💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 48 382
  • 737
  •   2
Отговори
# 360
Дружки, благодаря ви за споделеното! Отново много интересни коментари Hands Clap
Терзи, благодаря за откъса от 4 серия! Kiss Става все по-интересно!
Всеки път се възхищаваме от таланта на нашето момче, но тук, както и Благи е отбелязала, е още по-добър, той  израства с всеки нов проект още повече в актьорското майсторство. Момчето ни е много трудолюбиво, не лежи на стари лаври, много го уважавам за това, той е перфекционист. На Сейран не знам дали ще и е тежко, но на Девин със сигурност, и ти гледаш Рибарчето, а ? Stuck Out Tongue Winking Eye
Пепи, интересни неща си споделила, благодаря! Kiss
Цитат
Аз например след Сблъсък потърсих Любов под наем. Знам, че повечето хора свързват Елчин точно с него, но въобще не можах да го гледам. И приемам, че след като този сериал има милиони фенове по света, а аз не го приемам причината е в мен, а не в другите.
А според мен причината е в това не в каква форма или настроение си, а дали по принцип обичаш ромкоми или не. На мен честно казано са ми доста повърхностни. Да, приятни са, за забавление стават, особено ако и актьорите си подхождат много, както беше в ЛН и Почукай на вратата ми, но те не оставят нищо в душата ми. А аз обичам сериали, които да ме карат да разсъждавам с дни наред над това, което ми поднася историята, над постъпките  на героите, такива, които с години остават в съзнанието ми, такива, в които обича да се снима Къванч, затова ги обичам всичките му проекти. И Семейство не прави изключение.  За това и често не е оценяван по достойнство някой негов проект от турските зрители, но за това пък в чужбина го обожават - напр. Курт Сеит и Шура, знаеш как полудяха американките по този сериал.Това е същото, както с актьорите - ако ще милиони фенове да има даден актьор, на мен самата не ми ли допада маниера му на игра, да не му вярвам, забрави да го харесам, колкото и да го хвалят останалите хора. И не се чувствам по -глупава или неразбираща от това, че не съм като повечето,  всеки човек си има своите усещания, вкус и критерии за изкуството.
Благи, благодаря за споделеното! Kiss Така е, това е най-хубавото! Flowers Hibiscus
Цитат
Гледането на сериали, които се излъчват в момента си има плюсове и минуси. Най-приятното е, че има, с кого да обсъждаш в реално време. Просто ми доставя удоволствие да ви чета. Толкова интересна информация предоставяте и то по един много приятен и интилигентен начин. Минус е, че цяяяяяла седмица чакане.
Майдрийм, отново прекрасен коментар, благодаря ти! Kiss
Абсолютно!
Цитат
Невероятен екип е събран за този сериал.
Определено сценаристът има огромна заслуга за това,
тези два часа да минат на един дъх. Няма реплика, която
изглежда безмислена и глупава. Разговорите са на ниво -далеч от простащината и посредствеността. Всичко е точно в целта,
във всяка дума има различна емоция. Невероятно чувство за хумор - преди всичко интелигентно.
Отново считам, че Бономо си е написал думичките на героите,
сякаш познава техни черти от характера, събития от живота им...
Ролите им пасват по калъп. Разбира се, това е двупосочно. Актьорите са невероятно естествени. Като прибавим и добрата режисура, операторската работа - получава се тази магия на екрана.
Къванч играе син на мафиотско семейство, все едно винаги е бил такъв - езикът на тялото...няма как да не му повярваш.
На мен най-смешните моменти в 3 серия ми бяха изпълненията на Тургут в офиса на Атила, с глас съм се смяла с този образ неземен Stuck Out Tongue Closed Eyes
Колкото до това дали е прав Аслан за договора, мисля, че за него това е начинът Девин да не се забърква с нищо мръсно от бизнеса, който върти семейството, без този договор да я ограничава със средства, просто не успя да и обясни какво е имал предвид с тази своя стъпка. Аслан действително изпада в ужас тя да не стане като майка му, видяхме как дори не поиска да я целуне, облечена с нейните дрехи. А и Девин има пълното право да негодува от този договор, защото явно си помисли, че Сойкан си пазят имуществото от нея, т. е смятат я за търсачка на богатството им, как да не се възмути. Предполагам, че когато Аслан и обясни какво е имал предвид, тя ще се успокои, че той е имал намерение само да я предпази. Поне така си обяснявам действията и на двамата, възможно е и да греша.
Айре Heart Eyes много ти благодаря за клипа с всички роли на Къванч, аз опитах със снимки, но да го видиш в действие си е друго нещо. Днес си намерих и този невероятен клип от Анна Сирмо, направен за КТСА!

Ванче, Диме, Благи, благодаря за коментарите! Kiss Сега ще ви прочета, за малко да не видя, че сте писали.
Лека вечер! Hug Тази вечер чакам с нетърпение Капките, за да видя Владо как ще имитира ФМ!

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 19:37 от queen_fenka

# 361
Малко фенско творчество 🌼

Благуна, признавам се за виновна 😁 но не се сдържах да кажа, кой сериал ми е любим 😎😜

А първата брачна нощ ще се стреляме, то е ясно 😉

Фенче, мерси за интервюто, много са красиви бижутата на Башак, интелигентна жена.

На въпроса на Майдрим, лично на мен сцената с емоционалното превъплъщение на Аслан и тази между него и Лейла. Няма да бъде майка като майка си.

Димана, Айре, Терзи, pe04, Ваня 🍀

2 дни до сватбата 💃

# 362
Цитат
Първо трябва да разберем как ще завърши съобщението от Хюлия, изпратено по време на сватбата, че Джихан е посещавал Девин. Те могат да го обяснят само с консултации за психичното му здраве. Споделеното от Джихан  пред Девин остава тайна между двамата. Да имат тайна, разбира се, крие опасност, но по повод на Джихан Девин каза на Хюлия, че тя познава себе си и това е гаранция. Вярвам на Девин. На Джихан съм дала голям кредит на доверие, ще видим дали ще се оправдае. Той стана много възлова фигура.

