Войната на буквите

• 30 879
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Вчера реших да видя какво ли се пише тука и никак не се изненадвам от видяното.
Хейт, разбирачи и обичайните мрънканици и оплаквания.
Чао.

Извинявай, но правиш ли разлика между хейт, мрънкачи, злоба и градивна, обоснована, основателна и обективна критика?
И каква беше целта на включването ти в темата? Да ни заклеймиш?
С нещо можеш ли да допринесеш към темата?
Какво мислиш ти за сериала?
Имаш ли да кажеш нещо повече от обичайната мантра и обвинения в хейт, на хора, които си казват искреното мнение?
Я се огледай малко наоколо и виж от всичко изписано колко хора харесват сериала и колко не?
И после ела пак да ни се скараш.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 11:11 от Caroline_Bingley

# 646
  • Галифрей
Вчера реших да видя какво ли се пише тука и никак не се изненадвам от видяното.
Хейт, разбирачи и обичайните мрънканици и оплаквания.
Чао.
Сериозно ли?

Ние не сме хейтари тн а сме разочаровани от продукцията. Те ни подлъгаха с хубави думи и обещания! Има разлика.

# 647
Мен ми беше забавно как Мария гледаше къпещите се момчета. Какво като е принцеса? Момиче в пубертета е все пак, с първи любовни трепети.
А това с Баян може да беше шантаво, но е исторически достоверно или поне според легенди е имал досег със Сирия и странни ритуали.
Петър до момента не е представен в лоша светлина. Просто не е като баща си и не му е любимец. Иначе Боян е в пъти по-зле за владетел според мен. От коня и меча в кръчмите и ритуалите и танците с вълци.

# 648
Петър и Баян са единствените нормално изградени персонажи. Другите са пълна подигравка. Имам чувството, че сценария е писан от третокласници, а не от "професионалисти".Както писа някой, Людмила Филипова трябваше да напише сценария, да снимат на по-красиви места и т.н. И ако още един път видя тоя огромен дворец и 5 човека в него, отивам за статистка.

# 649
Изгледах го с голяма мъка. Другите не можаха, тийнката напусна, а мъжът ми през цялото време мрънка. не мисля да се мъча повече. Това е направо обидно лош сериал.
Актьорът в главната роля е привлекателен физически, но не мисля, че играе добре, аз поне не видях да влиза в образ. Изглеждаше и говореше, като че закача някакво момиче пред  НАТФИЗ. Единственият, който показа нещо подобно на актьорска игра беше този в ролята на Петър. Всичко -- сценарий, режисура, сценография, декори, масовка, ужасно нескопосано и много демоде - аз не знам защо създателите на този филм го намират модерен, така се правеха сериали 80-те - три локации, скицирани декори и из тях се мотаят пет човека. Може, ама трябва много интересна история и персонажи, каквито тук не виждам.  Добре, че поне Симеон предаде Богу дух, и то пак неправилно, но нейсе.

Хубаво, че са направили излъчването на седмица, та на хората да им поразмине и да се съвземат малко, та да дадат шанс и на следващия епизод.

# 650
А това с Баян може да беше шантаво, но е исторически достоверно или поне според легенди е имал досег със Сирия и странни ритуали.

И как става ясно това от нелепата сцена? Можеше да отиде, да се запознае, дя прояви интерес, пък и ние да проявим интерес какво се случва с Баян, а то.. превъртях, защото гледах на запис.

Добре, че някои сме чели книгата, добре, че сме чели история, че да знаем какво се случва в сериала..

# 651
То не стана ясно, че това са сирийски тайни ритуали, аз останах с впечатление, че се надруса с клошари на плажа.

# 652
Не мога да го кажа по-добре! Joy

# 653
Iris04, мхм.Топ описание.И аз така го почувствах.

# 654
На мен ми стана ясно. Той приятелят му мисля, че обясни къде го води. Ще пусна на запис да видя пак момента.

# 655

И как става ясно това от нелепата сцена? Можеше да отиде, да се запознае, дя прояви интерес, пък и ние да проявим интерес какво се случва с Баян, а то.. превъртях, защото гледах на запис.

Добре, че някои сме чели книгата, добре, че сме чели история, че да знаем какво се случва в сериала..
Абее това, което се случва в сериала няма нищо общо с историята, а ако някой не се интересува от история или знае малко, съвсем ще се обърка или ще остане с.... интересно впечатление за събитията белязали нашата история. За този Баян няма никакви исторически извори, само легенди, съответно могат да се отприщват, (ама чак да изръсят как Симката го е искал за наследник 😅 ).

