Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 50 466
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Честита баба Марта, мили момичета, бъдете много здрави, румени и засмени ❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️

# 601
  • София /Абсурдистан
Някой правил ли е лапароскопска операция и има ли възможност да се поеме по каса?
На мен ми направиха хистеректомия лапароскопски. Касата поема тези операции. При мен имаше доплащане след каса, но за частна клиника това си е в реда на нещата. Операцията не е тежка, не боли нищо и възстановяването е много бързо.

# 602
То, минаването на комисия е малко ....Ти нямаше никакво лечение до момента, нали? Химия?

Нямам никакво лечение до сега. Първи стадий- рак на гърда, без разсейки и с 50% естроген, 60% ki67.Тумор 0.7см.
Ще правят органосъхраняваща операция с премахване на най-близки лимфни възли за по сигурно. Химиотерапия преди операцията ми казаха, че не е нужно да правя. А след нея- аз не искам да правя такава. Сега чакам резултати от двата ДНК теста. Единят, който показва генетична предразположеност и другият, който определя дали химиотерапия е подходяща за мен. Днес дадох 7К за двата теста и сърцето ме заболя Frowning1 Ще са готови до 35 работни дни... 5 скенер още не ми е правен- чак на 20-ти. Голямо чакане за него и сега съм притеснена да няма някъде и други разсейки.

Минаването на комисия не е ли преди операцията? В националната онкоболница ми казаха, че е преди операцията.

# 603
  • София
При повечето е след, ако е преценено първо да се отиде на операция и после химия. След операцията и хистологията от нея се взима решение. Напоследък обаче, заради практиката първо да се прави предоперативна химия е възможно първо да има решение за това, а после в зависимост от хистологията да си реши друго. Поне аз така предполагам, че се случва.

# 604
  • Русе
С оглед на първите резултати едва ли при нея ще става въпрос за химия. Ще видят хистологията и тогава.

# 605
Mira_Iri,
А дойде ли ти цикъла след като спря хормоналната. Питам, защото и аз съм на такава, обаче от 1,5 г, много ми се ще да я спра, но ме е страх.

Момичета, има ли някоя, която е била на хормонална под 5 години ? И цикъла да се е възстановил ?
   Когато ме оперираха бях 47години с цикъл и ми назначиха Золадекс. Сега след 5 години съм вече на 53 и най вероятно няма да ми дойде цикъла вече. И аз исках да я спра когато бях на 51, но упорито си държаха да са 5 години.

# 606
  • Плевен
Предстои ми да направя 5години на хормонална терапия-Золадекс и Фемара...страх ме е от спирането. Тези, които сте минали, как се върнахте към обичайното, имаше ли голям стрес, сега съм на 44, предполагам, че ще ми се върне цикъла, а преди спирането, беше ужасно, адаптацията към хормоналната също беше уау, да знам за какво да се настроя...

# 607
Момичета и аз много мисля по въпроса със спирането на золадекса.Най-вероятно ще ми го спрат след 6 месеца(през септември ще станат 5 години откакто съм на него) а после какво? Сега съм на 47, нито в менопауза, нито пък знам дали изобщо ще ми дойде цикъл след това. Някоя има ли тук, от нас, която превантивно след спирането на терапията е махнала яйчници и матка?

# 608
  • Sofia
Момичета и аз много мисля по въпроса със спирането на золадекса.Най-вероятно ще ми го спрат след 6 месеца(през септември ще станат 5 години откакто съм на него) а после какво? Сега съм на 47, нито в менопауза, нито пък знам дали изобщо ще ми дойде цикъл след това. Някоя има ли тук, от нас, която превантивно след спирането на терапията е махнала яйчници и матка?
Доколкото помня има някакво изследване на хормоните и въз основа на това се решава дали да бъде спрян.
Някой знае ли дали протоколите за золадекса и аримидекса се издават за една година в Надежда? Консулова ми направи последния път едногодишни, но май не е практика навсякъде.

# 609
Правилно ли разбирам, че при хормонална терапия цикълът спира?

# 610
Да, с хормоналната терапия спира цикъла.

# 611
Да, с хормоналната терапия спира цикъла.

Една след друга все чудесни новини... спре ли цикъла, започва сбръчкването, надебеляването и промените в настроението и като цяло преждевременно стареене.  "Най-честите странични ефекти на лекарствата, блокиращи естрогена, включват изтощение, горещи вълни, вагинална сухота или отделяне на секрети, и колебания в настроението." Weary

# 612
С най- добри чувства: Спри да четеш и да вярваш на всичко, което пише из Интернета!
От 9 години съм хистеректомирана( отпреди рак-а) и съм вкарана в принудителна менопауза на 40г- ами, не съм сбръчкана, не съм дебела, имам нормален полов живот и другите ми отклонения са около нормата. Даже, с риск да прозвучи като хвалба- скоро бях на среща на випуска...., ами повечето ми наборки( без здравословни проблеми) изглеждаха доста по- амортизирани.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 11:46 от =-=-=-=

# 613
Момичета, някой махнал ли е яйчници като алтернатива на Золадекса. И аз съм с хормоночувствителен рак, а ми предстоят 4 години на Золадекс.
Как се чувстват момичетата с махнати яйчници?
/i]

# 614
  • София
Честита Баба Марта! Бъдете здрави!

Different Reality, и моят тумор беше с почти същия размер - 5 мм. След операцията съм на химиотерапия, защото имаше туморни клетки в един лимфен възел. Първата химиотерапия мина и я понесох много леко.
Не се стряскай предварително, ако се стараеш да си спокойна, няма да имаш повече бръчки, отколкото са характерни за твоята възраст.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт