Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 647 440
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 1 680
д-р Михайлов си дава масово боаронски

била съм един път при него заради тежка алергия с обриви и сърбежи,дори не стана от стола да ме види,а в стаята тъмница...принтира ми нещо,което на всички го дава и някакво мижаво книжле,което трябваше да си закупя....

Д-р Михайлов рабрах, че не е член на хомеопатичното дружество, нямам му доверие на него нещо Sad

# 1 681
Здравейте момичета,искам да ви споделя как се справих с моето Хашимото:-) Преди години бях чела за системата на д-р Гайдурков,как чрез хранене да се лекуваме.Тогава ме заинтригува,как чрез хранене може да се излекува щитовидната жлеза/и не само/ Преди три години ми откриха Хашимото,пих хормони 1 месец,и когато ми казаха,че това е доживотна терапия...ги спрях:-) Търсих алтернативен метод, пиех си Селен периодично ,но нищо повече. През май месец 2014 г. бях при д-р Гайдурков,започнах неговият режим,три пъти се виждахме за три месеца и резултатите са налице.Хормона ми влезе в граници,излекувах си тежък колит и 12 килограма изчезнаха от тялото ми:-) Чувствам се прекрасно,нямам йо-йо ефект и продължавам да се храня ,следвайки принципите на този стил на хранене.Естествено,вече мога да си позволявам и "празнични дни",както самият д-р Гайдурков ги нарича,но  е факт,че хормона ми е добре:-)

# 1 682
@otilia сподели каква е този режим. Споедели го с нас. Дай някаква литература.....не ми казвай само, че е строго индивидуално и трябва да се ходи на кпонсултации при него.

Не си дала много информация в поста си. Или най-малко сподели колко кинти е една консултация при него.

# 1 683
В интернет има информация за режима на д-р Гайдурков. При него се ходи с кръвни изследвания,аз например имах и други неща за "оправяне". Първата консултация е 100 лв,следващите 2 са по 70 лв.При мен нещата започнаха с изчистване-суровоядство за поне 2 седмици-салати,без  сол,без мазнини.Следва захранване с варива-леща,соя,нахут,и след това идва стил на хранене-включват се животинските храни,риби,сирена,млека..Аз лично съм вегетарианка,и месото не ми е проблем,но пък бях пристрастена към солта-като под пристрастена,разбирайте-ближела съм сол..., и по-скоро ядях сол с нещо,отколкото храна посолена...В момента ям само калиева сол,не готвя с мазнина/в редки случаи,когато задушавам някои неща,имам 3 деца,и понякога се налага леки отклонения:-)),но като цяло в къщи вече се яде само калиева сол:-)/. Идеята е да се пазим от скритата сол,в нещата които купуваме/например в хляба има много сол/, да не се ползва олио,зехтин , но пък може краве масло,но след като завърши процеса на готвене.Не е трудно,особенно,когато знаеш,че действа-просто сменяш някои навици,с нови навици:-)

# 1 684
  • София
otilia, като по - запозната с метода на д-р Гайдурков, да те попитам- има ли план за лечение, който не е свързан с такова сваляне на килограми? Пишеш, че си свалила 12 кг., но аз съм с хиперфункция и без това отслабнах- не ми е нужно още?

# 1 685
Предполагам,че съм свалила тези колограми,защото е имало нужда да ги сваля/от колита страшно се подувах,а и след последното раждане позадържах килограми/. Не съм дотолкова запозната,но ако попитате д-р Гайдурков,най-добре ще ви отговори.Има страница във Фейсбук.Може би по време на изчистването е възможно да се свали някой килограм,а после да се регулира със захранването...,но това са само мои догадки.Наистина,не съм се замисляла за обратният процес,и затова моят съвет е да питате"извора"Simple Smile Успех:-)

# 1 686
Отилия, може ли да разкажеш малко повече за захранването Simple Smile

# 1 687
Захранването всъщност е един малък пир:-) Ориз,леща,нахут,соя,киноа,картофи-със зеленчуци,с подправки, с лимон..Simple Smile) Аз ,ако трябва да съм честна малко даже се притесних от захранването../дали пък няма да си върна килограмите?-питам аз доктора:-))Не ,че нещо.но ми хареса резултата и факта,че си влизах в дрехи,които бях отписала..Simple Smile) "Спокойно",каза д-р Гайдурков,всичко е наред:-)) И..така си и беше и продължава да си е Simple Smile За мен е важно контакта с доктора,това,че имах вярата,виждах/виждам/резултата-и в здравословен,и в естетичен план,и не-това ,не е диета-това е стил и начин на хранене:-)И когато си позволявам,така наречените от доктора "празнични дни"-тоест,хапвам неща,не съвсем съобразени с този начин на хранене,ама случва се - тогава малко кисело мляко с пшенични трици правят чудеса:-)

