Пъзели 49

• 24 482
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
HighSpeed първия много ме кефи

Най-безславно си признавам време от 2:44 часа за пеперудите. Много дребни детайли на два пъти го редих. Явно не съм за състезание Simple Smile

# 661
  • гр. София
Мона Лиза, честит рожден ден! Да си здрава, щастлива и да имаш време за
много пъзели! Simple Smile

# 662
  • Свищов
Честит рожден ден и от мен на Мона Лиза. Да си здрава, успешна и щастлива.

Аз напреднах днес с пъзела в празничния ден, но следобед малката нещо я заболя ухото, тичахме по доктори и напредъкът не е съществен. Уф, точно като го нямам ММ да се появи болест, която до сега не сме имали...Да са обичайните кашлица и сополи ще се оправя, ама това ухо от къде се накани да се възпали сега  Simple Smile

# 663
Един сложничък Фалкон от мен

# 664
  • София
Кремче, подкарал те е Законът за всемирната гадост. Ще мине!
Йоанко, частта с лампичките на въртележката и по елхата изобщо не си представям как се реди...

# 665
  • София
Честита да си Мона Лиза! Много здраве, свободно време и място за пъзели Simple Smile

За всеки случай пак пиша за скритите части на Трефл. emjay, _krisinka_, Olia T, Бухтичка, elfi_f, ToniShu, meggito някой със свободно време?

# 666
Но не пропусна да изтъкне, че това е само опаковка, която предпазва самия продукт от нараняване. Rolling Eyes А за опцията преглед каза, че всички техни пратки имат такава и ако някой твърди обратното да им се обадят Laughing
Специално при Спиди, когато има наложен платеж, услугите "преглед" и "тест" не се таксуват. Ако пратката няма наложен платеж, услугата "преглед/тест" се таксува допълнително - 1.20 лв. Вероятно по тази причина от Озон ги изпращат без преглед, дори с риск рекламациите да са изцяло за тяхна сметка. (- направили са си сметката, че статистически е малко вероятно, при що-годе адекватна опаковка, рекламациите да са от щети по вина на куриера). Но все пак би ли взела телефон за 1000 лв, без преглед и тест? - Озон и телефони продават, и тях ги изпращат по същия начин. Всичко, което е предплатено с карта, по Спиди най-често идва като пратка без преглед и тест. Не само от Озон, а и от доста други търговци, защото не им се плащат допълнително 1.20 лв. грешни пари, при положение, че дори да е счупено от куриера, я им признаят застраховката, ама по-скоро не.
И с това не искам да кажа, че Спиди са лош куриер. Аз ползвам единствено Спиди, защото при конкуренцията им тези 1.20, че и повече лв. скрити такси и такси-4ки, са си вече в цената на пратката. А при Спиди има възможност да се избегнат излишни такси.
- Имайте го предвид, когато пращате подаръци за празниците по Спиди - да не пускате никакви преглед и тест!
Скрит текст:
Доплащането на преглед и тест е разбираемо, ако пращаш без наложен платеж, примерно кутия с баклава на баба си, за празниците. В този случай куриерът я подава и си тръгва. Не е нужно да седи 15 мин. и да чака да се преглежда пратката и да се тества (да я изяде). Или ако ще седи и ще чака, е нормално това да струва допълнително пари. Интересното е, че ако сложиш наложен платеж от 0.01 лв., то пратката ще се оскъпи само с 60 ст. такса за обработка на наложения платеж и ще има преглед и тест.
Но в тази категория - пратки без наложен платеж попадат и всички покупки, платени предварително с карта онлайн. Всеки куриер знае, че просто няма да вземеш стока за 1000 лв. без преглед/тест. И след не много кандардисване се съгласява да я отвориш, стига преди това да си приела да я вземеш. Това е извън регламента на официалния *платен* преглед и тест, но е по-добре да я отвориш още в офиса, а не след като си я занесеш вкъщи. В крайна сметка не се притеснявай и имай предвид, че от поддръжката на Озон-а много добре знаят за тази работа и няма да ти се заяждат за рекламацията, дори да не си направила преглед пред куриера.
Скрит текст:
Ако случайно съвсем ти откажат преглед в офиса, но и искаш доказателство за състоянието на стоката, като последен вариант ти препоръчвам да не я отваряш на улицата пред офиса, а да издържиш на любопитството, докато си занесеш опакования кашон вкъщи: за да направиш видео-запис на отварянето, преглеждането, евентуалните забележки и т.н.
За това научих от youtube. Един човек, който купуваше от ebay, показваше как е правилно да се отвори пратката: - пуска видеозапис и първо заснема кашона отвсякъде, че е запечатан, после отваря, показва съдържанието, тества го.. Понеже и в ebay има всякакви измекяри, после ако продавачът спори за нещо, да има да покаже какво е получено и в какво състояние. В случая беше получил някакъв тотален скрап, и то от продавач с висок рейтинг в ebay-a. Обясняваше, че ето заради това се е наложило винаги да записва отварянето на кашона и тестването на стоката. Ако не е бил направил този запис, ебейците ще приемат на честна дума твърденията на продавача, че стоката си е била наред, и ще излезе, че той купувачът лъже. Каза, че много от продавачите с висок рейтинг не били коректни, а просто са нагли и си настояват на своето. Без този запис от ebay-а не могат да знаят и не могат да отсъдят кой е коректен и кой не.

