Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 5

• 111 789
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 1 755
Ами не мисля, че Пам е била предупредена, че ще се гаврят с нея. Според мен, хората, които са лишени от емпатия към тормозен човек, дори във филм да е,дори във фикшън книга, дори в пиеса по Шекспир, са си от спектър на разни личностни разстройства. Какво остава за истински тормоз да се оправдава с това, че в предишен сезон пак е имало насилие. Много виктим блейминг много нещо, би казала Елена.
Но все пак за бой са Тупарев, Тушев, Щерева и сие, които винаги целят подобни гаври и няма техни предавания без гаври. Заради това са кастнали изобщо Пам, Елисавета и Габи в ролите на насилници и жертва, за да се завържат подобни отношения.
Заради това и бе изгонена Мони, която яде н-глави лами на закуска и щеше да им свива сърмите и да пази Пам.

# 1 756
  • София
Замислих се за избора на момите и трябва да призная, че има напредък от миналогодишния каст. Там на пръсти се брояха приемливите, а тук симпатичните са доста повече. Райа беше една от тях - нормална, обикновена, симпатична, чувствителна и романтична жена.

Колкото и да одобряваме тази или онази обаче, има нещо невидимо, което не подлежи на оценка и измерване. Химия ли ще го наречем, вибриране на една честота ли, но няма как да предвидим кое е онова нещо, което ще накара конкретно на Ергени да му трепне нещо там.

Например, някъде мернах мнение, че някой не различава червенокосите в предаването, били му еднакви (визирайки Мика и Криса). Ама как? Визуално, много отдалеч, може и да имат общо, но докато едната ми е безразлична към откровено неприятна на моменти, то другата ме омагьосва всеки път.

'Начи, ако бях мъж, това Микаелата, щях да искам да я гледам, да се грижа за нея, да я защитавам, да я обсипвам с подаръци за една усмивка само. А заради една нейна сълза, щях да преобърна целия свят. Много деликатно и женствено същество. И изглежда добричка, дори когато уж е ядосана или възмутена.
За красотата ѝ и фигурата ѝ всичко сте казали. За такива жени според мен са избухвали войни в миналото.

От една страна е хубаво, че не ни ги показват много нормалните и симпатичните, като знам тия продуценти на какво са способни.

Та и Генчо така. Може много да му допада и да му е интересна Елена, да си бъбри с Пам, да му е кеф да опипва Джия, да си гали егото с Валерия, да му е забавно с Айлин, но за влюбване се иска нещо невидимо, нещо неподдаващо се на описание.

Да видим дали ще има изненади. Дали очевидното орязване на екранното време на Валерия не води в тази посока? Но тогава пък ще е супер фалшиво, едни силни думи в писмата, а накрая да избере друга...? Същите писма ли ще ѝ пише?

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 13:56 от Илит

# 1 757
Ladonnae, много ми харесват размишленията ти. Почти за всичко сме на едно мнение освен за боди позитив. Аз не възприемам идеята за боди позитив като налагане на външен вид, който е вреден за хората. По-скоро като отражение в масовата култура, че хората са различни и шарени, а не по един стереотип - слаби, атлетични и секси. Дебеланковците си знаят, че им тежи и няма нужда да бъдат стигматизирани за това. Отделно, че има пълни хора, които са метаболитно по-здрави от слабите и идеята, че се осмива дебелака, за да му помогнеш да е по-здрав хич не ми опонира. Не го казвам от позиция на дебелана, цял живот съм с нормално тегло. Просто не обичам, когато хората се осмиват заради външния им вид, без значение какво е отклонението им от нормата.

И аз твоите, Lemon Verbena! Simple Smile Като видя зеленото клонче и някак ми става хубаво на душата Green Heart

Иначе съм против каквото и да било осмиване, на когото и да било. Отделно съм на мнение, че жената би следвало да е с по-пищни и закръглени форми. Но да - нека има разнообразие, всеки си има индивидуалност, вкусове много. Виж, вече затлъстяването, леността, чревоугодието (леле, звуча като някой катехизис Joy) са си здравословни и психологически проблеми, на които следва да се обърне внимание, а не да се замитат и оправдават с "боди позитив"... видяхме колко сте позитив. Т.е. аз не познавам друг представител на това движение, но съм сигурна, че вътре има много объркани хора като Пам.