Неслучайно дават във фрагмана сцената на сватбата, когато Джихан се представя като по-големия брат. Девин "се запознава" с него на свой ред, т.е.  за Аслан,  истината, към датата на сватбата,  е една - те се виждат и запознават за първи път тогава. Това е единият вариант...
Джихан изпрати съобщение на Девин с неговия телефон и очакваше нейното решение. Беше ходил при нея вече два пъти. Със сигурност, преди сдобряването с Аслан, Девин ще приеме Джихан. Най-малко още веднъж, решена да има сеанси. През това време Аслан и Девин са разделени...
Хюлия си прави тънки сметки да я злепостави, като каже на Аслан, че двамата с Джихан се срещат.
Да не забравяме, че във фрагманите дават моменти, които много често не са в хронологична последователност.
Даваха как Аслан стига до къщата, в която Девин приема своите пациенти. Най-вероятно и разбира, че Джихан е там. Твърде възможно е да не се издаде пред Девин, че знае за посещенията.
Уверява се, че е Джихан отивайки при тях и дотам.
Това е вторият вариант.
Само предположения, т.е. е козът на Хюлия да няма никакъв ефект. Ако пък не е така - ами просто поредното препятствие пред нашите хора. Както писах ще  преодоляват непрекъснато и ще каляват любовта.

# 363
За договора има вариант Девин да не е подписала и Аслан да се е съгласил с нея. Все пак той каза пред баща й, че докато тя го иска ще бъде с нея. Неистовото й желание само да взима решенията за живота си все повече ще се сблъска с чувството на Аслан да контролира света около себе си. Два остри камъни.... Но пък съвместния живот е низ от компромиси, ще им се наложи да намерят пътя към себе си ако искат да оцелеят.
Сериалът започва със сватбата, някой питаше как ли ще завърши. Много се надявам да не видим накрая Девин като копие на Хюлия.
Благуна, Аслан и Девин наистина не приличат на класически влюбена двойка. Най-хубавото е, че Къванч и Серенай блестящо представят точно това привличане, което реже екрана. В същото време за мен те много бързо преминаха към следващата фаза на дълбоката и всепоглъщаща любов, която може да ги спаси или да изгори всичко около тях, да поставят основите на един нов свят за техните наследници или да предадат проклятието на своите семейства напред.

# 364
  • AMS

Не знам дали нарочно си прави майтап гулето с мен,
но все ми превежда Сойканови като Разбойници.

Привет, мили дружки!!!
Благодаря за реакциите, преводите и коментарите!!!
Бл@гуна, вчера за Благовец подминах ника ти.
Да си здрава и пълна с енергия за писане!!!
Много интересен ми е откъса с Аслан и Атила.

Може и да бъркам, но според мен, не е подписан брачен договор.
Просто Девин не приема да носи фамилия Сойкан.
Така са се разбрали с Аслан. Хюля е бясна.
Остават два дни>>>

Лекинка, дружки!!!

# 365
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, мили дружки от нашето Семейство! 💜
Благодаря сърдечно за всичко споделено! 🌸🌸🌸

Благите вести да са ви спътник цялата година, благата ракия да във вторник, ако е рекъл Хакан Бономо!

