Юлски мами 2023г

• 51 427
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Вале, никакво мърдане от леглото/дивана ставане само до WC и бърз душ. Даже се хранех в полулегнало положение.
Казаха ми че може да имам зацапване 1 месец след кървенето, даже и кървене, стига не е повече от редовният цикъл.
Аз днес реших да помогна на ММ и да измия в пода. Ами  веднага изтече някаква тъмна кафява гняс.

# 481
  • Wonderland
Понеже знам, че повечето в момента минават през това: някой записал ли е ФМ в Марковс? АГ ме прати за ФМ+БХС там, но всъщност никъде в сайта им не виждам инфо за БХС и дали го правят? 😅
Записах час, но забравих да питам за цена…

# 482
  • София
Понеже знам, че повечето в момента минават през това: някой записал ли е ФМ в Марковс? АГ ме прати за ФМ+БХС там, но всъщност никъде в сайта им не виждам инфо за БХС и дали го правят? 😅
Записах час, но забравих да питам за цена…

180лв беше последно БХС и първа ФМ се препокриват на повечето места. За БХС ви трябват изследвания на базата на които да се изчислят възможности генни малоформации. Такива изследвания назначени ли са Ви от АГ ?

# 483
Момичета, а как са ви гърдите? Мен някой дни са ми издути и болезнени други не.

# 484
Вечер едвам се обръщам,все едно някой с нож ми прорязва гърдите.А не са супер наедряли

# 485
  • София
Момичета, какво пиете за кашлица по време на бременност. Хванала ме е някаква пуста влажна кашлица, не мога да се оправя цяла седмица. Притеснявам се да не направя нещо на бебчо. С първата ми бременност малкия беше в кувьоз уж заради настинка през бременноста. Тогава бях настинала в 5м , мъжът беше с ковид , аз го пропуснах.

# 486
За моята кашлица, която е май суха, преди месец взимах детски сироп Калциев Глюконат Лактат, който е за алергична кашлица.
Мисля, че той ме спаси, защото беше страшно 5 дни преди това.

# 487
Момичета, какво пиете за кашлица по време на бременност. Хванала ме е някаква пуста влажна кашлица, не мога да се оправя цяла седмица. Притеснявам се да не направя нещо на бебчо. С първата ми бременност малкия беше в кувьоз уж заради настинка през бременноста. Тогава бях настинала в 5м , мъжът беше с ковид , аз го пропуснах.

Според мен зависи от какво е провокирана кашлицата. Аз бях в началото със суха, завадяща кашлица, която беше породена от задна хрема. Тогава доктор ми изписа сироп Стодал и хомеопатични Инфлуцид и Тонзилотрен, както и спрей за нос на морска основа.

# 488
Виктория Стойчева 690969, аз също съм с ИР. На какъв хранителен режим си? Аз утре съм на ендокринолог да обсъдим ситуацията. По принцип спазвам НВ–ВМХ, но в момента малко съм увеличила въглехидратите, ще видим какво ще лъсне на изследванията. Освен КЗ, следиш ли някакви други показатели? Ще се радвам да обменим опит.

За кашлица зависи каква е, но инхалациите с физиологичен разтвор могат много да помогнат. Не съм го коментирала с доктор, но щом на кърмачета правят не виждам причина да не са ок за бременни.

# 489
Виктория Стойчева 690969, аз също съм с ИР. На какъв хранителен режим си? Аз утре съм на ендокринолог да обсъдим ситуацията. По принцип спазвам НВ–ВМХ, но в момента малко съм увеличила въглехидратите, ще видим какво ще лъсне на изследванията. Освен КЗ, следиш ли някакви други показатели? Ще се радвам да обменим опит.

За кашлица зависи каква е, но инхалациите с физиологичен разтвор могат много да помогнат. Не съм го коментирала с доктор, но щом на кърмачета правят не виждам причина да не са ок за бременни.
Без бяло брашно , без бяло захар и без пържено , но последната седмица не ми се получава много , но ще влизам пак в правия път.