# 1 758
За да не спечели Валерия, трябва да има драматургичен обрат, случка, която кара "заслепения" да прогледне. Възможно e да ни предстои да видим точно такъв разврат на събитията. Дано, аз бих го приела с удоволствие Simple Smile

# 1 759
Това с прекъсването на срещата си беше изцяло подхвърлено за изпълнение от продукцията. Само се сетете за разговора между Габи и Елисавета на диванчето. Даже въпреки монтажа си беше очевидно подхвърлена реплика от екипа. Ясно е защо точно на тях двете. После като стана мрънкането на Пам и Елисавета я скриха някъде, за да го поеме целия Габи. И не, Габи категорично не е жертва, на нея призванието ѝ е да го поема под диктовка. Сама си го е избрала. Интересното в тая случка е:
1. Габи не е такъв нагъл непукист. Даже ѝ е доста хлабава нервата. Това може много добре да се използва за чудна “шега” с нея.
2. Другата Габи не спи, а добре се възползва от създалото се напрежение. Нямаше да се намеси, ако не беше видяла, че Алото става лабилна. Реално тя я докара до истерията.
3. Валерия е способна на спонтанно състрадание и жалост и към човекоподобни (или както там можем да определим Габи). Видя, че я гъбаркат и я изведе понеже усети, че Габи беше на ръба вече да ревне.

# 1 760
Добре, де. Защо изобщо очакваме от дебеланката да е там с мисия - да се харесва сама себе си, да е самоуверена, да поставя подигравчиите на място. Ако се окаже, че не е забавна, не е достатъчно остроумна и има недостатъци, не успява да спечели интереса на ергена, я засипваме с упреци "защо е там", ами точно същото се случва и с голяма част и от другите момичета. Все едно Пам е някакъв посланик на всички с наднормено тегло, натоварена е с мисия и трябва да е на висотата на очакванията на всички пълни, които я гледат отвън. Крисия, например, не я товарим с подобни очаквания и ако се дъни в определени ситуации и не е спечелила вниманието на Евгени, си е неин личен неуспех, докато Пам, едва ли не, носи на плещите си някакви отговорности да покаже на всички колко страхотни са жените с кг в повече.

# 1 761
Аз намирам повечето моми за избрани добре. Потенциални кандидатки за Генчо, привлекателна и интересна всяка по своему са: Валерия, Айлин, Райа, Мегън, Лиа, Карабаджак, Елена, Джия, Виктория, Микаела, Крисия, Принцеса Габриела, юристката Кристина и тн.
Дефакто, шоуто се разваля от момичетата, вкарани за гавра и ниски страсти -- Мони (много я харесвам), Габи, Елисавета, Пам, сърничката Евгения (която аз много харесвам). Дефакто, без тях шоуто пак щеше да има борба и тн, но не и циркаджийство. Те са целенасочено вкарани от сценаристи, продуценти, психолози с една единствена цел, за да побигбрадърчат шоуто Ергенът и да го направят точно за зрелище на Ганките (Ганьовците не го гледат).

# 1 762
Гледам я, гледам Микаела, дори отворих да търся снимки, защото аз съм от тези, които не различават червенокосите - ами хубава е, но нищо извънредно не намирам аз лично. Даже не бих я забелязала сред други...

# 1 763
За да не спечели Валерия, трябва да има драматургичен обрат, случка, която кара "заслепения" да прогледне. Възможно e да ни предстои да видим точно такъв разврат на събитията. Дано, аз бих го приела с удоволствие Simple Smile

Аз вече не бих го приела с удоволствие, защото много се забави драматургията. Евгени на почти всяка церемония виждаше как се държи Валерия, тя не се е крила, че се надсмива над Пам и Мони. Не мога да се престоря на учудена, когато ескалират нещата, че Евгени уж чак тогава забелязал любимата колко е невъзпитана. А Елена - благородна.

