Почивки в Хисаря - тема 4

• 44 281
  • 318
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, малко късно ми е питането, но ако се включи някой ще се радвам да прочета, преди да пристигнем Simple Smile
Къде е най-удобно да се паркира свободно в Хисаря, без да си гост на хотел, идеята е еднодневна разходка из градчето за няколко часа. Уж търся някакъв без/планен паркинг, но не ми се получава Relaxed

# 256
  • Някъде по Дунава
Здравейте, малко късно ми е питането, но ако се включи някой ще се радвам да прочета, преди да пристигнем Simple Smile
Къде е най-удобно да се паркира свободно в Хисаря, без да си гост на хотел, идеята е еднодневна разходка из градчето за няколко часа. Уж търся някакъв без/планен паркинг, но не ми се получава Relaxed
Срещу ресторант Touch  има паркинг.

# 257
Не е срещу, а е до ресторанта и отскоро е само за клиенти на ресторанта на този етап.
Иначе може да паркирате в центъра на града съвсем близо до Колонадата на самата уличка вдясно има импровизиран паркинг (жълтата стрелка), а преди него вляво (зелената) си е общински паркинг. Паяци няма.

# 258
  • София
Здравейте! Може ли препоръки за бюджетен или среден клас ресторанти за вечеря? Какво сте хапвали и харесало ли ви е в дадени ресторанти?
Чудя се дали да вземем вечеря в хотел Хисар, или да запазя в някой ресторант за вечеря.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 12:58 от Соренда

# 259
  • Някъде по Дунава
В пицария Тоскана сме хапвали, около 20 лв бяха пиците.

# 260
И са хубави , а пилешките им пурички бях най хубавите които сме опитвали някъде

# 261
Ние в хотел Хисар винаги взимаме закуска и вечеря, с децата е много удобно.

# 262
Още един глас да пицария "Тоскана", която Ви е наблизо. Другият бюджетен ресторант с национална кухня е "Ловен дом".

# 263
  • София
Благодаря ви, момичета. Проблемът е, че искаме и с приятели да се видим, които не са в хотела, а оттам не са сигурни, че ще има свободни места по празниците и вероятно няма да ги допуснат срещу заплащане. Утре ще звънна да запазя за Тоскана и ще видя кой още за следващата вечеря.

# 264
Здравейте на всички Simple Smile
Предстои ми престой в Хисаря от 27.05. до 06.06. - доста дни са си това, та ще съм ви благодарна за насоки какво можем да посетим наоколо /не само в града, но и съседни градчета/ като забележителности, интересни и красиви кътчета в този край.
За ресторанти прочетох в темата, но ако някой има актуална информация моля ви да споделите.
Има ли в този период фестивали, празници, ... ?

# 265
Здравейте на всички Simple Smile
Предстои ми престой в Хисаря от 27.05. до 06.06. - доста дни са си това, та ще съм ви благодарна за насоки какво можем да посетим наоколо /не само в града, но и съседни градчета/ като забележителности, интересни и красиви кътчета в този край.
За ресторанти прочетох в темата, но ако някой има актуална информация моля ви да споделите.
Има ли в този период фестивали, празници, ... ?

Карлово, Калофер, Казанлък, Сопот, Копривщица, около Казанлък гробниците + Шипка, Пловдив, Старосел,… Отваряте Гугъл мапс и избирате.

# 266
  • Някъде по Дунава
RNR, зависи какво искате да видите. Ние ходим в Хисаря на санаториум като до обяд свършваме процедурите и след гледам да сме някъде сред природата. Избирам лесни маршрути, защото ММ има болежки.
Ходили сме до трите кръста около града, до Сопотски и Карловски водопад, с лифта от Сопот до хижа Добрила, кръста до село Михилци, по една екопътека от гр. Баня до някакви скални светилища, Калофер - екопътека Бялата река.

# 267
Отивате в туристическия център и ви дават диплянка на която на картата са обозначени обектите. Имаше нещо - че ако се взема билет за 3 обекта излиза по-евтино отколкото поотделно. Служителките са много любезни и ще ви обяснят. 

И си направихме хубава разходка до кръста на хълма над града, снимката е оттам.

за по голяма резолюция цъкнете на снимката и после още веднъж с лупата.

# 268
Освен изброените места Ви препоръчвам лифт Сопот, където има хубава пицария и джелатерия с продукти от екофермата в село Розино, село Старо Железаре с графитите по къщите, конна база Житница, където освен, че може да яздите, може да се разходите и нахраните конете в яслите, както и да хапнете в ресторанта на комплекса. Наблизо е и Шато Копса. За плаж препоръчвам Терме ди Хисар. От ресторантите в града препоръчвам "Писателите", "Национал", "Touch gastronomy", "Прованс". /всички проверени тази пролет/. За събития в града се включете в групата във ФБ Забелязано в Хисаря. Хубав престой!

# 269
Селото с графитите- Старо Железаре и водопада Сучурум от мен

Общи условия

Активация на акаунт