Благуна, ако празнуваш, здрава да си и благословена! 🌸🌸

Пепи, съвсем правилно, не е синдром само при турската майка, сериозен проблем е, не от сега, но наскоро започна да се разглежда като такъв.
И понеже съм повлияна и от други сериали, вероятно, но в повечето случаи, да не кажа във всички, това фиксиране на майката, проекцията на неосъществените ѝ идеи като съпруга в детето, по- специално в сина, се разглежда като следствие от нещастните връзки; уредените бракове; съжителството със свекър и свекърва, които контролират живота на младите и така в един безкраен кръговрат.
За това смятам, че е от изключително значение да се анализира не само поведението на Хюлия, но и причините за него.
Далеч съм от мисълта, че това ще доведе до оправдаване на действията ѝ или избелване на образа.
Но смятам, че задължително за изкореняване на проблема и излекуването на Семейството, на първо място е правилната диагноза.
Все още виждаме само повърхността. Свидетели сме на движения и задействащите ги сили, но не и на мотивите.
Ако изхождаме от диалозите, основно художествено средство за изграждане,на които е метафората, бихме могли да тълкуваме многозначително всичко подадено като детайли.
Много ми хареса определението на Пепи
“измамна самостоятелност.
“където всички злини се извършват с добри намерения”.
Бихме могли да тълкуваме като видимите злодеи, които под предтекст, че мислят добро на Семейството, са основните му вредители, но бихме могли да обърнем поглед и към добрите. Дали всичките им действия са с положителен завършек?
В стремежа си да опази съмнителната репутация на Семейството от предполагаем позор? не беше ли несправедлив Аслан с Еко?
В този контекст до момента разглеждам всички герои.
Има само един в моята подредба, който е еднозначно лош и стореното от него е непростимо- бащата на Девин.
Животът с партньор с психично разстройство като това на майката е вероятно Ад.
Никаква литература не би могла да се приближи дори до реалността. Човек има право да бъде гневен, да се пита защо аз, да не приема съдбата си, да роптае, но създаването на деца е осъзнат избор, за който няма поправителна сесия.
И то две, не едно, а две деца.
Девин зададе същите въпроси, които бих задала и аз.
И от другата страна на личната ми класация като добър, чист, почтен и справедлив човек, първенец е Девин.
Сърцето ме заболя, когато си тръгна от къщата, след като намери договора.
Напълно разбирам Аслан. Но не мисля, че договорът би имал желания ефект на практика.
Тя вече заема мястото си до него- най- опасното животно.
Ако разгледаме отново двустранно- най- опасните животни- хищниците всъщност са известни с това, че убиват себеподобни, но и с лоялността и грижата за партньора.
Както и че в даден момент, след като дадат основа и стабилност на малките си, те ги прогонват от семейството, за да се научат да оцеляват.
В момента, в който Девин застана до Аслан, нея вече я грозят същите опасности, които и него, има насреща си неговите врагове.
Нейната реакция беше съвсем очаквана и реалистична, с оглед на казаното от Илкай, защитната ѝ реакция срещу нарцистичния баща- изискващ и налагащ правила и норми, да се противопоставя, да изпитва органична непоносимост срещу подобно покровителствено поведение.
Паричката със синьо око, червената лента са традиционни за сватбите, особено за Адана.
Мисля, че умишлено не са пропуснати.
Диалектът на Сехер, ястията на масата в първи епизод, всичко е от Адана.
Всички имаме потребности, ценности, нужди - физиологични, емоционални, ментални, социални, духовни.
Постигането им е ключово за пълноценен и щастлив живот.
Всеки отделен индивид има различна потребност и съответно подредба.
Но според психологията, която се опитва да ги дефинира и класифицира, основополагащ елемент, свързващо звено е любовта- нуждата да обичаме и да бъдем обичани.
Ако основата липсва, колкото и да се опитваме да задоволяваме други потребности и нужди, няма да има постигане на пълна хармония.
Желанието да сме част от нещо по- голямо,  всъщност е чувството за принадлежност.
Принадлежността е основна, когато я има се чувстваме обичани, видяни, чути, можем да се посветим, да се отдадем.
Мисля, че това, от което Аслан се мъчи толкова да избяга, е това, към което Девин се стреми така силно- принадлежност, корени, някой по- силен от нея, някой, който ще се грижи за нея. Досега тя се е грижила за майка си и сестра си, тя е била силната. Затова толкова лесно влезе в тази роля и със Сехер, не само заради опита си като психолог, но и заради опита си като Девин.
Аслан е много, много объркан, въпреки че смята, че е наясно със себе си и семейството си.
С единия крак е извън градината, но с другия е в кишата.
Ще донесе нов живот в дома с брака си, ще започне да раззеленява градината, но ще вкара и Девин в кишата.
Девин е наясно какво е Семейството.
Но иска да е част от него. Да не бъде повече дърво без корен като Джихан.
Предполагам нещо от разговорите с него ще я накара да не приема фамилията Сойкан.
Тук Аслан се разграничава от завета на Юсуф, “намери жена, направи я Сойкан. “
Ако разглеждаме епизода с боя като желание за самонараняване, в психологията има обяснение и то съвпада с текущия профил на Джихан.
“Несуицидното самонараняване е акт на умишлено увреждане на собственото тяло. Обикновено то не представлява директен опит за самоубийство, а по-скоро разрушителен начин за справяне с емоционалната болка.

Самонараняването в никакъв случай не е театър. Повечето хора го практикуват насаме и внимателно прикриват следите. “
Най- неясният ми персонаж е той и се въздържам от категорично мнение за мотивите му.
Но това, което ми направи впечатление- думите, че ако баща му имаше толкова Смел доктор, може би щеше да се излекува. Дали все пак Юсуф е имал лекари и в какъв смисъл смелостта им е била от такова значение за излекуването му? Смелостта да му поставят диагноза, да го изслушат, да му дадат съвет? С нетърпение очаквам сеансите с Девин.
За затвора- от това, което съм гледала в други сериали, е въпрос на чест да се излежи присъдата и само мафиотите негодници намират някого, на когото да платят, за да лежи вместо тях.
Новото за Ибо в серията е паралелът с Хюлия, докато Аслан е при Ати и го описва, казвайки, че ако Ибо влезе в стаята, ще отиде и ще седне на мястото ти, дават Хюлия в кабинета на Девин, разположила се удобно на нейното място. Мисля си какво е общото между двамата.
Най- емоционален момент в серията- Девин на улицата в края на епизода.
Най- забавен - детското парти, настроение 3/10.
Нямам идея кой е простреляният, но най- забавен коментар- от тт, стрелецът бил този на Кахраман,най- големия брат от Чукур, самият Кахраман щял да има сцени в Aile.
С пожелания за усмивки и сладки сънища! 💜💜

# 366
Добра вечер познати и непознати момичета.

Много се чудих да се обадя ли , не ли.....но не издържах на таланта на Къванч.
Невероятен за кой ли  но не и за последен път.Вярвам го!
Изгледах сериите  с превод до сега и благодаря на всички момичета , които светкавично ни поднасят  преведена поредната серия.
   Гледам сериала  и ще го гледам заради блестящата  игра на  Къванч и не по- малко забележителна  игра на Серенай.Не типична красавица,абсолютно подходяща за тази трудна в психологично отношение роля.

Много ми е интересна  сюжетната линия  за пораженията които понасят децата в трудни семейства.
Трудно се лекуват тези рани и с огромен интерес ще проследя как ще ги  излекуват  или не Аслан иДевин чрез тази толкова нетипична любов от първа среща.

Много отдавна не бях гледала сериял ,който да ме задържи като хипнотизирана  пред екрана и да нямам търпение да гледам следващата серия.

Лека нощ!

# 367
Сърдечно благодаря за всички коментари!! Flowers Tulip

Искам специално да поздравя Себи Hug, зарадвах ти се,  супер, че гледаш новия сериал на Киво, помня как си споделяхме за Сблъсък, идвай пак да пишеш впечатления!! Kissing Heart

Фенче Kissing Heart
Скрит текст:
на мен ми хареса Владо, най вече като енергия. Hands V а и хубаво пее.

