За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 761
  • 793
  •   1
Отговори
# 540
Аз не виждам високо качване в описаните параметри. Само през първия месец килограм след това едно ниско качване от 400 гр и едно нормално от 700 грама.

# 541
За първите три месеца качването трябва да е минимум 800 грама, а за прекалено наддаване (прехранване) се говори когато има над 1600 грама за един месец. Това всъщност съм го чела от Хедра (консултант по кърмене), но предполагам, че и за децата на АМ нещата са идентични.
Моето дете също беше с голяма фонтанела, която се затвори много бавно (до към две години и половина), но педиатърът ми обясни, че за рахит се гледат доста други признаци, като несъразмерен растеж на главата спрямо тялото, както и се гледа темпът на развитие на детето. Ако нещо ви притеснява винаги е по-добре да си направите консултация с още един лекар.

# 542

Аз не издържах и я заведох на частно при млад лекар .. човека и за фонтанелата ме успокои че е голяма..но не е нищо плашещо.. а за яденето и фонтанелата нямало общо .. да си яде колкото иска ... благодаря ви че ми сметнах светнахте лампичката са потърся и друго мнение 😀😀😀златни сте маймуни

# 543
От половин месец е много кисел през деня суче само,когато е много гладен ,нямам представа дали скоро ще има зъбки и дали това е причината прикачвам снимка,не е побелял както съм чела ,че трябва да стане венеца на 7+ е

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 16:36 от Radii99

# 544
Имате ли впечетление дали детски обувки Moneti са хубави. Подариха на детето ми такива, но не успявам да намеря мнения дали са удобни и подходящи за него, сега е на 1.7 месеца.

# 545
Колко млечни хранения имат Вашите бебета на 9-10 месеца? Без значение от начина на захранване.

# 546
Колко млечни хранения имат Вашите бебета на 9-10 месеца? Без значение от начина на захранване.
На 10м. вече сме с 2 млечни - сутрин и преди лягане и 3 заменени.

# 547
На 10 месеца и при двете ми деца, основно бяха млечните(кърмени). Трудно имаха по 1-2 заместени хранения. Към края на 10 месец и началото на 11 започнах да ги отбивам постепенно. На 1г дъщеря ми сучеше на обяд и вечер. Сина ми 2-3 седмици преди годинката спрях да го кърмя на обяд, само вечер.

# 548
На 10м дъщеря ми нямаше заместени хранения. Всъщност заместихме обяда на 1.2г. Винаги съм се водила по детето, а не по таблици, грамажи и мнението на другите.

# 549
На десет месеца все още сучеше на поискване и не бих казала, че имаше заместено хранене.

# 550
Аз не питам за заместени хранения, а за брой млечни дневно, без значение колко и какво ядат от твърдата храна.

# 551
Ами не е без значение колко твърда храна ядат, ако има заместени хранения, млечните ще са по-малко най-вероятно. Много индивидуално е как върви захранването.
Моят си имаше заместени хранения, тоест изяждаше количество според възрастта, а през останалото време си сучеше на поискване, неопределен брой.

# 552
Не съм броила, на поискване. Включително и през ноща по няколко пъти. Обикновено предлагах на закуска млечно(сирене/кашкавал) и за следобедна закуска кисело/прясно мляко.

# 553
Може ли някоя майка, чието дете е боледувало от гнойна ангина да ми каже колко време е "нормално" да вдига висока температура и "нормално" ли е да хърка като възрастен човек, докато спи, та на моменти имам чувството, че не му достига и въздух от подутите сливици?

# 554
Прекалено често се включвам май...
Ще вдига висока температура, докато не паднат полипите. Личен опит от преболедувала безброй пъти от гнойна ангина. Бях започнала сама да си отривам сливиците... Докато не се махнат полипите и не спаднат сливиците поне малко, няма да спре да хърка.

Общи условия

Активация на акаунт