В момента чета...83

• 46 663
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз започнах да тичам и с тичането започнах да слушам "Кривата на щастието". За сега ми допада, има доста мотивиращи истории.

# 571
  • Чукарландия
Белла, чудесна селекция! Много "моя" Hug

Ама тя си е твоя, Mijjj! 🤗
Аз по отзивите ти понапълних кошницата, имаме съвпъдък на литературните вкусове, затова и ти се доверявам! 😉

# 572
  • София
За три от книгите гарантирам, че влизат директно и в твоя "топ" BlushHug
"Симон" още не съм я чела, а "Пазителката .." не я дочетох..Дали и мен не ме намери в точния момент (напоследък каквото да хвана или зарязвам, или чета с отегчение) или просто не се оказа на нивото на "Вода за цветята", не знам...

Хора, "Пътни" е страхотна! Който ѝ се чуди дали да я захваща, да не се колебае Simple Smile
Мисля, че тя ми проби книжния карък напоследък.
А и тази седмица сме болни с детето, та поне ще имам възможност да си почета кротко вкъщи Mask

# 573
Момичета , в другата тема никой не ми отговаря. Да попитам дали има някой електронен вариант на "Кажете на Жофика" от Магда Сабо. Ще бъда благодарна да ми я изпрати.
"Евангелие на Отровното дърво" на мен ми хареса . Много описателна , драматична семейна сага за природата, нравите, политическите турбуленции , обхващаща 20 г. от живота в Африка и семейство Прайс.

# 574

Книгата е доста интересна, аз съм още в началото, но определено ме заинтригува.

# 575
Аз си я взех миналата година, но още не съм я прочела. Очаква ме.

# 576
Започнах "Ох..." на Филип Джиан и веднага се сетих за филма "Тя" с любимата ми Isabelle Huppert,много добра екранизация по книгата! А самият автор е новото ми откритие,толкова ме плени лекия му стил,яснота,бързото развитие на историята и въпреки,че знам финала,си я чета с наслада и сега ще видя какво още негово мога да открия!

# 577
Аз най-после дочетох "Дневникът на един книжар", причината да я чета толкова дълго е, че успоредно четох няколко книжки на Тери Пратчет. Подбрала съм си още няколко, иначе на четеца ме чакат криминалните, които си бях приготвила отдавна.
За Дневникът - видях много противоречиви мнения в Гудрийдс, включително на възмутени читателки, които твърдят, че била депресираща и авторът обиждал клиентите си. Според мен, клиент, който пита "Този магазин се нарича Книжарница (The Bookshop), защото е пълен с книги ли?", си заслужава да му се подиграват.
Дадох 3 звезди, основното ми впечатление е, че е досадна - описва ден по ден една година от живота на автора и работата му в Книжарницата (не в подробности). От друга страна, понякога гледам реалитита, затова ми беше и интересна по определен начин.
Научих повече за рутината на служителите в една книжарница за употребявани книги (не че имаше нещо неочаквано) - не мога да кажа, че ми харесва като професия. Научих и за съществуването на Уигтаун - градът на книгите в Шотландия. Едва ли някога ще отида там, но ми изглежда симпатично градче.

За автора - май думата темерут го описва най-точно. Оплаква се от всичко, не харесва почти нищо и в същото време изглежда, че животът му е съвсем удобен и той няма намерение да го променя.
Неговата бивша приятелка е написала книга за любовната им история и преселването й от САЩ в Шотландия (при него) - Three Things You Need to Know About Rockets: A Real-Life Scottish Fairy Tale (https://www.goodreads.com/book/show/17164630-three-things-you-ne … now-about-rockets) - явно не е било чак такава приказка, защото той слага край на връзката им, без конкретна причина - просто не иска да създава семейство и си харесва живота. Тя се връща в Америка.
Това ми оставя някакво неприятно чувство, все едно е прецакал косвено нейната книга. Още повече, че жената е написала толкова статии и е дала много интервюта из мрежата, посветени на тяхната голяма любов... Двамата  сключват фиктивен брак, за да може тя да посещава по-лесно Шотландия, което той е написал в своята книга и вероятно й е създало известни проблеми с миграционните власти. Expressionless
Скрит текст:

Не знам какво е станало след края на книгата (тя май е от 2015) - може да са се събрали. Забелязвам във Фб страницата на магазина, че служителката Ники, която в края напуска демонстративно, за да стане лесничей, пак си работи при него, така че може да има и някакви други промени.
 https://www.facebook.com/thebookshopwigtown
Ники наскоро се е сгодила - може поне тя да изживее шотландска приказка.

По отношение на Амазон и Киндълите, предпочитам да не коментирам (авторът Шон Битъл ги ненавижда).

# 578
Започнах "Ох..." на Филип Джиан и веднага се сетих за филма "Тя" с любимата ми Isabelle Huppert,много добра екранизация по книгата! А самият автор е новото ми откритие,толкова ме плени лекия му стил,яснота,бързото развитие на историята и въпреки,че знам финала,си я чета с наслада и сега ще видя какво още негово мога да открия!
Calabria, аз съм писала много за Джиан.
Най-известната му книга е “Бети Блу”, “37,2 градуса сутринта”, по която има прекрасен филм

https://www.imdb.com/title/tt0090563/?ref_=nm_flmg_t_67_act

с Беатрис Дал и Жан Юг Англад.
Всъщност, точно следващите преводите на Джиан ме отказаха да чета преводна литература на български език.
Според мен, Джиан остана известен с първия си успех и след това не успя да преодолее това “проклятие”.

# 579
  • София
Завърших поредицата "Двор от рози и бодли" на Маас. Бях предубедена в началото, а пък изгълтах и 5те книги за по-малко от месец. Първата ми беше малко блудкава, но в следващите историята се разгърна много и ми харесаха. Определено се нарежда на предно място в любимите ми фентъзи поредици.

Хвърлила съм око и на " Стъкленият трон". Даже свалих цялата поредица на Киндъла, но не искам да я започвам веднага и реших да разделя с друг жанр. В момента чета "Останалото е мълчание". Стои в списъка ми още преди да бъде издадена на български и се надявам да не ме разочарова. Започва увлекателно.

# 580
Снощи завърших “Вода за цветята” и ми хареса. Давам примерно 4,5.
Днес започнах “Времеубежище”. Първата ми книга на Господинов. Засега нямам впечатления.

# 581
  • София
Довърших "Пътни" - абсолютни 5*!
Истински впечатляващ, мащабен и провокативен роман, чийто мрачни тайни те засмукват подобно на  тинята на блато и те теглят надолу и надолу.
Изключително атмосферна, богата и нюансирана книга, написана с великолепен стил. Тематика е тежка, будеща много въпроси и е особено чувствителна за хора с малки деца, но и за всички. Хареса ми в пъти повече от "Моя мрачна Ванеса", която е на същата тематика.
Със сигурност ще попадне в личния ми Топ 5 от прочетени книги през годината!
Шедьовър!

# 582
Супер, звучи интригуващо! Тъкмо днес я почнах,усещам че ще надхвърли Ванеса.

# 583
Започвам “Луди богаташи” на Кевин Куан, чете ми се нещо леко, дано да не ми е много тъпа.

# 584
Чета "Мария Калас", увлекателна е, обожавам тази поредица за известни жени.Снощи си пъръчах новия трилър " Девет живота", чете ми се нещо такова.Дано е хубава.

Общи условия

Активация на акаунт