🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 13 (28.11 - 04.12) 🐄

• 41 654
  • 856
  •   1
Отговори
# 240
Калин не ми хареса този път...много странен епизод, неприятен.  Трябваше да извикат Радо на вечерята. Всичко е някакво супер прекалено, заради двата чифта гащи на Камелия... Пак казвам.. как никой вътре не се сеща да припомни на Камелия и Иван как скриха всички лични вещи на участник и одеалото, как Ванчето намаза овцете с боя. За тези неща нямаше реакция от продукцията и всичко е шест, а сега с принудителния глад, Радо е по черен и по-виновен от всички.  Много ми е изкуствено и прекалено всичко и не е никак честно. Като накажат всички с глад, реакцията е предвидима...
Като се замисля и на продукцията не и е лесно. Хем да пропагандира мостове и възвишени неща, хем да провокира скандали за рейтинг. Висш пилотаж си е това...две коренно различни неща са. Ако имаме само някакви хрисими и кротки, трудолюбиви фермери, да сме зарязали формата досега...

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 08:51 от quinoumene

# 241
  • У Диспансера ...♥♥♥
И на мен ми намирисва за Калин и Иван, до сега го търпяха и изведнъж вече е непоносим, когато са почти на финал.
Остана седмица, ми не го отразявайте, какво само го навиквате като малко дете.
Много е силен Радо, много. Те затова дрис, дрис 🙂

# 242
Кума Лиса искала Аксения да е първи дуалист само за да видела кого ще избере и дали приятелството и с жените от нейния отбор било истинско!
Камелия, ако четеш тук искам да ти кажа, че всичко е по- истинско от теб мила!
Единственното , което може да направиш е да завиждаш, защото подобно нещо на теб никога няма да ти се случи!!!

Калин, определено беше подпийнал и сякаш целенасочено си търсеше конфликта с Радо.

Браво на Яни, мислех че ще падне на играта с ритловиците, но ме изненада.
Според анонса за довечера, може и да не се състоят отстаналите битки.

Валерия, ако си мисли, че може да прави лицеви опори е в голяма заблуда Grinning

# 243
Интересно ми е да видя вода, донесена от толкова различни кладенци в оправдание на постъпката на Радо. Много наивни разсъждения - щом чак сега го гонят, значи ги е страх. Че ги е страх е така, но Калин беше  този, заради когото Радо изобщо остана до сега. Той му протягаше ръка всеки път, той се опитваше да му налее малко акъл в главата да спре да се държи толкова инфантилно и безочливо. Той и Иван застанаха зад Радо вчера.  То човек търпи, дава шанс и накрая казва “стига толкова”.  Каква да бъде реакцията им виждайки Радо без микрофон час след изтекло наказание от 36 часа глад? Аз се чудя как не взеха това решение още
предния път. Камелия била виновна, че Радо не знае какво прави. Така е то с кривите ракети, все някой друг им е виновен. А те ще вдигнат ръце, ще се извинят и готово.

Яни е същата мишка, като Нина. Както и повечето мъже на старите, че и на новите. Той има такъв страх да излезе на дуел, а предвид силата и уменията му, за мен е непонятно защо. И ратай не е бил. Не, че спира да работи, но тя и Ваня уж беше много работна, ама като чуеше за обора и откачаше. Както и повечето. Едно е в обора, друго е на дъските. Излага се на въпроси по история, които не са и кой знае колко трудни за човек, изучавал я и държал изпити на тази тема.

Какви наказания могат да им налижат освен глад? Изолация, принудително ратайство, да готвят цяла седмица само те, намаляване на стойността на печалбата според провинението и още.

