? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 644 979
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 10 935
Ортопед, невролог.
При мен и двата проблема, които си описала (при мен болките не бяха инцидентни, а особено в кръста доста чести), се оказаха за ортопед, два пъти годишно ходя на физиотерапия и имам голямо подобрение.

# 10 936
Невролог, звучи като притиснат или възпален нерв. Отделно ортопед също е добре да се посети.

# 10 937
Моля за адрес на община София, защото не мога да се ориентирам - Московска или Гурко?  И ако може поне няколко номера от градски транспорт да ми кажете, които отиват  дотам 🙏

# 10 938
Столична община е на Московска. В страни от Ал.Невски.
До там тролей 1,2,3 , автобус 280 - това е до Софийски университет /Народна библиотека
Метро - сп. СУ от другата пстрана пак минава тролей, он не помня номер. От къде трябва да тръгнете?

# 10 939
  • софия
Столична община е на Московска. В страни от Ал.Невски.
До там тролей 1,2,3 , автобус 280 - това е до Софийски университет /Народна библиотека
Метро - сп. СУ от другата пстрана пак минава тролей, он не помня номер. От къде трябва да тръгнете?
Тролей 9 по Раковски на сп. Ал. Невски.
+ трамваи 20, 22 на сп. Операта и по ул. Париж.

# 10 940
Здравния институт или ТОХа....

# 10 941
Здравейте,
Пиша, за да се допитам тъй като не съм наясно към какъв специалист да се обърна. Имам болка в кръста, като започва от дясната страна и отива назад към средата на кръста. Не е постоянно, появи се при една разходка и сега като стана да се раздвижа, ме заболява, като си стоя почти не се усеща. Отделно на моменти имам и дискомфорт на сгъвката на бедрото, точно в областта на слабините. Чудя се свързано ли е, мисля, че е нещо бъбречно и да посетя нефролог. Забравих да спомена, че наскоро претърпях и интервенция за изчистване на абсцес над бедрото, но не вярвам да има връзка. Ако някой се сблъсквал с подобно нещо, дайте някакви насоки какъв доктор трябва да се търси.

Възпален/увеличен лимфен възел в слабините имаш ли?
За другите болки - невролог. Или направо си купи В комплекс и пий, ако не помогне, търси уролог/неФролог.

# 10 942
Знаете ли дали българската, православна църква разрешава да има двама кръстника на един кръщелник? Не са семейство
Edit:разрешено е от чужда, православна църква. А българската какво казва по въпроса?

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 15:40 от Figs

# 10 943
Това изглежда зависи от свещеника, във форума е споделяно, даже мисля имаше качени и снимки на кръщелно със заличени имена с двама кръстници. Не помня дали бяха семейство, но за двамата кръстници съм запомнила, тъй като тогава планирахме кръщенето на детето.

# 10 944
В кръщелното ще се запише името само на един кръщелник.

# 10 945
Каква е разликата между тези два вида витамин Д, казано с по-прости думи? Оставам с впечатление, че по-скъпият дава по-адекватен резултат.

Искам да си го пусна профилактично, без конкретен проблем, просто да си видя нивата, понеже никога не съм изследвала, но сега разбирам, че има 2 варианта и се чудя кой.

# 10 946
Каква е разликата между тези два вида витамин Д, казано с по-прости думи? Оставам с впечатление, че по-скъпият дава по-адекватен резултат.

Искам да си го пусна профилактично, без конкретен проблем, просто да си видя нивата, понеже никога не съм изследвала, но сега разбирам, че има 2 варианта и се чудя кой.
Пусни си втория вариянт, по-добре показва дефицит, първия тест дава и фалшиви резултати.

# 10 947
  • София
Знаете ли дали българската, православна църква разрешава да има двама кръстника на един кръщелник? Не са семейство
Edit:разрешено е от чужда, православна църква. А българската какво казва по въпроса?

По Канон не е разрешено, най-добре си питайте.

# 10 948

С мъжът ми бяхме поканени за кръстници. Попът каза, че ще запишат в кръщелното името само на един от двама ни. Но в църковния ритуал си участвахме и двамата.

# 10 949
Защо не мога да си заредя пакет за интернет и минути на предплатена карта на Виваком Free to go? Излиза ми съобщение, че е неуспешно. Имам достатъчен левов баланс.

Общи условия

Активация на акаунт