# 1 688
А тези варива веднъж дневно ли ги включваш , а другите хранения са от сурови зеленчуци и плодове без подправки или как?
Аз съм правила 2 седмици суровоядство по д-р Гайдурков, отразява ми се супер, но знанията по захранването ми куцат малко, та затова те разпитвам.

# 1 689
Някой знае ли препаратът проВиотик с храната ли се взима или между храненията?

# 1 690
Mama Tin,радвам се,че ти се отразява добре суровоядството:-) Малко съм позабравила точният ред на захранването,но като цяло е така,както го описваш.До обяд са плодовете/киви и круша предимно,не заедно обаче/. Следва обяда-с варива,салата-пак едно след друго/едно от правилата е нещата да се ядат едно след друго,не заедно-например първо салатата,след това киноата/. След това при огладняване малко сурови ядчици,на вечеря мисля,че пак можеше малко варива:-) Обкусяването е с лимон,зеленини,подправки,и може вече да се включва и калиевата сол,като различното при нея,е че се посолява веднага преди директната консумациа-защото тази сол бързо се разтваря/то това е и прекрасното при нея,че не задържа течносттите,които основно ни подуват/. И така,започваш да си се храниш,да включваш неща,да разнообразяваш и експериментираш,докато си намериш твоят си вкус-има и книги с идеи за рецепти,дават ти насоки Simple Smile Успех:-)

# 1 691
В понеделник пусках изследвания и след една година борба всичко ми е влязло в норма. Тсх ми е 2,3. Мисля да го докарам до 1,3. Усещах,  че резултатите ще бъдат хубави,  защото напоследък се чувствам чудесно.  Crazy

# 1 692
Agressiva, чудесна новина, поздравления!
На какво мислиш, че се дължи подобрението, моля да споделиш какво правиш? Извинявай, ако си писала, отдавна не съм чела темата.

# 1 693
  • София
Agressiva, чудесна новина, поздравления!
На какво мислиш, че се дължи подобрението, моля да споделиш какво правиш? Извинявай, ако си писала, отдавна не съм чела темата.
и аз се присъединявам към питането. Моля споделете какво лечение прилагате  bouquet

# 1 694
Здравейте,  момичета!
Днес сутринта бях при доктор Начев,  който ме гледа и на ехограф освен изследванията и потвърди,  че автоимунният процес в момента е затихнал. Предвид тсх 2.30 каза другата година отново тест и ехограф,  но тъй като съм се напатила вече 8 години след месец два отново ще пусна изследвания. Каза,  че на този етап вече не ми се налага взимането на хормон,  което аз всъщност спрях рязко на моя глава преди месец-два. Имах чувството,  че ме влошава вместо да ме лекува на моменти каквато и доза да ми даваха.
Не съм правила нищо конкретно,  всичко е много свързано според мен и за да е здраво тялото и да функционира правилно трябва да работи като един цял добре смазан механизъм.
Заложих още по-сериозно на хранене без въглехидрати, движение, почивка, спокойствие до колкото е възможно. За тази година приемах витамини,  които сметнах,  че ще ми се отразят добре, но няма да споменавам нищо конкретно,  защото всеки организъм е различен и всичко за укрепване на имунната система е добре дошло, стига човек да се чувства добре. Смятам,  че е мит това,  че Щж приема всякакви такива добавки, витамини за укрепване като заплаха и влошава повече нещата.
Също и не на последно място смятам,  че е много важна нагласата към света като цяло. Аз се отказах да повярвам,  че това лечение ще ми е доживотно и че ще ме определя,  ще съм по-различна от други хора. Започнах да проучвам възможности за алтернативна медицина. В главата ми няма място за негативни мисли и въобще,  ако някой започне да ме занимава с глупости преставам да слушам. Сериозна съм иначе за важните неща и си дадох време на себе си и организма ми за активна почивка и възстановяване. Смятам,  че каквото и да е заболяване е знак,  че изпитваме ужасна необходимост, липса на нещо друго в живота ни.

Общи условия

Активация на акаунт