За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 875
  • 793
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте майки пиша за бебето на моето приятелка тя не ползва социални мрежи!
Нейната бебече е на 4 месеца и на краката са излезнали някакви пъпки и от 1 месец насам не са минали,ходили са на педиатър казал че било алергия трябва да се смени адаптиранато мляко но пак не са минали пъпките.Може ли съвети къде трябва да ходят и какво трябва да се направи?Благодаря ви.

# 211
Това не е алергия, а някакъв вид дерматит, доста раздразнен. Да отиват на дерматолог веднага. Ако беше алергия, досега цялото бебе да е в плюски.

# 212
Малко странен въпрос, но някой има ли предства дали ако ям Винен кебаб има опастност за бебето

# 213
Малко странен въпрос, но някой има ли предства дали ако ям Винен кебаб има опастност за бебето
Няма проблем

# 214
Това не е алергия, а някакъв вид дерматит, доста раздразнен. Да отиват на дерматолог веднага. Ако беше алергия, досега цялото бебе да е в плюски.
Благодаря ви

# 215
Здрявейте мами, скоро правим един месец и трябва да се даде вит К.
В никоя аптека няма вит К на К-вит, който е стандартният изписван и от който се дават 2 капки. Аптеките предлагат заместител, най-често на Омега Вита от който се давало 20 капки, заради това че концентрацията е друга.
Някой давал ли е от заместителя?
Благодаря предварително🙂

# 216
Здравейте,моя юнак е на 6м и от 3 дни е с хрема ,даваме 3×на ден капки +почиствам с помпа,но почти нищо не излиза ,проблемът е такъв,че това нещо не му дава мира особено вечер,буди се на всеки час-два с плачч,държа хладно в стаята е 22-21° , моля за съвет как да му помогна да диша по-лесно и спокойно. Повдигнала съм матрака от към главата,проветрявам ,какво друго може да се направи

# 217
Аптеките предлагат заместител, най-често на Омега Вита от който се давало 20 капки, заради това че концентрацията е друга.

По 20 капки ли? Бях взела такъв, снимах го и питах педиатъра и той ми каза само 2 да дам. 🫤 някой друг да потвърди?

# 218
  • Пловдив
При личната няма ли витамин К? Нашето дете, като беше на месец, личната капна 1-2 капки и това беше. Не сме купували.

# 219
Здравейте,моя юнак е на 6м и от 3 дни е с хрема ,даваме 3×на ден капки +почиствам с помпа,но почти нищо не излиза ,проблемът е такъв,че това нещо не му дава мира особено вечер,буди се на всеки час-два с плачч,държа хладно в стаята е 22-21° , моля за съвет как да му помогна да диша по-лесно и спокойно. Повдигнала съм матрака от към главата,проветрявам ,какво друго може да се направи
Купувате си силна помпа, такава с накрайник за прахосмукачка. Пръскате добре с морска вода и след това с аспиратора. Ще видите какви секрети ще изкара. Понякога секрета е жилав и гъст и с уста нищо не излиза, а детето страда. Няколко пъти имаше такава ужасна хрема, вдиния път като беше на 4м. Единствено накрайника за прахосмукачка ни спаси.

# 220
Точно с такава помпа сме на Nuk   с накрайник за прахосмукачка самоще нашата прахосмукачка е еъчна и като махна тръбата на прахосмукачката отвора е твърде широк и нищо не става или поне аз не знам как става и за това ги дърпам с уста
Купувате си силна помпа, такава с накрайник за прахосмукачка. Пръскате добре с морска вода и след това с аспиратора. Ще видите какви секрети ще изкара. Понякога секрета е жилав и гъст и с уста нищо не излиза, а детето страда. Няколко пъти имаше такава ужасна хрема, вдиния път като беше на 4м. Единствено накрайника за прахосмукачка ни спаси.

# 221
Не става, защото не прави вакуум заради широкия отвор. Съветвам ви от близки или приятели да вземете една стандартна на заем. Разликата е огромна, дърпа постоянно и с добра сила, за да не нарани, но почисти носа. Много е важно да почиствате добре, за да не слязат надолу секретите и да стане усложнение. Друг вариант е в банята, правите пара, държите бебето там, за да се отпуши носа, но няма как цял ден така.

# 222
Здравейте , детето ми е на 1година. Тази нощ вдигна температура 38.6 в дупето. Дадох МИГ 400 и а свали. Сутринта се събуди с 37.1.
Към обяд пак вдигна 38.4 в дупето. Пак додох МИГ 400. Не кашля , няма сополи, мислим че е от предкътник , където мястото е супер надуто. Но....моля вижте снимката и ми кажете какво мислите.  Появи се към 16ч.Приятелки казват скарлатина, херп ангина, лапнал си е мръсни ръце , четох и за лизии на лигавицата от ибопрофена. Утре сме при личната, дано нощта не е  тежка. Храни се, не отказва...значи не го боли, дори солетка  хапна. Ако някой е имал подобен случай моля да сподели развитието му.

Извинявам се за качената снимка настрани.

# 223
Ние не сме лекари. Може и да е скарлатина, сега има епидемия, може херпангина да е или друг вирус. Не се надявайте това да е от зъб, не е.
Моето дете е карало херпангина, цялата уста беше в афти и с 40 градуса температура.
Лекар ще направи изследване и ще постави диагноза. Температура ще си вдига поне 3-4  дни. Бързо оздравяване.

# 224
На мен ми прилича на коксаки вирус(крак-ръка-уста), ако се появи същото на дланите и ходилата е това. При сина ми първо излязоха в устата, после по дланите и накрая по ходилата. Но беше с много висока температура 40+ градуса. После се обели кожата на дланите и ходилата. Непременно посетете лекар.

Общи условия

Активация на акаунт