Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от обичайните симптоми на бременността, които изпитват жените?
Какви са препоръките за бременни жени с тромбофилия?
Какви са някои съвети за бременни с тромбофилия, които приемат прогестерон?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от обичайните симптоми на бременността, които изпитват жените?
Майките могат да изпитат различни симптоми по време на бременност, като чувствителни и болезнени гърди, умора, промени в настроението, гадене и световъртеж. Други често срещани симптоми включват газове и запек. Важно е да се отбележи, че тези симптоми могат да варират значително между отделните жени и бременностите. Жените изпитват различни симптоми на бременността, като чувствителни и подут гърди, гадене, чувство за подут корем, кратки болки ниско в корема, кафеникаво зацапване, запушен нос и усещане за подут гърди. Някои от тях също съобщават за умора , чести кратки болки ниско в корема и изтръпване на краката. Някои от обичайните симптоми на бременността, които изпитват жените, включват умора, гадене, повишен апетит или отвращение към определени храни, болки в гърдите , чувство за наддаване на тегло в корема и често уриниране. Освен това някои жени могат да изпитат спазми в областта на матката и промени в настроението.
-
Какви са препоръките за бременни жени с тромбофилия?
За бременни с тромбофилия се препоръчва прием на лекарства като елтироксин, омeга-3 мастни киселини, метафолиева киселина, витамин D, аспирин, утрогестан, флебодия , акард , но-шпа и магнезий. Освен това се препоръчва инжекции за разреждане на кръвта в по-късните етапи на бременността. За бременни жени с тромбофилия се препоръчва да намерят лекар, който е специалист по тромбофилия и добър хематлог-имунлог. Важно е да следвате инструкциите за терапията, включително приема на метформинова фолиева киселина и специфични витамини, както и редовни прегледи за проследяване на кръвния поток към бебето.
-
Какви са някои съвети за бременни с тромбофилия, които приемат прогестерон?
-
Какви са тромбофилиите и как могат да повлияят на бременността?
-
Какви са прегледите и терапиите при бременност с тромбофилия?
в България не мисля че го правят.
сега съм на сандвичи, вчера ми се ядеше леща. Като цяло почти нищо не ми се хапва, става ми гадно от неща, които по принцип ям или като ям нещо, след това не мога да го погледна...Единственото което ми се яде непрекъснато е кисело мляко, а по принцип не съм му чак такъв привърженик.