лека Nature Stars

# 368
Много благодаря на всички ви за прекрасните коментари, с интерес ви прочетох всички! Kiss
Себи, толкова ти се зарадвах, джанъм! Kiss Надявам се да ни посещаваш често и да си споделяме размисли за Семейството! Two Hearts
Нали ? И аз се чувствам по същия начин!
Цитат
Много отдавна не бях гледала сериял ,който да ме задържи като хипнотизирана  пред екрана и да нямам търпение да гледам следващата серия.
Превод на откъса
Цитат
- И? Какво искаш от мен сега?
- Аслан, заради теб, в собствения ми канал, пред моите служители, се опозорих! Не само това, че чичо ти открито каза, че иска да свали канала ми! Даде ми и седмица отсрочка. Искам това: контролирай чичо си. Контролирай се и ти, Аслан, става ли?
- Или?
- Или какво?
- Виж сега. Винаги стъпваш на най-опасното място! Не прави това. Ако в края на твоето изречение няма " в противен случай…“, тогава това изречение е безполезно. Например, нека ти дам един пример. "Иначе ще ти създам проблеми“ - ще кажеш нещо подобно. Човекът отсреща ще се уплаши и ще ти даде всичко! Или ще  направи така ... няма да се уплаши! Изважда пистолет иззад гърба си и те застрелва в главата. Тогава това подобие на мафия зад гърба ти също ще изстреля по един куршум и ще ви хвърли всички в кошчето. Съдба!
Айре Heart Eyes
Скрит текст:
А бе много се постара Владо, евала, и с много уважение и любов го направи! Но се уверих за сетен път, че няма човек на тази земя, който да успее дори да наподоби неизчерпаемата енергия, която притежаваше Фреди. За пеенето изобщо не говоря, това е непосилна задача, макар, че се справи учудващо добре, особено ми хареса импровизацията му на края. Да ти кажа, на пианото по-скоро ми напомни имитацията на Рами Малек от филма с тези отсечени движения, сякаш го биеше ток  Stuck Out Tongue Closed Eyes За мен Тома и този път беше най - добър, но Фреди хората го обичат повече Smile

Лекинка, дружки! Hug

# 369
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Добре, че съм втора смяна 😜 днес смяната на часовника вече я усещам много.

Нашите хора вчера са снимали до късно.

Мислех, че поне в неделя почиват. Човекът, на който е тази страница явно има свои хора в екипа и беше посочил да очакваме изненади в 6 и 8 епизод. Също намекна за евентуални снимки за списание с Къванч и Серенай.

Хващам се за написаното от Димана за Девин. Тя като психолог, нали сама каза на Джихан, че след като се среща с брат му, няма право да се среща с членове на неговото семейство. Интересно ми е какво ще я накара да пристъпи тази забрана.  Информацията, която ще научи наистина е капитал, както е отбелязала Ваня, но ще може ли да погледне на проблемите на Семейството като професионалист или ставайки част от него ще се изгуби както е станало с нейното.
Алинка, в моите представи, от това, което до сега ни дадоха Хюлия не е била такава. Сехер каза, не я гледайте каква е сега, тя само плачеше и не знаеше какво да прави. Самата Хюлия спомена пред Девин, че е водила обикновен живот, влюбила се е в Юсуф и живота и се е променил. Аслан я попита как това чисто момиче се превърна в днешната жена. За мен ключова роля за нейната промяна е изиграла Сехер. Предполагам, че разрастването на бизнеса е станало по времето на Юсуф, неговия портрет стой на стената. Той е бил ангажиран с бизнеса и Сехер е командвала в къщи. Джихан е бил спасение за Хюлия, но са и го взели, затова и Аслан е станал център на нейния живот. Дъщерите, като че ли са се появили междудругото. Намесила се е в живота на Лейла без да държи сметка за нейните чувства. Самата Лейла очевидно след смъртта на любимия й и е било все едно с кого ще бъде. Фени, беше писала кой ще  хареса Толга. За мен е много реалистично показан този му образ, защо ни показват как положението в обществото и парите могат да направят един не привлекателен мъж в център на внимание.
Дали болестта на Сехер се е появила първо или това съвпада със смъртта на Юсуф, но това е бил момента тя да вземе властта и така да разчисти пътя на Аслан.
Фаворизирайки децата си, Сехер и Юсуф към Джихан, а Хюлия към Аслан, те са ги осакатили душевно.

И въпроса който си задавам ще успее ли Девин да избегне проклятието на семейството Сойкан поставена в подобна ситуация ставайки част от тях.

Хубав ден ви желая, момичета 🤗🤗🤗

# 370

Привет в понеделник!! Hug

една статия от Esin Övet, в която пише хубави неща за Къванч, като споменава и Башак.
https://www.haberturk.com/yazarlar/esin-ovet-1064/3576480-kivanc … ynamiyor-kukruyor

преводът с ГП не е особено добър/не съм го редактирала/ и го слагам в спойлер
Скрит текст:
Минаха само две седмици, но сериалът "Фамилията", който се излъчва по Show TV, стана толкова интензивен, че не мога да изляза. Kıvanç Tatlıtuğ и Serenay Sarıkaya не играят, те карат хората да проливат.

В някои сцени казвате: „Не може да е толкова истинско“. Kıvanç всъщност е Aslan Soykan, а Serenay е Devin Akın. Разбира се, освен това, екипът, монтажът, сценарият, режисьорът са едно цяло. И тази почтеност е прекалено постигната в тази серия.

Докато чаках тези двамата да се съберат от години, мисля, че „Семейство“ беше правилното решение. Защото наистина са добри. Имат много добър мач. Особено в една сцена от тази седмица Kıvanç Tatlıtuğ официално стана Aslan Soykan. Как е тази игра. Той буквално изрева и всъщност гледахме истинския Лъв в някои сцени. Всъщност винаги, когато седна на маса или говоря с всеки, с когото говоря, той казва „Kıvanç“.

