Дубай /Тема 16/

• 57 190
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
За джобните много зависи дали имате закуска и вечеря в хотела включени. Ако имате и 1000лв ще ви стигнат, ако нямате удвоявате бюджета!

Масово вечери не се предлагат от хотелите, а само закуска.

# 391
  • СОФИЯ
За плащане с карта имам въпрос. От банката, която ползвам, ми казаха че няма допълнителни такси за всички БГ банки, но има лимит за брой транзакции и още нещо. Чакам да ми изпратят по-подобна иф, но още не са. Ако някой е наясно със спецификата в тази държава, моля да сподели. Смених кеш, но може да не е достатъчно.

# 392
За плащане с карта имам въпрос. От банката, която ползвам, ми казаха че няма допълнителни такси за всички БГ банки, но има лимит за брой транзакции и още нещо. Чакам да ми изпратят по-подобна иф, но още не са. Ако някой е наясно със спецификата в тази държава, моля да сподели. Смених кеш, но може да не е достатъчно.

Коя е банката?
Аз проблеми не съм имала, нито пък лимит - Тексим банк.
По-евтино ми излизаше с карта да плащам, отколкото в брой. Не навсякъде обаче може да се плаща с карта. По пазарите например, не може.

# 393
Здравейте, аз днес говорих точно с Дари тур.Офертата която ми предложиха за 7 нощувки със включени осем  екскурзии и две вечери за цена 2079 лева.Хотелите които са по програмата са time asma al barsha и centro al barsha.За първи път ще ходя в Дубай,ще бъда много благодарна за мнения относно местоположението на хотелите.Приемам всякакви за всичко което може да ми е от полза. Има ли сред вас пътували с дари тур,евентуално утре трябва да подпиша договор и да дам капаро.Колко горе долу джобни ще са ни нужни за двама за 7 дни.Знам че е много относително, но съвсем грубо (средностатистически българи)не търсим лукс. Ще съм много благодарна за всеки съвет .От Варна съм,но оттук са много скъпи екскурзиите.Благодаря ви!
Centro al barsha е по-близо до метрото, а то е основно транспортно средство. За него се нуждаете от карта - NOL Silver card- купува се на метростанцията. Цената е 25 дирхама, от които 6 за самата карта и 19 за пътуване.
Може да се дозарежда на машини на станциите Цената на пътуването зависи от това в колко зони пътувте. За 1 зона - 3 дирхама, за 2 зони 5 дирхама.
Хотелите изглеждат подобни, може да прегледате и ревютата за тях. В цената имате ли закуска, чекиран багаж?Какви екскурзии имате включени? Има неща които само на хартия са привлекателни, може да се пропуснат.

# 394
Здравейте, аз днес говорих точно с Дари тур.Офертата която ми предложиха за 7 нощувки със включени осем  екскурзии и две вечери за цена 2079 лева.Хотелите които са по програмата са time asma al barsha и centro al barsha.За първи път ще ходя в Дубай,ще бъда много благодарна за мнения относно местоположението на хотелите.Приемам всякакви за всичко което може да ми е от полза. Има ли сред вас пътували с дари тур,евентуално утре трябва да подпиша договор и да дам капаро.Колко горе долу джобни ще са ни нужни за двама за 7 дни.Знам че е много относително, но съвсем грубо (средностатистически българи)не търсим лукс. Ще съм много благодарна за всеки съвет .От Варна съм,но оттук са много скъпи екскурзиите.Благодаря ви!
Centro al barsha е по-близо до метрото, а то е основно транспортно средство. За него се нуждаете от карта - NOL Silver card- купува се на метростанцията. Цената е 25 дирхама, от които 6 за самата карта и 19 за пътуване.
Може да се дозарежда на машини на станциите Цената на пътуването зависи от това в колко зони пътувте. За 1 зона - 3 дирхама, за 2 зони 5 дирхама.
Хотелите изглеждат подобни, може да прегледате и ревютата за тях. В цената имате ли закуска, чекиран багаж?Какви екскурзии имате включени? Има неща които само на хартия са привлекателни, може да се пропуснат.
Да имам включен чекиран багаж и закуски+ две вечери.Това е програмата.