# 656
Изгледах го с голяма мъка. Другите не можаха, тийнката напусна, а мъжът ми през цялото време мрънка. не мисля да се мъча повече. Това е направо обидно лош сериал.
Актьорът в главната роля е привлекателен физически, но не мисля, че играе добре, аз поне не видях да влиза в образ. Изглеждаше и говореше, като че закача някакво момиче пред  НАТФИЗ. Единственият, който показа нещо подобно на актьорска игра беше този в ролята на Петър. Всичко -- сценарий, режисура, сценография, декори, масовка, ужасно нескопосано и много демоде - аз не знам защо създателите на този филм го намират модерен, така се правеха сериали 80-те - три локации, скицирани декори и из тях се мотаят пет човека. Може, ама трябва много интересна история и персонажи, каквито тук не виждам.  Добре, че поне Симеон предаде Богу дух, и то пак неправилно, но нейсе.

Хубаво, че са направили излъчването на седмица, та на хората да им поразмине и да се съвземат малко, та да дадат шанс и на следващия епизод.

Много се смях с това да им размине, че да се настроят за следващата Неделя.
😆😆😆
Ама то си е така.
Баян наистина като, че задява девойка пред училище.
И Мария не е много добра, но поне не рецитира и понеже всички останали са доста зле (или поне повечето от тях) аз се хванах за Мария и Баян.
Глътка свеж въздух са в цялата бутафория.
Петър и Теодора са добри образи за мен.
Както и Лакапин.
Те тримата добре играят.
За Сурсувула съм още раздвоена.
Много ми пречи това, че не го харесвам Захари, та това може би ме прави предубедеена към неговата игра в сериала.
Засега поне не е отчайващ като някои други. И това е нещо.
Натам ще видим.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 13:23 от Caroline_Bingley

# 657
  • Бургас
То не стана ясно, че това са сирийски тайни ритуали, аз останах с впечатление, че се надруса с клошари на плажа.

Абсолютно! Надрусваш се и ставаш Маг!  Те през цялото време прокарват някаква много нелогична версия за Баян - от една страна не може да сметне колко ведра вода са нужни за да се напълни водохранилницата от задачката по аритметика, от друга вече е обучен да цитира Платон на гръцки, еврейски и сирийски.  Някой неизкушен в темата и историята (например млад зрител тийн) направо ще остане с грешното впечатление Stuck Out Tongue Closed Eyes, че Магизмът на Баян се е спускал свише след някоя и друга надрусваща субтанция. А то се е искало бая познание по математика, астрономия, астрология , ботаника и т.н. и т.н. Та така, дали ще ни обяснят учил ли е,не е ли, къде и най-вече кога. Или тепърва предстои...  Все пак е съвсем младо момче... Или ще излезе , че е засукал знанието от Яна!? Разбирам, че вероятно потенциалът му тепърва започва да се отключва и най-вероятно и той самият още е объркан... Обаче как тогава пратениците от Дамаск го откриха и чакаха?!

Интересно, последните думи на Симеон - " Лечителят вече дойде!" - за Баян ли се отнасяха или че смъртта вече "е до него"?

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 13:14 от lady Koup

# 658
Е защо трябва да ни обясняват, че е учил? Те даже ги даваха с Петър при учителя. Това, че не е бил в Магнаурската школа досега, не значи, че от малък не е имал учители в двореца. В кой исторически сериал са наблягали на това как героят е научил няколко езика, пиано, танци и т.н.? Оставам с впечатлението, че всъщност голяма част от пишещите тук искат документален филм за Баян или Симеон, а не сериал. Вярно, че този никак не е изпипан, но всички сериали са художествено произведение, дори да лежи на истински факти. Много често не отговаря възрастта на героите, броят на децата им, че и жените им, винаги има някаква забранена любов и изневери, някакви драми в семейството и борба за власт. Ходи доказвай, че това е било или не е било така. Кой може да знае, че Симеон на смъртния си одър не е поискал Баян за наследник? Или пък, че Петър не е бил подвластен на майка си? То за онзи век и характерите им почти нищо не се знае, тъй че очаквам много сводобни интерпретации. Вече ако решат да женят Мария за Баян, а не за Петър и мен ще ме е яд.

# 659
Положението във форума е:

Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт