Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 658
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 780
Кедикова не следи бременности и не изражда. Нейната насока е друга.
Останалите изредени - да. Най-трудно ще вземете час за Нашар, Богданова и Атанасова. Апостолова и Велева са с доста по-рехав пациентски лист (да не ме разберете погрешно, всички са натоварени, но някои просто са повече, НО всички са добри)
Иначе и аз не виждам смисъл да се следите в Токуда и да раждате на друго място… има чудесни специалисти в София, за далеч по-малко пари и по-малко чакане от Токуда. Седяла съм в чакалнята и по 2 часа, включително и за тонове.. не бих си го причинила, ако не беше лекарката ми и факта, че там раждах.

# 781
  • София
Аз се следя при доктор Кирякова. Тя ми е препоръчана от моя колежка поради доста причини. Нейни приятелки се следят при нея, също доволни. Чакам около час, час и нещо. Досега не се е случвало да влезе в раждане, но предполагам и това ще стане някой път, следователно ще се позабави. Но за нея бих и чакам колкото се налага. Не ме интересува. С моите премеждия да забременея знам, че трудно се намира свестен лекар. И е много мила.
Та тя ме пита директно: "Тук ли ще се следиш и раждаш?". Естествено съм си избрала на едно място всичко. Какъв е иначе смисълът и логиката да се прави на две различни неща? Нали все пак този, който те е следил толкова месеци познава най-добре ситуацията и ще си по-спокоен с него? Аз така разсъждавам.

Преглеждана съм до тук от доктор Кирилова, Леков, Велева, Кедикова, Кирякова (моята си).
По спешност се е налагало и за всички имам добри мнения. Последно се наложи доктор Кедикова да ме прегледа, страхотен лекар. Така ме успокои, не е истина. Много добро впечатление ми остави. Следяха разкритието на пациентка и доктор Кедикова след прегледа отиде да изражда. Не знам дали е било, защото е на смяна, но е факт, че отиде.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 14:24 от NadezhdaML

# 782
Nadala, ако ще раждате при зебрите се запишете директно към др Кобаков, няма смисъл от токуда в случая.

# 783
Момичета, бихте ли споделили мнения за д-р Нашар, като ме интересуват само мнения на момичета, раждали оперативно. Мога ли да разчитам на нея за по-рисково секцио? Четох и търсих доста, но предимно попадам на отзиви, от жени, раждали естествено. Благодаря ви:)

# 784
Здравейте! Знаете ли дали в Токуда минават през деня консултантки по кърмене? Аз ще раждам там, при др Богданова. Моя близка е била в Надежда и е мн доволна от това, че консултантките са минавали по два пъти дневно.

# 785
Не ми е известно да минават такива въобще. Два пъти съм раждала - не съм виждала такива. Може и да има, де.

# 786
Здравейте! Знаете ли дали в Токуда минават през деня консултантки по кърмене? Аз ще раждам там, при др Богданова. Моя близка е била в Надежда и е мн доволна от това, че консултантките са минавали по два пъти дневно.
Не, акушерките помагат и показват, съдействат, но като цяло, поне по мои впечатления, няма особен фокус върху кърменето.

# 787
Раждах през Август. Имаше едни момичета, които идваха на всяко хранене през деня и помагаха с кърменето. Един ден ги търсих и питах за консултантите по кърмене и ми казаха, че няма такива и били от неонатология момичетата

# 788
Само първият път като ми донесоха бебето обясниха някои неща, след това само ти го оставят и се оправяш както можеш Simple Smile Бях помолила на втория ден някой да ми помогне, но не го направиха..

# 789
Същото беше и при мен като родих. Оставам с впечатлението, че изобщо не ги интересува дали ще се кърми бебето или не. Бутат бутилката с АМ и това е...важното е да наддава, за да може да ви изпишат.
Само първият път като ми донесоха бебето обясниха някои неща, след това само ти го оставят и се оправяш както можеш Simple Smile Бях помолила на втория ден някой да ми помогне, но не го направиха..

# 790
Подкрепям коментарите по-горе. И при мен не беше по-различно. Единствено имаше една акушерка, която помагаше, даваше съвети и очевидно й пукаше. Уви, не е постоянно там, доколкото разбрах повече на ражданията присъства. С къса черна коса, мисля, че с Галче се обръщаха към нея. Тя е страхотна! Много ми помогна, даде напътствия и за вкъщи.

# 791
  • София
Не разчитайте много много на която и да е болница за съвети с кърмене. Може да си направите (безплатна) консултация още докато сте там с някоя консултантка от Ла Лече Лига например. Съветите биха били по-ползотворни и ще ви се отдели повече индивидуално време.

# 792
В подкрепа на последния коментар за кърменето мога да препоръчам сайта и книгата на Хедра. За мен даже сайта беше по-полезен, тъй като в процеса ми беше по-лесно да търся в Гугъл, където масово статии в сайта й излизат на първите места, отколкото да разгръщам книгата.

Диляна, аз се следих по каса при доктор Колева. Изключително съм доволна от всичко - прегледи, отношение (подканя да задаваш въпроси), връзка с нея (макс до 15 мин ми е отговаряла във вайбър), раждане, грижа след това. Живот и здраве, ако имаме (дано!) второ детенце, пак при нея ше отида.

# 793
Две деца съм родила при Колева, няма какво да добавя повече от по-горе 👍🏻

# 794
Родих преди почти два месеца- акушерките питат всеки ден дали се справяш с кърменето, но сякаш по задължение… когато им кажеш, че не се получава, отговора е “ няма не става”.. съветите им са неадекватни спрямо консултантите по кърмене. При мен не се случиха нещата със засукването. Бебка беше на две седмици, когато отидох при Хедра- реши ми проблема за две минути и получих безценни съвети!

Общи условия

Активация на акаунт