Наблюдавам интересно явление - омразата към Камелия е толкова силна, че и се придават някакви свръх сили да е виновна или поне причина за всичко случващо се във Фермата. Някой се държи, като второкласник - Камелия е виновна, друг реве и се тръшка - Камелия е виновна, трети отишъл на дуел - Камелия виновна. Брей, тая Камелия.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 09:32 от Iseis

# 244
Ох , пуснах сълза за Радо! Горканчо той, все го подхлъзват, а той такава една невинна душица!
   Колко още да го търпят? Колко пъти Калин му набиваше канчето и всеки път беше "Добре, братле, добре, прав си". Еми сигурно им писна на всички. И вярвам,че жените се страхуват от него. Като гледам как му се променя физиономията като му падне пердето и колко е як, страшен си е. Представям си как се дзвери на майка си и как я прави на салата .  Ситуацията няма  нищо общо с Гечо. Аз мисля ,че при него продукцията пресили нещата . А и Гечо никога не е бил заплаха по начина, по който Радо е.
   Аз пък харесвам Калин , лично аз не бих имала нерви да му давам на тоя лумпен толкова шансове и подкрепа.
  И ако някой се възползва от ситуацията за мен това са само Иван и Камелия. Едно мога да й призная на нея - сече й пипето и е страшно хитра и лукава.
   Яни продължава да ми е чиста душа и голямо сърце.Човекът си бачка , има работа и тя трябва да бъде свършена. Изключително чувствителен и искрен човек ми е. Не е нужно да е на всяка манджа мерудия и да е намесен във всеки конфликт. Според мен е наясно,че му е нужна огромна доза късмет да бие Радо на битки,изискващи адски много сила, но изобщо не се поколеба да го избере. Сигурно и на него му дойде до гуша от простотиите му. И ето , и той си признава,че не е той ,когато е гладен.И съм сигурна, че повечето мъже са така,но си търпят и си бачкат.
   Аксения и Весито ме забавляват. Евала за готварската креативност.

# 245
  • София
Покрай тъпотиите на Радо и реването на Яни, пропуснах да отбележа колко добре се справя Аксения като ратай. Наистина, не е в обора, но да нахрани групата при тази оскъдица на храна и всички да са доволни и да я хвалят - не може да не й се признае заслугата. Хрумването за солта на кравата беше направо гениално. Simple Smile

# 246
  • Вестерос
От промото за довечера е видно, че циркът продължава с пълна сила..

# 247
Яни категорично вече ми е в групата с хора, които не желая да печелят формата.

След всичките емоционални циркове накрая почти издъхна още на първата битка. Извинявам се, но дори мама Мажена и Мирела не бяха хвърлили така водите като спрягания за недосегаем Яни. Ако на Радо не му липсваше техника, Яни още щеше да реже филии, докато Радо смелва втората ритловица.

Относно Камелия (понеже виждам оправдателни изказвания) - не, тя определено не е виновна за поведението на Радо, но двамата с нейната мозъчна половинка КараИван така добре си плетат кошниците на негов гръб, че не е истина. Особено накрая на Иван как удобно му хрумна гласуване за гонене на Радо. Много, много гнусно поведение наблюдаваме в последните епизоди.

И да, Радо трябва да бъде изгонен, но след второто, или максимум третото му провинение, а не да бъде оставян почти да достигне финала, да е взел страха на всички и чак сега да му дръпнат килимчето под краката.

# 248
  • София
Не виждам логика в това, което пишете, че Калин го било страх от Радо и затова сега така се опитвал да го изгони. Според мен е точно обратното, писна му от него, има и голямо напрежение, защото са преди финал вече и всички са по-изнервени, заядливи, реват, а Калин го прие лично и че негов близък човек му проваля фермерството (което е много важно, ако е на финал и как ще го видят хората).

Откакто се скараха е много по-възможно Радо да извика Калин на дуел, преди това никога нямаше да го направи. Отделно в техните мисли Радо е толкова провинил се, не осъзнават, че ние не виждаме всекидневните забележки към него, а според тях той няма шанс и за зрителския вот.

Ако Калин играеше стратегически, най-доброто, което можеше да направи, е да поддържа близките отношения с Радо, така си гарантира, че Радо никога няма да го викне на дуел. Но му е набрал вече толкова много и приема нещата лично, че няма връщане назад.

Останаха силни мъже изключвам Финци, другите ще трябва да се докажат на арената, имаме три места, за които се борят Радо, Яни, Чочо, Иван и Калин.