Веднъж, през всичките тези години, той никога не се е изхабил.

Не го е поставял в нелепи ситуации.

Грама не наруши трудовата дисциплина.

Той действаше различно във всяка роля.

Той се подобри, подобри актьорската си игра.

Тази ситуация достига своя връх с Аслан Сойкан, героят, който играе. Наистина браво. И влиянието на жената, която добави в живота си, е огромно. Винаги казвам, че двойките или се подхранват, оборудват, развиват или „унищожават“ взаимно.

Имам предвид, че понякога жената не е добра за мъж и мъжът не е добър за жена. За това говоря. Башак Дизер беше изключително добър към Киванч. Наистина, Başak се върна на заден план и завърши Kıvanç Tatlıtuğ много добре. След като Kıvanç Tatlıtuğ започна да бъде с Başak Dizer, той стана по-голям и изглежда, че ще стане още повече.

Бракът и връзката са бизнес. Ако не сте щастливи, не можете да постигнете тази цялост. Ако не сте ясни, истински, честни, не можете да постигнете тази почтеност.

Маята не го прави. Тук Kıvanç и Başak направиха много добра закваска. И мисля, че тази ситуация се отразява в актьорската игра на Kıvanç.

Къванч не играе, а живее

на 2 място в IMDB

и сме на 2 място за миналата седмица в АВ

......................................
Пепи, благодаря за това което си намерила в ИГ, интересно Hands Plus1
би ли ми дала името / профила на тоя човек?

Фенче Kissing Heart, мерси за превода! Flowers Hibiscus

Много задълбочени и интересни коментари пишете момичета Hands Clap, нямах възможност да ги чета вчера и сега ще се върна.

Blush

здрава и успешна седмица!! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 14:30 от Airra

# 371
Айре, ето

Айре, ако погледнеш горе в ляво ще видиш името. Те са две страници, но имам усещането, че са едни и същи човек. Имаше още една, но я закриха. И трите са на албанци, намерили са някакъв контакт.

Оооо, имаме нови снимки. Много са ни хубави.🧿

Благодаря за статията. Вчера при италианките имаше много добра статия, но така и не стигнах до лаптопа. 😜

# 372
  • Plovdiv, Bulgaria
Хубав понеделник, успешна нова седмица, момичета! 🧡

Пепи, ами доколкото аз разбирам, Девин започва терапия с Джихан, докато са разделени с Аслан.
Което е много добро хрумване да надникне в тъмнината на душата му, респективно на семейството, без да нарушава никакви етични норми.

За проклятието на Сойкан, смятам, че когато се изяснят първопричините, със сигурност не е само една, могат да променят модела.
Но започвайки от себе си, от вътре навън.
Основният проблем, който води до всеки разрив в отношенията им до момента, е доверието.
Не че липсва такова, а пълното доверие, пълното откриване, споделяне и отдаване на човека до теб.
Ако Аслан беше разкрил цялата история на семейството, Девин щеше да има коренно различни реакции в няколко момента.
Ако тя беше споделила как се чувства от разговорите с Хюлия, от посещенията на Джихан и Хюлия, той щеше да е подготвен и нямаше да могат да го уязвят.
Но все още е твърде рано.
Още не са екип, не действат отборно.
Напълно логично за развитието на връзката.
С обратна последователност се случват при тях нещата, първо ще се оженят, после ще се опознаят, после ще се напасват.
Привличането, влюбване дори има.
Като биполярна личност са двамата.
Затова споменах вчера традициите от Адана.
Един непрекъснат сблъсък - ново и старо, традиции и модернизъм, доктор и пациент/и, сватбата е илюстрация на контраста, но и ново начало, обвързване, спасилият се от удавяне в реката, скача в океана.
Три епизода, моделът е сходен- танци, песни, забавления, свръх емоции и следва раздор.
Не смея да гадая какво следва след сватбата.
Балансирането, приемането и харесването на този Аз, в който се превръщаш до човека до себе си, е дълъг процес.
Чувството на принадлежност, на част от нещо по- голямо, на цялост, на пълноценност, са новите емоции, които могат да запълнят празнината, оставена от семейството, спойката, която може да ги превърне в едно цяло, в отбор.

Фенче, Heart Eyes благодаря за превода.
Не съм гледала Капките снощи, загледах по Нетфликс От кого бягаме, мамо, турски сериал е, вчера беше в топ 5 на UK.
Много е завладяващ, ако ви попадне някъде, препоръчвам.

Айре, Heart Eyes 🌸🌸 още хубави снимки.

Усмивки, добро настроение и приятни изненади!

# 373
Добро утро, дружки! Hug

Пепи, благодаря, че ме покри, да не редактирам поста си от снощи Kiss Благодаря и за споделеното! Ще се разбере каква е била Хюлия на младини, за сега оставам на мнението си, че един добър човек си остава добър при всички обстоятелства, както и обратното. Вярно е, че парите и властта развалят хората, но хубавите хора си остават все така земни и скромни. Мое мнение, имам примери, с които да го аргументирам. Не е случайна приказката " Дай на простака власт и му гледай сеира "
Айре Heart Eyes благодаря за статията! Kiss Хареса ми и затова ще я постна с превод, а и много от споделените тук коментари се припокриват с мнението на авторката :
Цитат
25 МАРТ 2023 НЕКА ПОГОВОРИМ ЗАЕДНО
един напред, два назад (Семейство, част 3)
АВТОР: Симай ДЕМИР

Ние, хората, сме социални същества, трябва да общуваме с други живи същества, както и да дишаме, да пием вода и да се храним. Защото след известно време хората трябва да бъдат изслушвани, разбирани и да се говори за тях. Както казват; Тъй като самотата принадлежи на Аллах, ние, хората, сме такава природа, че не можем да останем сами и без любов. Например Аслан е в центъра на вниманието, където и да отиде, уважаван е от хората, но когато е имал най-голяма нужда, нямаше никого до себе си, оказа се сам и беззащитен. Девин пък е издигнала толкова дебела стена, че никой не може да я достигне и оттам гледа на живота, а Джихан, той е в състояние да си причини физическа болка, за да потисне духовната си болка. За съжаление, единственото нещо, което ги прави такива, е семейството, в което са родени.

