Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 719
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Аз продължавам с неориентираността си. За продуктите на YUAJA NIACIN, чета на различни места ,различна информация.
На места пише, че са за суха кожа, а на места за мазна, а на трето място за всякакъв тип кожа. Това изобщо не ме устройва.
    И тук е момента да помоля някоя от вас, която е с пигментация и нормална, но клоняща към суха кожа да ми напише, каква рутина би ползвала за хидратация и контрол над пигментацията. Направо се отчайвам в това лутане, от къде да започна...
 И друго да попитам. Виждам, че основно от Jolse пазарувате. Искам да попитам, как става поръчката, ползва ли се някакъв превозвач или директно в пощата идва? Има ли лимит на сумата, която не трябва да минава? Аз от алиекспрес пазарувам, но там си е включено ДДс-то в цената.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 11:01 от Лиана

# 181
Благодаря на всички!
Не знам за другите продукти, но маската Yuja niacin е за нормална кожа според информацията за продукта в Амазон.

# 182
  • Бургас
От днес в: JOLSE ♥ FREE SHIPPING STARTS NOW!!♥ (APR28-MAY.01 PDT)

# 183
Момичета, как се пазарува понастоящем от Jolse? Видях какви са цените за доставка, но вече се обърках. По-рано имаше стойност, до която се пазаруваше без допълнителни данъци/такси, после се въведоха промени. Има сайтове, които въведоха начисляване на всичко необходимо към крайната цена и пратката идва по куриер, без излишни драми с митници и тн. Jolse каква политика прилага? Извинявам се за въпроса, но никъде не откривам тази информация и искам да си направя сметка дали мога да поръчам нещо от сайта самостоятелно или пак трябва с общи поръчки.

# 184
А сега видях това, за нея май имаше добри отзиви в темата
https://jolse.com/product/o-hui-day-shield-multi-sun-powder-spf5 … ry/491/display/1/
Аз я имам. Не е лош продукта, но опаковката му ми бърка в здравето. Твърде обемиста, твърде некомфортна за малка дамска чанта. Слава богу, моите са винаги големи, но определено е недомислено това вкл. опита им да инкорпорират апликатора в капачката - не е най-удобното решение (но спестява носенето на четка или друг апликатор)

# 185
В Jolse НЕ се начислява ДДС, т.е. ДДС на поръчки под 150 USD се плаща в България. Над тази сума се дължи ДДС и мито.
Последните ми 2 поръчки ги изпратиха по пощата, съответно платих в пощенския клон ДДС и под 4 лв. такса митническо представителство. Преди това са ми изпращали поръчки и с DHL или с друг куриер, на които таксата митническо представителство е доста по - висока от тази на пощите, но, да, носят ти го на адрес. След като пуснете поръчката можете да пишете на Jolse да ви го изпратят по пощата - съобразяват се обикновено. Yesstyle и Stylevana са с включен ДДС и поръчките пристигат с куриер без да дължите нищо. Също трябва да са на стойност под 150USD за да не се дължат мита.

# 186
Ли Лу, малко по-нагоре обсъждахме слънцезащитата на Миша - мазна е за смесена кожа новата формула особено сега за предстоящия сезон.
Благодаря много, ще поръчам на Missha другия път. В крайна сметка взех Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum, а на Missha е почистващият продукт Missha Super Aqua 10 Hyaluronic Acid. От някъде да започна, пък да видим Smile

В тукашния app на нотино има 20% отстъпка с код BEAUTY20, в уеб обаче не отчита.

# 187
За Jolse, повечето от нас поръчват с превозвач до удобна за тях страна (обикновено Англия или Германия). Така се плащат 2 доставки, но за големи поръчки като че ли е най-удобно. Ако пък хванеш безплатната доставка, която Jolse пускат периодично, плащаш само на превозвача.

# 188
  • София
За Jolse, повечето от нас поръчват с превозвач до удобна за тях страна (обикновено Англия или Германия). Така се плащат 2 доставки, но за големи поръчки като че ли е най-удобно. Ако пък хванеш безплатната доставка, която Jolse пускат периодично, плащаш само на превозвача.

Reddish Brown, при поръчки до Германия пратката отива директно до адреса на превозвача без да се плаща ДДС, така ли?

