1-2 косъма. Когато си мия косата осезаемо пада доста по-малко от преди, при сушене - също, но избягвам да я суша напоследък, само ако бързам да излизам. Ако я суша - на по-студената струя. Избяхвам и да я връзвам, само с малка шнолка я прибирам назад (понеже ми е дълга). Преди падането беше страшно, наистина.
Относно конкретно Б12 нямам представа колко е в момента и доколко е наваксан, в началото на декември ще си направя изследване, за да видя доколко се е покачил. Искам да довърша шишенцето, което е 90 хапчета и също така да съчетая с изследване на Вит. Д, за което ми каза лекарката да тествам след 3 месеца как е.
За настроението и умората нямам особени наблюдения, може би биха почувствали промяна хора с недостиг или дефицит на витамина.

# 623
https://dslaboratories.bg/producti/

А тези? Дали имат полза или отново търговски трик
И аз се бях загледала в тях, защото са с Наноксидил, уж по-добро и по-ново от Миноксидил-а
но прочетох тук и там.....не са нищо УАУ и не смених Миноксидил-а за сега

Определено обмислям да не му вземам  добавки на Ревалид - да си пие желязото,мед и цинк и ако падне пак витД и него.....
и да вмъкна Saw pallmeto,както някой по напред ми препоръча....стига да иска да го пие и него.
Дутастерид и финастерид пробвали ли сте ?

# 624
В клиниката на Зарев продават миноксидил с финастерид.

# 625
  • София
https://dslaboratories.bg/producti/

А тези? Дали имат полза или отново търговски трик
И аз се бях загледала в тях, защото са с Наноксидил, уж по-добро и по-ново от Миноксидил-а
но прочетох тук и там.....не са нищо УАУ и не смених Миноксидил-а за сега

Определено обмислям да не му вземам  добавки на Ревалид - да си пие желязото,мед и цинк и ако падне пак витД и него.....
и да вмъкна Saw pallmeto,както някой по напред ми препоръча....стига да иска да го пие и него.
Дутастерид и финастерид пробвали ли сте ?
Не ми се иска да приема препаратите във вид на таблетка, а само външно върху главата. Затова до момента е ползвал само Миноксидил за мазане.

# 626
Има и комбинация за мазане миноксидил и финастерид.

# 627
  • София
Не съм знаела, ще го потърся. Благодаря ви

# 628
Кукумицина, по едно ли хапче B12пиеш или 1/2? Щото пише че дневная доза 1/2от таблетка. Благодаря.

# 629
По една, да.

Общи условия

Активация на акаунт