Отговори
# 285
  • София
Благодаря,не знам как се справяте,за нас е мисия невъзможна.По този повод-още 2 задачи от Уравнения-7 клас:2 и 5 задача

5 зад.

0,4х = 6,4
х = 16 лв
16 - 6,4 = 9,60 лв остават .

На 2 зад. според мен отговора е - 7 .

# 286
Да,точно -7  е,но как се достига до отговора

# 287
  • Бургас/София

# 288
Ясно,а аз си мисля,че -[-2] е равно на +2.Ако се справите и с последните 2 задачи ще ви призная.Детето се опита ,но не успя.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 15:38 от misssixty223

# 289
  • София

Тук не търсим признание кой какво може  Wink, идеята е да помогнем.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 16:10 от пенсионирана русалка

# 290
Знам,просто ви се радвам:joy:

# 291
Здравейте,
Някой от Вас знае ли отговора на следната, много популярна логическа задача:

Един човек имал кръст с диаманти. Всеки ден той ги броял от долу до горе, от долу на горе и на дясно и от долу на горе и на ляво. Диамантите все били по шестнайсет. Веднъж кръстът се счупил и човека го дал на златар за поправка.
Златарят така поправил кръста, че взел два диаманта, при броенето пак били по шестнайсет.
Кои два диаманта е взел?

# 292
Двата крайни от хоризонталната линия и я е преместил.с един диамант нагоре.

# 293
  • Б
В тази задача точка N къде трябва да се сложи за да се получат два ъгъла?

# 294
  • София

Пуснах само чертежа, ако е нужно, ще пусна и решение.

# 295
  • Sofia
Здравейте,
Сега открих, че Ви има четейки друг форум  и много се зарадвах! Дъщеря ми е 7клас и помагам по математика досега успешно. Вчера обаче две задачи от домашна работа ни препънаха. Едната уж успяхме да решим, но отговора не ми хареса. С геометричната, мисля че не успявам да направя правилен чертеж и това ми пречи. Моля Ви за помощ!

# 296
  • София
ПП Редактирах се, сгрешила съм къде е тъпият ъгъл, понеже се получава противоречие. Но така или иначе идеята е да е тъпоъгълен.

# 297
Съжалявам, късно си видях грешката. Дано не съм подвела някого. Виждам, че задачата вече е решена.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 14:38 от W

# 298
  • София
Здравейте,
Сега открих, че Ви има четейки друг форум  и много се зарадвах! Дъщеря ми е 7клас и помагам по математика досега успешно. Вчера обаче две задачи от домашна работа ни препънаха. Едната уж успяхме да решим, но отговора не ми хареса. С геометричната, мисля че не успявам да направя правилен чертеж и това ми пречи. Моля Ви за помощ!

# 299
  • Sofia
ПП Редактирах се, сгрешила съм къде е тъпият ъгъл, понеже се получава противоречие. Но така или иначе идеята е да е тъпоъгълен.
Да, точно противоречието ме притесняваше.Благодаря! На коригираният чертеж всичко ясно се вижда и лесно се решава.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 11:17 от Sashy

Общи условия

Активация на акаунт