# 249
  • при късмета
Никой не е виновен на Радо. Прави едно и също нарушение сам самичък, умишлено, целенасочено, при положение, че е предупреждаван многократно и със собствените си ръце на собствено решение. Никой не може да ме убеди, че някой друг му е виновен. Каквото сам си направиш и цяло село не може. А той самия гласува, че трябва да бъде наказан, после като видя, че обичаното вече извинение не върви, защото е лъжливото овчарче в тази насока се опитва с ново нарушение да "оправи нещата". Ми няма как да стане и това не  е начина. Единственото което иска е да са наказани и другите за неговото малуомие. Няма и как да му кажа "браво" за тези му "качества". Той е от участниците, които смятат, че само със сила ще спечелят, но е ясно какво му липсва за да проумее, че никога не е била достатъчна. От 8 сезона, до сега никога победителя не е бил физически най-силния в сезона и това е най-интересното на формата
Не съм гледала промото за довечера, надявам се предположенията ви да са верни и да го махнат най-после.
На Яни му се ядосвам заради алманаха. На другото съм му свикнала и все още го смятам за стойностен човек и участник. На моменти рева му идва в повече, но странното е, че миналия път ме дразнеше, сега не. лично пристрастие предполагам

# 250
Сигурно и аз съм пристрастна, ама тоя въпрос за нашето футболно първенство и македонския отбор хич не е от обща историческа култура.Макар ,че ако имаше време да помисли по-широко, да схване година,период, и т.н. можеше и да каже верния отговор. 30 сек са малко. И това с водите и гъбите  - как се помни такава информация, ако не проявяваш особен интерес?!
   Блаво на Радо , че е чел и запомнил.Но докато той беше изолиран, наказан и рисуваше риби, другите яко коват.
Не оправдавам Яни заради пропуски по история, хич  даже. Просто въпросите са малко .....тъпи.

# 251
Тази година въпросите от Алманаха са прекалени. Хубаво, че са решили да добавят нещо различно освен исторически въпроси, ама гъби и води в детайли - сериозно?

Аз да се върна на темата Камелия, не заради Камелия, аз съм си дала моите пет стотинки по въпроса какво мисля за нея, а по нагледния пример колко е трудно за хората да бъдат обективни и да разделят нещата. Защото и на мен ми е трудно, както на повечето хора. И сега, виждам, как хората обвиняват Камелия за глупостите, които канарата с грахче мозък сътвори, само защото тя се възползва от ситуацията. Възползва се и още как. И тя, и повечето мъже вътре. Обаче това не е причината за театрото на дългуча. Причината си е само и единствено в него. Обаче хората просто не могат да разделят едното от другото. И се търсят какви ли не причини тя да го е провокирала. И Иван. Иван и Калин всячески се опитват да му помогнат, чудя се как не им писна и не го зарязаха, обаче виновни били. Виновни са, че не го зарязаха сам на арената да види Радко народната любов.

# 252
Някой да е казал, че го е провокирала?

# 253
  • при късмета
О, имаше много мнения "Камелия е виновна, че Радо се издъни", "Ако не беше Камелия тази драма нямаше да я има" и т.н. На последните страници са, няма как да се пропуснат, защото са много повече отколкото предполагах. Може и да не са буквални цитати, но са в този смисъл. От вчера и Калин и Иван се обвиняват за издънките, търси се друг виновник, но да не е слабоумното

# 254
Аз да се върна на темата Камелия, не заради Камелия, аз съм си дала моите пет стотинки по въпроса какво мисля за нея, а по нагледния пример колко е трудно за хората да бъдат обективни и да разделят нещата. Защото и на мен ми е трудно, както на повечето хора. И сега, виждам, как хората обвиняват Камелия за глупостите, които канарата с грахче мозък сътвори, само защото тя се възползва от ситуацията. Възползва се и още как. И тя, и повечето мъже вътре.
Начи нещо не се разбираме. Никой не оправдава Радо! А ето, че ти сама казваш това, което казват и повечето от нас, които мислим, че Камелия се възползва. Ми да, възползва се. Тя като цяло полза няма, освен ако не си мисли, че някой много ще я съжали, че така се уплашила от Радо и няма да я викне на дуел. Възползва се за да стане панаир и да е от полза на Иван това. А вече с каква цел, не знам, чак па тооолкова голямо не им е приятелството.

Общи условия

Активация на акаунт