Термин Август 2023🤰🏻

• 43 085
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте мами,
Записвам се във вашата група, с термин по приложение 27 Август Simple Smile Предстои ми първи преглед на 5ти, в четвъртък.
Как се справяте с емоциите? Аз се чувствам изнервена, а редовен номер е вечер като си легна да започна да обмислям всякакви катастрофални сценарии. Следователно сънят ми стана много некачествен. Страдате ли от безсъние и как се справяте?

# 391
Аз страдам от безсъние. Всяка нощ се ококорвам за около два часа и няма заспиване . На сутринта съм като парцал. Отделно ме мъчи алергична хрема заради която същи не мога да спя. Ужасът е пълен.

# 392
Аз страдам от безсъние. Всяка нощ се ококорвам за около два часа и няма заспиване . На сутринта съм като парцал. Отделно ме мъчи алергична хрема заради която същи не мога да спя. Ужасът е пълен.
Lilium, има ли нещо, което бихме могли да предприемем, освен надеждите, че ще премине (-:

# 393
Здравейте, дами! 🌸

С какъв ехограф ви гледат? С вагинален или коремен? Аз днес за втори път бях на преглед и отново ме гледаха с вагинален. До коя седмица гледат с него?

# 394
Здравейте, дами! 🌸

С какъв ехограф ви гледат? С вагинален или коремен? Аз днес за втори път бях на преглед и отново ме гледаха с вагинален. До коя седмица гледат с него?
По спомен ( от първата ми бременност) май около първата ФМ. Може и да е индивидуално, ако плацентата е предна както беше при мен.

# 395
В 6г.с. ме гледа с вагинален,после след две седмици в 8 ме гледа с коремен

# 396
Здравейте отново мили мами, днес бях на второто си посещение да видим как се развива ембриончето и чухме сърчицето му ❤ Само хубави новини, мъничето си расте нормално.

Някой знае ли какво означават данните отстрани на ултразвуковата снимка? На моята има 2D, PW и някакви числа в сантиметри - не успях да намеря такова инфо онлайн.

Здравейте, дами! 🌸

Мен първия път (6 г.с.) ме гледаха на коремен, и после вагинален, тъй като от коремния не беше напълно ясно дали има две бременности или една. На днешния преглед явно беше достатъчен коремният.

# 397
Намерих тези от друг форум, но пише, че са настройките на ултразвука.

LMP = last menstrual period
OB1 = the machine setting being used (presumably obstetrics, 1st trimester)
C1-5 = the transducer being used to scan with.

TIs = Thermal index score - a measure of ultrasound safety.. it should be less than 1, its to do with the heating effect of the soundwaves

FR = frame rate.. to do with how fast the waves are being sent, and how "realtime" the image is.. it needs to be pretty fast to show the fast heartbeat. The number 28 means 28 frames per second

FRq = frequency used from the ultrasound transducer

GN = gain setting (how dark/light the image is)

S/A = i dunno this one!

Map = to do with the greyscale image setting

D = dunno

DR = dynamic range (image settings)

AO% = i think to do with the power of the beam. It should be less than 100% unless youre big.

Дано бъдат полезни за някой

Здравейте отново мили мами, днес бях на второто си посещение да видим как се развива ембриончето и чухме сърчицето му ❤ Само хубави новини, мъничето си расте нормално.

Някой знае ли какво означават данните отстрани на ултразвуковата снимка? На моята има 2D, PW и някакви числа в сантиметри - не успях да намеря такова инфо онлайн.

Здравейте, дами! 🌸

Мен първия път (6 г.с.) ме гледаха на коремен, и после вагинален, тъй като от коремния не беше напълно ясно дали има две бременности или една. На днешния преглед явно беше достатъчен коремният.

# 398
Оххх момичета и аз влизам най-после да се похваля със сърчице - най-прекрасният звук на света Heart Точица е добре, расте и засега всичко изглежда нормално Heart Eyes

Мен ме гледаха и двата пъти с вагинален. Доколкото разбрах през първите седмици е нормално да преглеждат така защото вагиналният ехограф е по-информативен и после вече минават на коремен

# 399
Честито сърчице! 😍
Ние днес го видяхме, но не го чухме все още. АГ каза, че тупти 🥰. Явно е още рано в 7 г.с. съм. Следващото ми посещение ще е на 13.01 дано тогава и ние го чуем 😍😍
За ехографа попитах, понеже ми доставя лек дискомфорт заради това .. искам вече коремен 😃
Оххх момичета и аз влизам най-после да се похваля със сърчице - най-прекрасният звук на света Heart Точица е добре, расте и засега всичко изглежда нормално Heart Eyes

Мен ме гледаха и двата пъти с вагинален. Доколкото разбрах през първите седмици е нормално да преглеждат така защото вагиналният ехограф е по-информативен и после вече минават на коремен

# 400
Xelly честито сърчице и на теб Heart важното е че сте го видели и тупти Heart

# 401
Здравейте момичета! Да бъде честита и успешна 2023!

Да споделя при мен какво се случва - около 20.12. зацапах бледорозов секрет. Изчаках два, три дни, но не мина и отидох на 23 на преглед при д-р Богословова във Вита, защото при нея имаше свободен час след работа и ми е по път.

