Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 40 358
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Моят протеин S много се движи : преди бременността беше 106%, по време на бременността падна на 34%, след бременността се качи до 63% (при реф. граници 60 - 121).
Трябва пак да го пусна да видя дали още се е покачил или си е трайно нисък. Паскалева каза, че при някои бременни протеинът падал, иначе си бил в нормални граници.

# 646
Дени, хомоцистеинът е в референтните стойности, но е по-висок от препоръките. Провери витамините Б9, Б12 и Б6 и при ниски стойности приемай само бионалични / метилирани форми. В имаш две хомозиготни мутации, които засягат именно усвояването на синтетичните витамини от група Б. При ниски стойности на витамините се повишава хомоцистеин, което е рисков фактор за сърдечно-съдови инциденти.

Самият ковид също явно предизвиква по-продължителни проблеми с кръвосъсирването, Пулмоложката, при която ходих след като го изкарах, каза че с мутации в тромбофилните гени задължително трябва поне месец терапия с аспирин протект. Аз също съм с ваксини и го карах леко.
Витамин В е в граници,но е доста ниско според мен към 200 и малко беше. Сега съм взела спрей за пръскане. Д също ми е ниско и вигантол взимам. Не съм правила само фолиева киселина.
А за хомоцистеина хематолога не сподели притеснения. Но пък аз прочетох назад в мненията че трябва да е по нисък.

# 647
  • София
200 е ниско за Б12, оптимално трябва да е към 600-800. Референтните стойности за Б12 са некоректни. Премери и Б9, и Б6. Двата витамина Б9 и Б12 трябва да са в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм.

Д-то няма връзка с тромбофилията, но можеш и него да вдигнеш.

# 648
Здравейте! На някой спирали ли са му фраксипарина преди термина или преди раждането?

# 649
  • Sofia
Здравейте! На някой спирали ли са му фраксипарина преди термина или преди раждането?
Последната ми инжекция беше 48 часа преди секциото. После пак ги върнахме вечерта след секциото.

# 650
  • София
Моята последна инжекция беше 23ч преди секциото, започнах пак 12ч след секциото.

# 651
  • София
И при мен беше абсолютно същата схема като при delisardeli и Brin de muguet .

deni_ds   ,това са моите резултати от преди да започна да се подготвям за бременност и да приемам каквито и било витамини.
Казаха ми,че хомоцистеина ще падне като кача фолиевата и Б12.Повече не съм го пускала,но смятам при следващо изследване да го направя ...
Скрит текст:

# 652
  • Sofia
При мен при вит Б9 и Б12 на горна граница хомоцистеинът ми пак беше 8,6. Затова ми включиха добавка. Явно само витамините не помагаха.

# 653
  • София
При мен при вит Б9 и Б12 на горна граница хомоцистеинът ми пак беше 8,6. Затова ми включиха добавка. Явно само витамините не помагаха.
А какви добавки ти изписаха?

# 654
  • Sofia
Сигридов ми изписа TMG. Други момичета споделяха, че им е помогнало.

Но аз съм с много висок холестерол, а пише, че TMG покачва холестерола.
На своя глава реших да не я пия, защото холестеролът ми е над горна граница, а хомоцистеинът е все пак в лабораторните граници. Та не мога да споделя от личен опит дали действа.

# 655
И аз пробвах да слагам в паласките клексан, но и от двете страни станаха сини болезнени топчета, не мога да лежа нито на едната, нито на другата си страна, боли и не се спи. Мъка беше няколко дни, докато отмине поне болката. Та върнах се към корема.

Аз си взех крем риванол, с който се мажа където има синини. Помага малко, за да мине по-бързо.

# 656
И аз пробвах да слагам в паласките клексан, но и от двете страни станаха сини болезнени топчета, не мога да лежа нито на едната, нито на другата си страна, боли и не се спи. Мъка беше няколко дни, докато отмине поне болката. Та върнах се към корема.

Аз си взех крем риванол, с който се мажа където има синини. Помага малко, за да мине по-бързо.
За синките най-добре действа хепароид крен

# 657
Аз пак да питам тези,които са ходили при д-р Минкова дали разбира от витамини? Обръща ли внимание на тях?

# 658
Здравейте, някоя от вас ходила ли е на ангиолог? Обмислям да отида, но не знам точно какво да изисквам от него?

# 659
Здравейте, някоя от вас ходила ли е на ангиолог? Обмислям да отида, но не знам точно какво да изисквам от него?

Мен ме консултира др Минкова,която е ангиолог по вайбър,пращам й изследвания и ми сменя терапията при нужда

Общи условия

Активация на акаунт