# 490
И аз се записвам в темата с термин 03.07. Бях бременна с близнаци. След инвитро, едното спря. За второто бебенце се очаква да е момче, след БХС. Имам и една 4 годишна снежинка, пак след инвитро.

По повод ИР, аз също имам, както и предната бременност, но и тогава и сега не успявам само на месо и зеленчуци за съжаление. С предната бях по-строга, сега все още не успявам, особено след две години изключително тежка паросмия в следствие на ковид.

Успех на всички!

# 491
Здравейте, вчера бях на преглед след прокътвяването. Всичко не наред на бебе, пораснал е , хематома е намалял наполовина , продължавам с терапията,само естрофема ми спряха. Следващия преглед ми е на 04.01.2023. Но след прегледа нещо ми стана много притеснено, защита ми каза че след следващия преглед ще запиша час за БХГ. Все едно лекаря ми нещо не е сигурен ,че всичко ще бъде наред. Досега ,бях спокойна въпреки кръвоизлива, а сега започвам да не съм сигурна.

# 492
По отношение на ИР и аз не мога съвсем да си вляза в режимно хранене. Но се надявам с разминаване на гаденето да става по-лесно. Старая се поне основните принципи да спазвам - да не ям въглехидратни неща на гладно, гледам да хапвам салатка преди основното и така. Според АГ-то ако беше толкова зле положението с ИР нямаше въобще да съм бременна (предвид, че при нас стана случайно, уж се пазехме).

valya2704, не се стресирай излишно, повечето лекари са по-плахи така да се каже първите месеци. Моята АГ ми каза да ходя за направление да регистрирам бременността чак след нова година (тогава ще съм 13-14 седмица) и до тогава да не се хваля много много, че съм бременна. Аз все пак си записах час за БХС и морфология седмица по-рано, да ми е мирна главата, пък тя ако иска да ми прави пак после морфология. На последния преглед като ми прави ехограф след дълго мълчание и оглеждане ми вика „там е“ - все едно можеше и да не е там ембриончето. Истината е, че с тия хормони много лесно измисляме причини да се притесняваме и се хващаме за всяка дума, но трябва да се опитваме да бъдем позитивни и колкото по-малко го мислим, толкова по-добре.

# 493
Разгледай хубаво сайта на компанията, която прави теста. Синево се явяват посредник. https://nipd.com/products/prenatal/veragene-patients/
На мен ми направи впечатление, че за Veragene не пише нищо за % точност. Вземат кръв и от бащата. Нали изолират ДНК от бебето, за какво им е ДНК от бащата??

Препоръчвам и на всеки, който е решил да прави пренатален генетичен тест да прочете тази статия https://www.propublica.org/article/how-prenatal-screenings-have- … scaped-regulation

Накратко няма контрол върху компаниите, които правят тестовете. Съответно може да си обещават, каквото пожелаят.
Има и ограничения на самите тестове.  

Имат по малка достоверност:
- ако го правиш преди 10та седмица
- при жени с наднормено тегло
- при млади жени (не пише възраст тука, но го разбирам под 30-35г)

Всичко над базовия пакет е с не толкова добра точност. Примерно делециите ги познават в 52,6% от случаите.

На мен доктора ми каза да го направя след БХС, което ще е вече доста след 10-та. Аз дори не исках БХС, защото там доколкото съм чувала като си над 30 год. много често излиза висок риск. Но АГ-то каза да не го пропускам и ,че пренаталния тест е допълнение към БХС. Имаме близка роднина АГ, която също много държи на пренаталните тестове. Над базовия пакет, че не е голяма точността и аз съм чувала. На следващия преглед ще го обсъдя с доктора и може би и аз клоня към базов.

# 494
Компаниите плащат някакъв % на аг лекарите, като им пратят пациентки за пренатален тест.
Казвали ли са ви: "и задължено да кажеш, че аз те пращам"

Общи условия

Активация на акаунт