Рим - 26 тема

• 51 128
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Здравейте, някой бил ли е в хотел в Тиволи и как може да се стигне до Рим - Ватикана. Всяка информация ще ми бъде полезна, благодаря предварително!

# 601
Здравейте, някой бил ли е в хотел в Тиволи и как може да се стигне до Рим - Ватикана. Всяка информация ще ми бъде полезна, благодаря предварително!
С влак до Термини.  На мен Тиволи не ми допадна за престой.

# 602
  • Пловдив
Нямам избор, ще се наложи да спим в Тиволи. Надявах се да има и автобуси.

# 603
Здравейте. Има ли шанс да се купят билети на място за Ватикана? В сайта им няма за края на октомври.  Дали ще са огромни опашките по това време,ако изобщо съществува тази опция? Ние и на 29 ще сме там, ама съвсем невъзможно ми звучи на безплатната неделя да се вредим.

# 604
Нямам избор, ще се наложи да спим в Тиволи. Надявах се да има и автобуси.
От първа страница
Цитат
Тиволи - Вила д'Есте, Вила Грегориана, Вила Адриана
Пътуването става с автобус или влак. Автобусите тръгват от метростанция Понте Мамоло, цената последно беше 2.20 евро, има автомати за билети в самата станция.Автобусът е на Cotral и спира на Piazza Garibaldi в Тиволи, която е съвсем близо до Вила д'Есте. Срещу спирката има кафене, където също продават билети за връщането.

# 605
  • Пловдив
Много благодаря!

# 606
  • Наблизо
Анджи,вземете си от Get your guide или Tiqets.
По-скъпо е,но ще ви е мирна главата.

# 607
  • София
Здравейте. Има ли шанс да се купят билети на място за Ватикана?  Дали ще са огромни опашките по това време,ако изобщо съществува тази опция?
Август месец не можах да повярвам на очите си за каква опашка ставаше въпрос и се чудех на какво разчитат тези хора, които чакат.  Според мен повече от половината нямаше как да се вредят в работното време. Но пак казвам, според  мен. То ние, че бяхме с купени билети, пак си имаше време докато влезем реално, проверки, аудиогайди, тълпи.

# 608
  • Milano
От 18 октомври 2023 билетите за Колизеума стават поименни (с оглед да се избегне спекулацията с тях, за която споменах в преден пост) закупени онлайн, чрез кол-център или на място.
Също така от утре се отваря още една физическа каса на Largo della Salara Vecchia/Via dei Fori Imperiali. Tака касите стават 6.
Удвоява се процента на билетите, които ще се продават на място.

Освен това от 01.11.23 вместо от 9.00ч Колизеума ще отваря в 8.30ч.

Потвърждава се и инициативата "Luna sul Colosseo" (Луна върху Колизеума) от 31.10 до края на годината - от 18.00 до 22.00ч.

Това е най-общо.
Информацията я казаха преди малко по новините, има я в мрежата, на сайта на Колизеума.

https://www.coopculture.it/it/prodotti/biglietto-colosseo-foro-r … ano-palatino_24h/

Браво на министъра на културата, че взе много бързо мерки.👏👏👏

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 22:20 от regina di cuori

# 609
  • София
Тази нова каса пак на самият Колизеум ли е като адрес?

# 610
  • Milano
Не. Би трябвало да е на Форума, ако не бъркам.

# 611
Имам въпрос относно новата организация за Колизуема: купените Guided tour посещения през GetYorGuide примерно, за края на октомври също ще трябва да са поименни?

# 612
  • София
По кое време на деня е най-добре да се качиш на купола на базиликата "Свети Петър"?

# 613
Когато няма вятър и дъжд!
Иначе Рим отвисоко е красив и денем и нощем.

# 614
Здравейте. От форума разбрах, че билета за градския транспорт от 100 мин. се валидира само при първото качване. Ако се валидира в автобуса, как след това се влиза в метрото? Нали като го пуснеш в машинката тогава се отварят вратичките за да влезеш и хем го валидира? Или трябва на друго място да се маркира?

Общи условия

Активация на акаунт