Относно прегледа - много ясна и конкретна в отговорите и анализа на прегледа. Само да вметна, преглед 1 след тест за бременност + Вита, д-р Весела Николова (неприятен и напрягащ преглед, защото отидох без записан час и помолих да бъда прегледана без претенции, но явно на АГ не и допадна извънредната ми поява). Преглед 2 - д-р Колева, Токуда, на две, на три ми обясни как и какво следва. Видяхме плода, сърчице само видяхме, написа ми следващ преглед, ФМ и БХС, кръвни изследвания на няколко неща и след като изпратих изследванията, никакъв отговор не получих, та и тя отпада като потенциален АГ.
Преглед 3 - д-р Богословова, Вита - страхотно преживяване, най-после светлина в тунела, въпреки ужасните коментари, които прочетох час преди прегледа. Много ясна и конкретна, видяхме бебчето, сърце, микробиология пуснахме и ми предписа Утрогестан по 2 на ден вагинално. Изпратих и днес микробиологията - всичко е наред и ми отговори 5 минути след като изпратих изследванията. Следобяд ще се чуем, за да ми обясни ако желая да се следя при нея какви са условията. Притеснява ме, че ми направи забележка, че вече съм била при 3 АГ и това не е добра идея. Вече трябвало да избера един, но все удрях на камък...

Разгледах три болници за проследяване и раждане. Много държа да е всичко на едно място.

1. Вита - за осигурени лица излиза около 3800 лв.
минуси - храната не е добра, при усложнения детето се премества в неонатологията в Токуда по последна информация. Бащата за сега не се допуска на прегледите и на раждането.
плюсове - не чакаш по 2 часа за преглед, всичко се случва на място и към тази цена включва пакет за ФМ и БХС + допълнителни изследвания. В сайтът е описано всичко, но трябва да се поразровите.
https://www.vita.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B6% … B8%D1%8F-2018~597
https://www.vita.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-% … D0%BD%D0%B8_3_253

2. Щерев - 3500 както във Вита, но не знам как е с храната, но като цяло добри отзиви има и за там

3. Токуда - по последни цени според моето изчисление с ношувките, раждането, следенето и таксички около 4300.
- плюсове храната е страхотна, обстановката в стаите е по-приятна от Вита, но и там не е зле въобще.
- минус - много чакане, не ти дават детето постоянно при теб в стаята;

Имам записан час за 13.01. при д-р Кирилова в Токуда. Тя е по ЗК и ако я харесам ще мисля дали Токуда или Вита
На 18.01. в Оскар Клиник съм на ФМ и БХС при д-р Стратиева.
http://oscarclinic.com/price/

Та, абсолютна каша ми стана в главата и вече не знам къде е най-добрия вариант.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 14:42 от 幸せ happiness

# 402
Пак съм аз! 😃 Забравих да ви споделя от прегледа днес ми взеха кръв от ухото?! 😃 Не съм в БГ и не знам там дали вземат оттам 😃 Сестрата ми вика спокойно не се притеснявай, няма да боли .. все едно ти слагам нова обеца 🤷🏻♀ за какво беше не знам, забравих и да питам, но не очаквах въобще 😃 каза, че всичко е в стойностите, резултата излезна бързо от един апарат - може ли да е било за кръвна захар? Не знам не намирам логика от ухото 😃, защо не от пръста например?! 🤷🏻♀

# 403
Ние днес го видяхме, но не го чухме все още. АГ каза, че тупти .  Още рано в 7.1 г.с. съм. Следващото ми посещение ще е на 18.01 вече за кръвни изследвания

# 404
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед. В 10 г.с. сме, всичко е наред Simple Smile, мъничето шава, сърчицето тупти, какво повече да иска човек. Вече на 23.01.2023г. съм на ФМ. Питах за проблема с уринирането, каза, че не е от бремеността, защото е много рано бебчето да натиска пикучния мехур. Аз също така мислех, защото това става когато плода вече е по-голям. Препоръча ми за сега да пия повечко вода и ще видим. А за разждането момичета един въпрос - много е рано знам, но аз след две нормално, искам секцио, немога да се настроя, някак си не съм готова. Има ли някой между нас, който е раждал нормално, та после секцио за да каже мнение.
Между другото прегледите ми винаги до момента са били с коремен ехограф, до момента не са ме гледали с вагинален.

Общи условия

Активация на акаунт