# 1 764
Не вярвам Елена да спечели. Според мен има време за обрат. Още сме в началото, трябва да останат по-малко момичета.

# 1 765
  • София
Гледам я, гледам Микаела, дори отворих да търся снимки, защото аз съм от тези, които не различават червенокосите - ами хубава е, но нищо извънредно не намирам аз лично. Даже не бих я забелязала сред други...
Точно това казвам. Има нещо в това момиче, което ми въздейства на вибрационно ниво. Не може да се измери, изчисли или опише. Страшно ми е миличка.
Другата... 😴

Предполагам за всеки човек е така. Един вид защитавам избора на Генчо (когото не харесвам, защото с нищо не мога да оправдая поведението му). Която си избере - халал да му е, ако и тя го иска.

# 1 766
И аз не бих се радвала на нищо друго, освен на Генчо и Валерко да се залюбят и вземат.  Не давам нито Елена, нито Меган на косматото похотливо джудже. Евентуално Ирина бих я прежалила, просто защото жената е висш пилотаж и ще го хапне между храненията.

Генчо и Валерия се заслужават точно един друг.

# 1 767
  • софия
Добре, де. Защо изобщо очакваме от дебеланката да е там с мисия - да се харесва сама себе си, да е самоуверена, да поставя подигравчиите на място. Ако се окаже, че не е забавна, не е достатъчно остроумна и има недостатъци, не успява да спечели интереса на ергена, я засипваме с упреци "защо е там", ами точно същото се случва и с голяма част и от другите момичета. Все едно Пам е някакъв посланик на всички с наднормено тегло, натоварена е с мисия и трябва да е на висотата на очакванията на всички пълни, които я гледат отвън. Крисия, например, не я товарим с подобни очаквания и ако се дъни в определени ситуации и не е спечелила вниманието на Евгени, си е неин личен неуспех, докато Пам, едва ли не, носи на плещите си някакви отговорности да покаже на всички колко страхотни са жените с кг в повече.
А, ей това ми се върти и на мен в главата изначално. Тук и насложиха някакви очаквания и после цял сезон и се сърдят защо не ги е оправдала.
 За девойките, които нямат ефирно време и колко били читави.  В началото почти всички ни изглеждаха такива. Всяка, която проговори бива завряна там, дет слънце не огрява. Имам дълбоки подозрения, че която от забравените да влезе под прожекторите ще последва съдбата на екранните си сестри.

# 1 768
Lemon Verbena, да де, но тогава да не излизат разни хорица и да ни порицават колко не оценяваме някого. Тогава за пример беше дадена Меган. Кое да им оценим? Как да ги оценим? На каква база?
Оценихме ги.
Едната много хубава, още малка, но умерена, с опит по света.
Другата с немалка претенция за постигнатото (за което принципно Браво!) обаче пък с неадекватен поглед, с неадекватно използване на рисърча си по най-нелеп начин.
Добре, че беше третата да разговори Евгени и да ни покаже индийски акцент. И добре, че беше нейната среща, която предполагаше и разходка из вечерените Бодрумски улици, та да видим истински светещ погледа на Евгени при вида на уличните музиканти.

Имаш предвид Антон Стефанов, нали? Не съм гледала това участие, дето се карал на зрителите защо не им харесвали селекцията.  Да вземе да се скара не на нас, а на ергена, че не обръща достатъчно внимание на цял куп момичета, които изглеждат свестни и може би интересни  Joy

# 1 769
СлаБе, от една страна си права, че хейтим главните,  но аз си мисля, че и в живота често е така. Хората, които са малко по встрани, често са по-свестни и фини хора, а големите амбиции и нахалитетки/нахалитетчовци са си по-кофти хора.  В подобно предаване един наистина възпитан и деликатен човек няма как да изпъкне, защото не е зрелищен.

Ей я Виктория, беше на среща, но нито ходи да прекъсва, нито влиза в конфликти, какво да й показват как мантрува "Харе Кришна".

Общи условия

Активация на акаунт