Девин е твърде привързана към него, за да иска да си смени фамилията въпреки всичко, което е преживяла, и не мисля, че това е само защото това е единствената връзка, която има с баща си. Въпреки че сега се готви да вземе ново име, тя все още не е успяла да се откаже от фамилията си. Не е ли това основната причина да учи психология и да стане психолог ? Семейството. По думите и  "Да пазя хората от семействата им", но не успя да извади нито себе си, нито сестра си от блатото, в което попаднаха. Не знам дали ще помогне на семейство Сойкан, но мисля, че най-важната причина Девин да използва собственото си фамилно име е, че не дължи съществуването си на никого. Въпреки че проблемите на Девин с баща и и семейните проблеми продължават, тя е жена, която е успяла да направи кариера и да установи живота си, защитавайки се в това семейство, тя не се нуждае от никой друг да съществува с нейната фамилия. За Девин животът не е тук, а другаде. Тя е жена, която се е научила как да се докосва до живота на други хора, наблюдавайки собственото си семейство в продължение на години, а сега започна да използва тази функция за семейство Сойкан, макар и неволно. Не знам как ще се отрази това на живота им, но присъствието на Девин ще бъде добре за много хора в това семейство, особено за Аслан.
Въпреки че Девин докосва живота на хората, мисля, че тя не го прави само заради кариера или семейни травми, но също така мисля, че има желание да помага на хората. Като момиче, което баща й постоянно показва като безполезно, тя помага на някого, може би затваряйки рана, нанесена от баща й във всеки човек, на когото помага. И не само това, Девин е герой, който се държи и според положението на хората. Виждаме една различна  Девин с брат му, с Аслан и с Хюля. Въпреки че това може да изглежда странно за мен или за някой друг, това е много нормално за Девин, тъй като това е поведение, което Девин е донесла от детството си и управлението на семейството си, защото тя изследва хората, решава ги и съответно развива поведение. Мисля, че това е както защитен механизъм срещу предстоящите удари, така и начин да избяга от собствените си чувства. Ако питате мен, тази игра, която Девин играе, я наранява много. Иначе мисля, че нямаше да реагира толкова остро при неочаквано поведение. Освен това тя не е толкова свикнала хората да мислят за нея, че за съжаление тълкува погрешнотова, че Аслан се опитва да я защити от семейството му, от тази сила, от обкръжението му.
Докато Девин иска да защити Аслан от семейството му, тя не вижда, че Аслан прави същото. Всъщност мисля, че Аслан не вижда потенциал да се превърне в майка си в Девин, той просто се страхува от възможността да се превърне в майка му. Аслан прави всичко това, за да не накара Девин, собственото му дете да води живот като неговия, разбирам го. Но Девин; тя се е убедила, че може да се защити, че не се нуждае от ничия помощ, че не иска да разбере от какво се оплаква Аслан. Освен това тя има толкова строги правила по този въпрос, че дори не позволява на Аслан да и обясни, докато всичко, което Аслан иска, е да води чист живот изолиран от името Сойкан. Това може да се разбере много ясно от факта, че той е купил къща за себе си независимо от тази къща и от договора, който е написал. Но нито Девин, нито Хюля ги виждат.
Истинската загриженост на Аслан не е свързана с фамилията Сойкан, а с отговорността, която носи на човека. Той трябва да се занимава с незаконен бизнес, на който не е бил подложен нито веднъж до деня на смъртта на баща му, само защото е Сойкан, майка му няма нищо, което да не може да направи, за да го държи и всичко под контрол, а Аслан не иска Девин или нейните неродени деца да бъдат подложени на това. Всъщност единствената му цел  е да не живее това, което е живял той, което не е несправедливо. Когато погледнете семейство Сойкан за пет минути от разстояние, ситуацията е очевидна. Сестра му е нещастна, постоянно й изневеряват, по-големият му брат е изгонен от семейството, малката му сестра е изложена на обидите на майка си всеки ден и той вижда майка си маниак за контрол като отговорна за всичко това. Помислете за това, той дори създаде стената „Секретност“, която изгради около себе си, за да могат хората в живота му да бъдат свободни; „Унищожи тези изображения, преди тези пирани да я заобиколят.“ Той иска да държи Девин настрана от всичко това, защото знае как семейство Аслан е направило живота нещастен за всички около тях и тази сила е заловила и след това унищожила тези хора. Това също не е несправедливо, преди нещо да се случи, тя се опитва да държи любимата си, която е бил изложена на редовните атаки на майка му, далеч от неговото токсично, подобно на блато семейство, и това го поставя много трудно. Аслан, който беше доста спокоен към семейството си, не можа да запази това спокойствие към останалите.
Казват: „Мълчаливите коне могат да направят много коне“ и когато гледам Аслан, отговорът на тази дума идва в съзнанието ми. Той е търпелив, много търпелив, много контролиран, но когато търпението му се изчерпи, той губи контрол, тогава човек се страхува от гнева му. Можем да разберем това много добре от факта, че той не се е противопоставял на чичо си, че винаги е оставал спокоен към майка си, въпреки това, което е направила, и че е останал спокоен до момента, в който е видял чичо си да я целува, след като е гледал брат си- свекър за минути. Всъщност в основата на всичко това е защитата на семейството и неговата репутация. Той прави всичко за това,  да не се петни името на семейството му и никой да не им навреди. Сега нека си представим, че видяхме Аслан да полудява два пъти. Първият път  когато разбра, че чичо му е нарушил принципа "Конфиденциалност", като е използвал името на баща му и е искал да ги разкрие пред целия свят. Вторият е, че зет му изневерява на сестра му публично, дори на място, където са приятелите му. И двата пъти има за цел да защити семейството си и е загубил контрол и при двата пъти . Защото въпреки че баща му никога не го е обичал, той все още много обича баща си и не иска да се случи нищо лошо на семейството му. Видях това много по-ясно, когато имаше нервна криза.
Въпреки че Аслан е израснал без любовта на баща си, първият човек, когото моли за помощ в най-отчаяния си момент, е баща му. Четох някъде, че когато човек крещи името му в най-трудния момент, това означава, че го обича най-много. Например, когато сме наранени или когато извикаме „мамо“ в момент на страх, ние всъщност се обаждаме на човека, от който имаме най-голяма нужда; а именно майка ни. Тук Аслан все още е в състояние да го повика, знаейки, че баща му няма да дойде на това място.
В момента, в който Девин прегърна Аслан, това, което видях, не беше нито огромен мъж, нито глава на семейство, нито Аслан Сойкан; Имаше само малко безпомощно дете, което видях. Той е безпомощно дете, задъхано, надяващо се на помощ от починалия си баща, а това, което го е направило такъв, е майка му Хюля Сойкан, която за съжаление си мисли, че го обича повече от всеки друг. Хюля бутна сина си под такава развалина, че Аслан не може да се измъкне оттам, каквото и да прави. Когато Девин се прибра след случилото се в клуба, тя завари един Лъв, който не можеше да диша от болка и се е заключил, за да не и го показва. За първи път видя в какво състояние е любимият и, на който изпочупи всички прозорци и го накара да диша. Докато Аслан е смазан от бремето на семейство Сойкан, когато не може да ги защити или да предотврати нещо, той отрязва всякаква отговорност към себе си. Тази отговорност е възложена върху него в много млада възраст и всъщност има само едно име за всички проблеми на Аслан: Хюля Сойкан!

