Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 341 034
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 7 140
Аз ще си замълча, че бях колекционер на сапуни😔
След като приключи тази мания , десет години сапун не бяхме купували в нас и в родителите ми😁
Не питайте  колко място разчистих😂😂😂

# 7 141
Аз ще си замълча, че бях колекционер на сапуни😔
След като приключи тази мания , десет години сапун не бяхме купували в нас и в родителите ми😁
Не питайте  колко място разчистих😂😂😂
Няма лошо. Колекцията ти е била и полезна.
А този сапун "Чайка" сякаш смътно си спомням, че съм го ползвала за пране, когато сме ходили по лагери.
Имаше и един "Роса", който излезе по-късно, мисля през 80-те, водеше се луксозен, не беше правоъгълен, а като сегашните овален  - сега не намирам снимка. Та, да те питам като колекционер - имаше ли го, помниш ли го?

# 7 142
Не беше ли един с по- голям грамаж? Подобен на Fa .

# 7 143
  • Димитровград
В Лидл има един марсилски френски сапун, точно на едновремешните мирише. На марката Cien. По 4 са опаковани.

# 7 144
В Лидл има един марсилски френски сапун, точно на едновремешните мирише. На марката Cien. По 4 са опаковани.

Може ли снимка ?

# 7 145
С този сапун Чайка миехме чинии. Нашите ме караха понякога аз да мия чиниите и понеже тази работа ми беше "любима" и до ден днешен мразя миризмата на сапун Чайка.

# 7 146
  • Димитровград
Довечера вкъщи ще снимам сапуна, че онлайн не го намирам.

# 7 147
Не беше ли един с по- голям грамаж? Подобен на Fa .
Точно така, с по-голям грамаж беше. Интересно, че от него не намирам снимки в нета и реших, че ми изплуват някакви "фалшиви" спомени.
Жалко, че сте изразходили вече колекцията ти. Аз нямам такава, но е била идеална за тестване на обонятелната памет. Моята сякаш е силно развита, но не разполагам с такава колекция да я тествам. Помня всеки парфюм, сапун и козметичен крем, който някога, дори в ранното си детство съм подушила и мисля, че все още се сещам кой аромат чий е, но вече не съм сигурна, няма как да се тествам.

# 7 148
  • София
"Чайка" беше сапун за пране, двоен. Чупеше се по средата.

# 7 149
  • Бургас
И аз имах колекция от сапуни. Имахме позната,която работеше в завод,който ги произвеждаше.
Божеее,като се замисля,какво ли не съм колекционирала 🤔 много хубаво хоби!

# 7 150
  • София
И аз си събирах сапуни имах си цяло чекмедже и по едно време като ги нареждах се оказа, че половината са празни. Родителите ми мислели, че ги купувам само заради опаковките, а сапуните за ползване и всеки си вземал кой за работа кой за вкъщи кой за село.
Фонокарти събирах и като станах 750 броя ги продадох в ОЛХ за 50 лв. Фонокартите събирах от апаратите. Намирала съм много празни  и пълни с по 250,125 импулса, а най-често намирах с 10 импулса.
Говори си човек и с крайчето на окото вижда:
"Кредит1 0" обаче той не вижда 1 а само 0 накрая,
и оставаха фоно-картите. По едно време си говорех за без пари.
В телефоните които се говореше с монети, в един момент като се напълнеше и си говорехме без да пускаме монети.

# 7 151
  • Sofia
От фб

# 7 152
Помня ги тия налъми. На помнят ми винаги за концентрационен лагер.

# 7 153
  • Бургас
Мале! Как се ходи с това нещо 🤔
Обаче е идеално да го хвърлиш по някой,който те ядосва 😂

# 7 154
  • Sofia
В общинските бани май се е ходело с такива.

Общи условия

Активация на акаунт