RYANAIR - 22

• 46 665
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
  • на малък остров в океана
Не бяхме на хотел, прибрахме се до България за да уредим погребение. И принтирането ни беше последна грижа. А и отдавна не го правя.
По принцип винаги си ги слагам в уолета, но този път забравих в бързината. А и ние отдавна бяхме подминали гишето. Връзката ми изчезна буквално на гейта. И там ми разпечатаха картите. Като излязохме да се качваме в самолета дойде интернетът и успях да влезна и в приложението, и да отворя бордните карти.

# 586
  • СОФИЯ
Има някакви намаления днес. За пътувания до 15.06.

# 587
Мисля, че са на W!Zz, но нищо чудно да са пуснали и Ryan.

# 588
# 589
  • Около Костинброд
Здравейте, купила съм си билети с опцията Plus fare (с включен чекиран багаж 20 кг). Има ли начин да си сменя мястото, след като вече съм се чекирала, или да закупя опция за избор на друго място?
Сега тръгнах да се чекирам за единия полет, който е на 24 юни до Родос, и изобщо не ми даде да си избера място, а директно ми сложи някакво. Не съм летяла с Ryan air от много дълго време, но преди мисля, че имаше опция да си избираш мястото. Сега гледам, че ако тръгна да купувам билет, ми казва "Standard seats in rows 18-33 are included with Plus fare. If seats are chosen outside of these rows, you will be charged the difference". Честно казано, този момент с местата - че се избират в момента на покупка на билета, а не след това - съм го проспала като съм купувала билетите. И по принцип като цяло не ми беше проблем. Само че тези дни летях до Сицилия и се оказа, че вече получавам паник атаки в самолета, което е нещо съвсем ново за мен. Та много искам да си взема място на преден ред, за да съм близо до стюардите. Ще летя сама. Сега до Сицилия и обратно бях с приятелка и като усетих, че започва паник атака, я помолих да ми говори някакви глупости, за да ме разсейва, та се разминаха нещата. Обаче за Родос не ми се мисли какво ще се случва в самолета... и сериозно се замислям дали да не си канселирам нощувките и просто да не ходя.

# 590
  • София
Можеш да си сменяш мястото неограничено докато има свободни, разбира се. Предните редове се плащат допълнително от 1 до 12 евро според типа на мястото.
Лесно е и става директно от приложението без нужда от контакт с тях.

# 591
  • Около Костинброд
Можеш да си сменяш мястото неограничено докато има свободни, разбира се. Предните редове се плащат допълнително от 1 до 12 евро според типа на мястото.
Лесно е и става директно от приложението без нужда от контакт с тях.
Много благодаря, аз опитвах през сайта, но там така и не открих активна такава опция. През приложението успях.

# 592
  • София
Дали случайно  може да се промени чекиран багаж (по-голям и по-скъп) с ръчен, след като вече са платени билетите. Естествено, не очаквам  да ми възстановят пари, но поне да не доплащам.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 18:03 от annie13

# 593
Да го смениш няма да можеш (може да пробваш като говориш с тях, но най-вероятно ще ти откажат).
Иначе от управление на резервацията можеш да добавиш приоритет, тоест още един ръчен багаж.

# 594
  • В центъра на моретата
Здравейте, за първи път ще пътувам с нискотарифна кампания, в случая с Rayanair и се извинявам, ако въпросите ви се сторят тъпи.
Билетите са със следния багаж: Приоритет и 2 чанти ръчен багаж и със закупени места. От това, което изчетох, оставам с впечатление, че мога да нося 1 ръчна чанта 40/25/20 см и 1 по-голяма чанта 50/40/20 (от типа на малък куфар или раница).
Правилно ли съм разбрала?
И втория ми въпрос е относно чекирането - полетът е 19.05 - след като имам закупени места, мога ли да се чекирам още от сега и да си разпечатам бордните карти предварително?

# 595
  • Пловдив
undefined

# 596
  • София
1. Да. В допълнение по-голямата чанта е с ограничено тегло - до 10 кг.
2. Да, можеш днес. Разпечатването на бордните карти не е задължително. Те ще се появят така и така щом се чекираш.

# 597
Да, точно така, @zaek. Размерите и бройките са тези, щом имате прайорити, а пък чекирането може да е и още днес, щом имате закупени места. Няма глупави въпроси, разбира се. Всеки си има първи път. Добре е, че се пита. Много по-добре човек да е информиран, отколкото да се прави на вечно неразбрал, когато вече е на летището (типично за групата на анцузите и семкаджиите) Wink

# 598
  • София
Аз като някой идиот да питам, къде е място 04D, ред 84? Някъде отпред, но какъв е този ред с голям номер?

# 599
  • София
Аз като някой идиот да питам, къде е място 04D, ред 84? Някъде отпред, но какъв е този ред с голям номер?
Мисля, че си 84-тата, която се е чекирала за този полет. Гледай първото - 4-ти ред място Д до пътеката.

Общи условия

Активация на акаунт