Не знам какво е преживяла Хюля Сойкан и децата й започнаха да я описват като чудовище, но както каза синът й, много ясно е, че тя страда от енергийно отравяне. Дотолкова, че дори моментна загуба на контрол и е достатъчна, за да си извади ноктите, а тези дни единственият човек във фокуса и е Девин Акън. Между нея и Девин има студена война, в която и двете участват, и никоя от тях няма намерение да загуби тази война. Като седи на мястото на Девин, Хюля взема решения вместо нея и се държи така, сякаш всичко се случва под неин контрол, тя се опитва да й даде посланието, че аз съм истинският шеф.Това, което тя не знае е, че Девин е по-опитна в тези неща от нея. Може би сте забелязали, че всеки път, когато Хюля говори с Девин, тя й говори така, сякаш Аслан споделя всичките си проблеми, щастие и преживявания с нея. „Аслан каза, Аслан даде, Аслан това, Аслан ...“ Това трябва да и покаже ясно: „Виж, дори ти си под мой контрол“. Аслан обаче се опитва да я  държи далеч от живота си колкото е възможно повече. Войната между Аслан и Хюля става все по-голяма, докато той се сближава с Девин, а Хюля все още не го осъзнава, но крахът на нейното кралство вече е започнал.Едно изречение на Джихан за Хюля наистина ме обърка. Не е ли много интересно това изречение „Иска ми се баща ми да имаше смел лекар като теб и да го излекува“? Баща му, който се самоуби, е в депресия, но той иска майка си. Искаше му се баща му да е оздравял, вместо нормално да трябваше да каже фрази като "Иска ми се да беше излекувала баща ми или ти да беше тук, когато баща ми беше още жив. Не знам какво е преживяла Хюля и какво е причинила на децата си досега, но въпреки че и двамата й сина я гледат от различна гледна точка, всички, включително и майка й, виждат Джихан като изкупителна жертва.

Джихан Сойкан всъщност е един от героите, които ме интересуват най-много. Защото това, което казва, е много тежко. Той си причинява физическа болка, само за да облекчи болката в душата си. Замислете се, единственото, което иска от този живот, е някой да го изслуша искрено и от все сърце.
"Нещото, което искам най-много на този свят, е някой да ме изслуша." И въпреки че майка му го натискаше, той избра Девин за тази ситуация. Дали Джихан наистина иска психолог или просто защото този човек е Девин ще видим по-ясно в бъдеще. Това, за което наистина съм любопитна, е позицията на Джихан в това семейство, преди да бъде изгонен. Да, изминаха пет години от смъртта на баща му, но той беше член на това семейство и преди. Каква обаче е причината за тази голяма омраза към него? Дали просто крие състоянието на баща си?
Въпреки че позицията на Джихан в това семейство е различна за всеки, те имат само едно заключение; изкупителна жертва на семейството. Докато Аслан го представя като "Отровата" на семейството, Хюля го описва като "Черната овца". Но това, което наистина привлече вниманието ми, беше аналогията, която Джихан направи, докато описваше себе си; той се представи като мястото, където се събира цялата мръсотия на семейството. Какво тежко нещо. В интерес на истината, мисля, че това е донякъде вярно. Защото Аслан беше човек, който отсъстваше от работа, докато баща му умря и брат му беше изгонен, докато Джихан беше името по средата. Не успях да прочета писмото, което баща му му е написал, но фактът, че са действали заедно и угризенията на баща му, казвайки „Ръцете ми са мръсни, не мога да го понасям“ и „Построй си дом“ показват, че той споделя всичко и баща му съжалява. В случая той създаде няколко въпросителни и теории за смъртта на баща си в главата ми, но май ще почакам още трохи. Въпреки че Джихан е изолиран от това семейство, той все още е човек, който се дави в бъркотията на това семейство. Да видим дали ще намери спокойствие благодарение на Девин, при която отиде, за да спечели благоволението на майка си.
Джихан е черната кутия на семейство Сойкан, а Девин е много любопитна за произхода на раните на мъжа, когото обича. Джихан упорито има желание да каже нещо на Девин. Да, една от причините е майка му, но мисля, че Джихан иска да говори. Мисля, че има нещо в него. Аслан, от друга страна, иска Девин да не се доближава до семейството му и да стои далеч от някои мрачни тайни. Девин беше в немислима ситуация и въпреки че не знаеше накъде ще отведе този път, не можеше да си помогне. Не знам какво ще разбере Джихан, но е истина, че Аслан и Девин предприеха опасна обиколка на връзката си. Ще изчакаме и ще видим за останалото.