А за озон: не знам защо продължават да твърдят, че кутията на пъзела е само опаковка - ама е добре да се отучат от това, защото започват да дразнят. Аз бих му отговорил на този: "- А, така ли? - Ей-сега ще отворя пъзела и ще проверя състоянието на съществената част - парченцата дали са смачкани - а ако не са, ще пиша да Ви се извиня, че Ви занимавам с глупости." -- пауза -- "- Ало, здравейте, пак съм аз. - Ами освен дето е смачката кутията, вътре май е повръщано!" ...  Satisfied
--- шаш пауза ---
"- Ей, Първо не съм си купил пъзела от секцията с нарушени опаковки, където са по-евтини. Второ пъзелът е за подарък и изобщо не мисля да му отварям опаковката, нито става да го подарявам в този смачкан вид. Трето: вие сигурно и смачкана консервена кутия от магазина няма да си вземете, а пък това е пъзел, а не баклава!
- По-добре ще е да кажете и на колегите си да престанете вече с тези обяснения, дето кутията на пъзела била само опаковка, защото във форума за пъзелите вече много хора ви се дразнят, понеже хем ви имат за почтени търговци, а обяснението с кутията звучи, като че все едно се опитвате да не ни уважите рекламацията, дето сте ни изпратили смачкания пъзел - ако мине.
- И определено не е смачкан при транспорта, а така си е изпратен от вас.
- Знам, че сте длъжни да казвате каквото вашите меринджей по продажбите са ви научили да казвате, ама ако трябва покажете го този разговор и на тях."

/да, мисля, че определено ще е по-добре да престанат да ни дразнят с такива изказвания за кутиите на пъзелите..
Много яка игричка! Ако ги купуваш, после мога да те освободя от тях?
Тези и на мен са ми в "Любими", но и аз чакам да си ги купя на втора употреба за по 10 лв. Ако ToniShu се откаже, имайте ме предвид.

# 667
Охо, честит рожден ден, Мона Лиза, много здраве, много добри хора покрай тебе, да ти е щастливо семейството и разбира се пъзели на корем.

# 668
# 669
Момичета и момчета, днес имаме празнуващи! Simple Smile
Честит имен ден, Happy eyes! Flowers Rose
Пожелавам ти здраве, ведрост и с много обич да споменават името ти! Hug
Хубав празник! Tada
Честити и всички други празнуващи! Wine Glass

# 670
  • София
Честит рожден ден, Мона Лиза, на патерица!
Честит имен ден на Happy eyes и на всички други Ани-та!

Завърших го!!! Мнооого е красив! Няма да го развалям и започвам нов поне още седмица - да му се порадвам и да се снабдя с малки торбички с цип, за да го разделя на адвент календар Joy

# 671
  • Русе
Честит празник на всички,които имат повод да празнуват днес! Wine Glass

ioana_g,честити придобивки.Единия линк се повтаря.
Eleyn,много е красив този пъзел.Бързичко го нареди

Аз продължавам с моя Eurographics,бях забравила колко много ги харесвам.Този конкретно е с много шантави части.
И вчера пощурях и си поръчах от Озон дървен пъзел.Не знам,дали ще ми хареса да редя такъв,но реших,че това ще ми е подаръка под елхата за Коледа,плюс един,който от много време гледам и реших,че сега е момента.Мазохистичен е,но ще стане

# 672
О, Зори, този с черупките никога не бих го пробвала, наистина е мазохистично Satisfied

Coming Home for Christmas
1000 части
Falcon de luxe

"Загубеният" пъзел също е нареден. Остана ми Гибсъна в златната кутия и в общи линии приключвам с новите ми коледни пъзели. Остава ми само този на Елена Есекс и зеления Гибсън, който чакам от амазон, но тях ще ги редя по празниците сигурно.
Имам и няколко миналогодишни, но се чудя дали да ги вадя, ще видим, опитвам се да наблягам на такива, с които ще се разделя, нали гоним таргет сега Joy
И малко лирично отклонение, не знам за вас, но на мен войната много ми се отрази. Включително и на реденето на пъзели, да. Преди също бях склонна малко повече да наблягам да редя пъзелите, с които ще се разделям. Но като почна войната си гледах запасите и си казах - веднъж се живее, давай да редя, тези, които най-много ми харесват, а не да ги пазя за незнайно кога, та това също допринесе за зариването ми с кутии Joy Очевидно е, че трябва да се намери някакъв баланс, може би дори съотношение, примерно редя 2-3 за продажба и 1 за пазене Joy Охх, твърде сложно стана отново Joy

И още нещо да вмъкна относно написаното от dreadx за куриерите. Аз честно казано не знам Озон как изпращат със Спиди, защото не ги използвам. И да, факт е, че Спиди имат разни безумни такси (на мен на челно място ми е тази за плащане с карта, която ако изпращачът я откаже получателят не може да плати с карта) а в Еконт са малко по-скрити. Но отново ще призова, подготвяйте си ги сами тези товарителници, не е чудо голямо, там се виждат много по-добре нещата. За Спиди може да използвате платформата на ОЛХ или да си направите профил в Спиди.

# 673
Schmidt, 1000 части🏡🐑🐑🐑

И продължавам с подаръка от Тони и Евето❤️

# 674
Зори, под впечатление съм от втората ти покупка (раковините). Това наистина е само за висшия ешелон на пъзелманиаците.

Общи условия

Активация на акаунт