# 395
  • СОФИЯ
Алианц банк, очаквам да ми изпратят информация.
Нямам сметка/карта в долари. Познати ми казаха, че при плащане с карта в магазин или заведение може да питат дали дирхам или долар и при посочване на долар превалутирането е по кофти курс.

# 396
Да имам включен чекиран багаж и закуски+ две вечери.Това е програмата.
Мисля, че само Глобал вилидж може да се пропусне много народ и голяма  цигания ми се стори.
Цената ми се струва разумна. При тази програма едва ли ще имате много време за други обиколки, но вечер ако имате сили с метрото  можете да повторите фонтаните  или разходка по марината.

# 397
Да, голямо е препускане с толкова много екскурзии.
Съвет от мен, оставете си поне 2-3 дни за себе си - за разходки, за плаж.

# 398
Да, голямо е препускане с толкова много екскурзии.
Съвет от мен, оставете си поне 2-3 дни за себе си - за разходки, за плаж.
Да предполагам че няма да ни стигне времето за нас,но като е организирана екскурзия.....Евентуално следващото ни ходене ще е самостоятелно.За първи път ще сме и искаме да видим колкото може повече.

# 399
  • София
Никъде не сме имали проблем с плащане с карта, е, на пазарите искат брой, инак е по-скъпо, това ясно.
Картата ми е в лв, на устройството пита дали в дирхами или в евро да плати. Открихме, че в евро е по - скъпо, явно заради двойното превалутиране

# 400
  • СОФИЯ
Получих иф от банката. При плащане на ПОС има само превалутиране. Ако обаче на ПОС или АТМ на финансова институция извършваш някаква друга операция, 10 лева + 3%.

# 401
  • Плевен
Здравейте!
Ние бяхме с Марбро. Вчера се върнахме. От Абу Даби се върнахме към 19ч. Глобалното село е прехвалено и има мноого народ,като навсякъде. Градините ни харесаха. Ние се движихме основно с такси. С приложението careem си ги викахме. Иначе има едни лексуси таксита необозначени,които возят по-скъпо, За интернет бях купила e-sim карта за 19 евро от holafly. И така 5 дни имахме нет навсякъде. Посетихме пазарите,шоуто с дроновете от blue waters го гледахме, мадинат джумейра, JBR beach, фонтаните и мол Дубай, мол Емирейтс, музеят на Бъдещето, сафари, Бурж халифа.По Нова година има адски много хора и си отчакахме по опашки.И от агенцията бяхме само в Абу Даби и на обзорната обиколка. Другите неща ни ги запази позната директно от там,но билети да искаш в нета за където и да е. За сафарито смятам,че трябва да се внимава да се попадне на читава фирма, ние малко не случихме. Затова може би е по-добре с агенцията.
Спахме в Новотел.

# 402
Здравейте!
Ние бяхме с Марбро. Вчера се върнахме. От Абу Даби се върнахме към 19ч. Глобалното село е прехвалено и има мноого народ,като навсякъде. Градините ни харесаха. Ние се движихме основно с такси. С приложението careem си ги викахме. Иначе има едни лексуси таксита необозначени,които возят по-скъпо, За интернет бях купила e-sim карта за 19 евро от holafly. И така 5 дни имахме нет навсякъде. Посетихме пазарите,шоуто с дроновете от blue waters го гледахме, мадинат джумейра, JBR beach, фонтаните и мол Дубай, мол Емирейтс, музеят на Бъдещето, сафари, Бурж халифа.По Нова година има адски много хора и си отчакахме по опашки.И от агенцията бяхме само в Абу Даби и на обзорната обиколка. Другите неща ни ги запази позната директно от там,но билети да искаш в нета за където и да е. За сафарито смятам,че трябва да се внимава да се попадне на читава фирма, ние малко не случихме. Затова може би е по-добре с агенцията.
Спахме в Новотел.
Да Ви попитам тая esim карта кога се купува и как се задават въпросните дати от 5 дена за ползване ?

# 403
Здравейте, ние се завърнахме преди два дни от Дубай, събрали много слънце и емоции. Получих две карти за интернет от FBID10156259284633594, за което много благодаря, но така и не успяхме да активираме. Ако някой пътуваш иска мога да му ги изпратя.

Здравей , дали пазите още картите или ги дадохте ?

# 404
  • Плевен
Картата се купува от сайта. Избираш си за колко дни.
https://esim.holafly.com

Общи условия

Активация на акаунт