Преди да приключим, гледаме как двама влюбени се вкопчват един в друг от раните и болката си. Сякаш сърцето обича своето, те са много дълбоко свързани. Това е състояние на тотално задържане, те бяха затворени. Пред нас е двойка, която знае през какво преминава и дори няма нужда да го обяснява. Не знам какво ги чака, но ако продължат да си правят сърдечни операции един на друг, истината в живота им ще изгори или тях, или целия свят. Не се знае докъде ще доведе тази любов, но удоволствието от гледането е невероятно приятно....

Тогава това е всичко от мен за тази седмица, ще се видим отново следващата седмица чао чао.
Благодаря и за втората статия!
А тази снимка е много сладка Heart

Остана само още един ден, дружки, нямам търпение! Hug
Алинка Heart Eyes благодаря! Kiss Отново много ми хареса написаното от теб!
Имайте хубав ден, дружки! Hug

# 374
Здравейте, момичета!
Благодаря за всичко споделено! Green Heart

Щом има сватба, би трябвало договорът да е подписан.
Ние знаем, че договор иска не само Аслан, но преди него договор поиска Хюлия.
Реакцията на Девин е не толкова заради договора. Той не и хареса. Афектът в нея, според мен, беше предизвикан от това, че Аслан е направил договора. Когато договорът беше направен от Хюлия, това е друго. Тогава Хюлия пази от Девин богатството на Сойкан. Аслан има друг аргумент: Аслан и казва, че този договор трябва да предпази Девин от това да не стане като майка му. На което Девин му отговаря, че тя може сама да се пази. В договора на Аслан е вложена не само грижа за Девин, но голямо недоверие и обида към нея.
Две реципрочни ситуации: Девин видя какво „опасно животно“ е Аслан, но излекува раните му, успокои го и прие на доверие неговото обещание да я пази от себе си. Докато Аслан, дори още не видял в нея някакви прояви на подобие на Хюлия, проявява недоверие към Девин, че може да се предпази от това да стане някога като Хюлия. Отсъствие на емпатия и нарцисизъм, му каза Девин, с което обучението на Аслан по психология продължава. Аслан е подготвил за нея договор да не стане като майка му, а Девин сигурно трябваше да го накара да подпише договор, че повече няма да се държи като животно. Много хубаво решение е да си запази моминското име. Така в случай, че един ден стане като майка му, отговорна за това ще бъде Девин Акън, момичето от деня преди да стане жена на Аслан, а не защото е станала Сойкан. Девин  няма да обвинява друг или обстоятелствата. Това е да поемеш лична отговорност. Ще чуем какво са си говорили двамата, докато стигнат до това решение на Девин.

На колене пред майка си, Ибо и целува ръка: „Мамо, така ни изплаши“, а тя не го познава. Липсва му майката както и на Джихан неговата. Паметта на Сехер е емоционална, тя помни хората, които е обичала. Какво е било, за да забрави сина си така напълно? Мъжа си също не помни, но той поне  не е жив, а Ибо е пред нея. „Поверих ви само един човек, Аслан. Не я предавайте и нея.“ А кой е този, когото са предали, тук има някакво обвинение…

Ибо сега е на 70 г., преди 5 г. се самоубива Юсуф, който тогава е на 61 г., значи разликата между братята е 4 години. Ибо трябва да е бил женен, когато са се оженили Хюлия и Юсуф. Или никога не се е женил. Жената, с която е сега, не е от онова време. Ако Ибо не е бил женен, Юсуф е трябвало да откупи правото си на брак от по-големия. Една възможност е да е платил като е поел излежаването на присъдата на Ибо.

Лейля и Толга са се оженили преди 17 г., 12 години преди Юсуф да се самоубие. Достатъчно време за няколко опита за самоубийство. Може ли да има връзка между опитите за самоубийство и назначения  Толга като счетоводител на фирмата? Кой е направил Толга главен счетоводител? Толга сега е във връзка с някого, за което Аслан не знае. Дали това не е Ибо? 

Нечисто – чисто: бизнес, в дома, човешката душа.
Непрекъснато се говори и ни показват уреди за чистене. В болницата Девин гледаше един клип с машина за чистене на под, който я успокоявал. Лейля изчисти пода с нов уред, който събира и мокро. Джихан говори за „Мама Сойкан като кораб, а трюмът на този кораб съм аз.“ Аслан чисти „градината от киша“, разбирай бизнеса. Девин чисти душите. Ще видим резултата от „почистването“ на финала. Джейлян с присъщата и способност да реагира веднага на новото и това, което и харесва, веднага обобщи: „Да можеше всичко да се изчисти така лесно.“ Чувам нейната радостна реакция, когато разбра, че Девин продължава живота си като Девин Акън.

Хубава вечер! Nature Sparkles

Общи условия

Активация на акаунт