# 189
Лиана Yuja Niacin изобщо не е за суха кожа,дори и за смесена(според моите представи) не е.
По мое мнение серията си е точно за мазни кожи.
Аз съм със суха кожа,мнооого рядко може да ми лъсне челото.Избягвам охлювен секрет,хиалуронова киселина,центелата и ниацинамид.
Най-добре ми действат камелия,мед,прополис,червен женшен и ферментирали съставки.Разгледай продукти с тези съставки.

# 190
Лиана, не се настройвай предварително.
Този специално не съм ползвала, но е от типа мултивитаминни серуми, които много харесвам и предпочитам пред чистите форми на витамин С, точно защото нямат изсушаващото действие на витамин С, а дават ползите му без да изсушават.
Витамин С е от любимите ми съставки, но пигментация няма да махне, пишa го като човек, който ползва от години, ползвам го заради свежия вид на кожата, който дава, избистря тена и да стават не толкова видими пигментните петна, но са си там и си стоят през годините.
Трудно ще ти напиша моята рутина, защото въртя много неща, в зависимост, от какво преценявам че има нужда кожата ми в момента. Концентрирала съм за цялостен добър вид на кожата и спрямо това си подбирам продуктите,със зряла кожа съм, която лесно се зачервява и раздразнява и преминава в много суха за един ден при недостатъчна хидратация.
Взела си това, реши кога ще го ползваш - вечер или сутрин. Ето ти едната рутина, виж сега някой хидратиращ сет щом имаш притеснения за засушаване.
Вземи някой лек хидратиращ крем, такъв който да може да слагаш като последна стъпка върху всяка рутина.
Стъпка по стъпка и ще се случат нещата и ще намериш твоите продукти.

От този тип мултивитаминни серуми любим ми е зеленият  bonajour, не оставам без него
dr jart - serum V7
Logically, Skin Multi Vitamin - малко съм го ползвала и с прекъсване, някак не ми спори, по-скоро не.

Grinning Агент взех и двете пудри, която харесам ще си оставя за мен, другата ще дам на щерката. Превърнах я във фен на Миша.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 09:49 от zari65

# 191
  • Prismatica Aerie
Попитах едно другарче-небългарче, което бори пигментации и е страстен kbeauty фен, какво ползва. Ето това ми прати:

Axis -Y  PHA Resurfacing Glow Peel
secretKey Starting Treatment Essence
I'm from Rice Toner
Skin&Lab Vitamin C Brightening Serum
Beauty of Joseon  Glow Deep Serum
Axis-Y  Dark Spot Correcting Glow Serum
Isntree  C-Niacin Toning Cream,  Ma:nyo  Galactomy Essence Cream
Dr.MYSKIN Berry Nine Aura Sleeping Pack, Nacific Phyto Niacin Brightening Sleeping Mask , BRTC  V10 Multi-Lift Sleeping Pack
LANEIGE Radian-C Sun Cream, HERA Sun Mate Leports Pro Waterproof

Mary&May  Niacinamide Vitamin C Brightening Mask
Mary&May  Lemon Niacinamide Glow Wash Off Mask Pack
Papa Recipe  Bombee Whitening Honey Mask Pack
Rawquest  Milk Thistle Brightening SPA Black Mask
ONE THING  Vitamin Brightening Mask
Anua  Green Tangerine Vita Dark Spot Mask
Ma:nyo  Galac Niacin Essence Mask

# 192
От този тип мултивитаминни серуми любим ми е зеленият  bonajour, не оставам без него
dr jart - serum V7

Grinning Агент взех и двете пудри, която харесам ще си оставя за мен, другата ще дам на щерката.
Превърнах я във фен на Миша.
Мисля, че детето ще остане доволно от Мишата!

Мултивитаминният на Dr. Jart и аз съм го ползвала, за моята кожа вървеше много добре през есента-зимата!

Вчера в един от местните ни магазини попаднах на това и се изкуших, макар, че ретиноли имам до края на 2024.

# 193
А пудрата на Миша самостоятелно над слънцезащита ли я използвате или за да фиксирате фдт. Гледам че има само два цвята 23 и 21. На къшъните или на ББ кремовете отговарят приблизително?

# 194
Лиана
Най-добре ми действат камелия,мед,прополис,червен женшен и ферментирали съставки.Разгледай продукти с тези съставки.

VanessaDE, би ли ми казала за продукти, с тези съставки. И аз избягвам центела и хиалуронова киселина, та мога да си запиша някои предложения. Междувременно пуснах поръчка с два продукта за устни Smile

Общи условия

Активация на акаунт