Политиката в България - Тема 4

• 704 056
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 20 685
Морален, но и юридически. Ако е оклеветен е едно, а ако се е държал така - съвсем друго.
Друго визирах с точност,за ако е оклеветен едно на ръка какви права ще търси или не-нямаш право да оповестяваш инфо от преглед,лечение в болница,инфо касаещо здравословното състояние на пациента без разрешението му/или на настойник/ публично, да вадиш пациента от анонимност по някакъв начин./Затова е морален казус,Емин преценява дали ще се жали точно за това като настойник/По принцип за лекарите има наказание от БЛС,ако си претърпял неим.или им.вреди-съд,за подопечните сестри също има наказания за нарушаване професионалната етика.
*Лекар няма право да отказва медицинска помощ освен ако не е застрашен живота му.Смятай какво можеш да правиш или не спрямо медик по принцип ,като пациент.

*Пациентите със СПИН /например/се лекуват с ретровирусна терапия под код,даже и в други общини,строга анонимност.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 09:42 от Морана

# 20 686
За мен е хубаво, че купуваме нови и модерни машини за армията, стига с тези тенекии. Сега, дали е имало възможност да догворим отстъпка заради изпратеното оръжие за Украйна, не знам, ние толкова си можем. Но все пак е по-добре да модернизираме армията, отколкото да не я модернизираме. А пък може тази цена да е с отстъпка, кой знае Grinning

# 20 687
  • Буркина Фасо
За мен е хубаво, че купуваме нови и модерни машини за армията, стига с тези тенекии. Сега, дали е имало възможност да догворим отстъпка заради изпратеното оръжие за Украйна, не знам, ние толкова си можем. Но все пак е по-добре да модернизираме армията, отколкото да не я модернизираме. А пък може тази цена да е с отстъпка, кой знае Grinning
ние дадохме 100 "тенекии" защото нямаше работа за тях. стоят на склад  десетки години.
сега ще ги подменим със 183 тенекии за които също няма да има работа, но пък ще се изръсим доволно.
възможно е западняка да си е направил сметката, че ще намери работа на тези 183 тенекии, което е почти сигурно. а работата на военните машини не е да ги използваме като линейки, а да воюват.  а в същото време стачките на майк с деца с увреждания ще останат на заден план, ще чакаме хеликоптерите-линейки, ще търсим пари за пътищата ....
интересното е как заедни хеликоптери трябва държавна поръчка, а за 183 тенекии не се налага да се прави такава поръчка. тя вече е одобрена, но от чуждото правителство. явно нашето е ненужно. Simple Smile

# 20 688
Ползваме, не ползваме, по-добре да имаме нещо, и то да е модерно. Ако не, направо да разпускаме армията, защо да я хрантутим. Останалите проблеми си ги има от десетилетия и ще продължава да си ги има. Не мисля, че точно въоръжението на армията е препъникамъкът те да бъдат решени. Между другото пропусна да споменеш пенсионерите. Малко Корни-стайл беше това изказване Grinning

# 20 689
  • Буркина Фасо
Ползваме, не ползваме, по-добре да имаме нещо, и то да е модерно. Ако не, направо да разпускаме армията, защо да я хрантутим. Останалите проблеми си ги има от десетилетия и ще продължава да си ги има. Не мисля, че точно въоръжението на армията е препъникамъкът те да бъдат решени. Между другото пропусна да споменеш пенсионерите. Малко Корни-стайл беше това изказване Grinning
не само пенсионерите съм пропуснал. за мноооого други не съм споменал, но за тях слушаме всекидневно.
какъв проблем сме имали с въоръжението до сега, та се налага да го подновяваме ? получава се нещо като при тежкарите - да имат най-новите телефони, коли ...а иначе са пълни боклуци. за да се модернизираме ние се готвим за война ли? защото след тези 183 тенекии ще ни задължат с промоция от още 183, която ще трябва да им платим.

# 20 690
По принцип не трябва да се противопоставят военни машини на майки. Проблемите на майките могат да се решат с минимум пари, ако има желание. Същото важи за детска болница и ред други неща. Бюджета за строеж на детска болница е колкото за реклама на черноморието. Със сигурност държавата може да изтиска тия пари от някъде, те са нищо. Или за децата с увреждания. Или за каквото и да е друго. Но тези въпроси са на трупчета,за да се ползват и дъвчат в подходящ момент.

# 20 691
Последно,"посолствата" ли са съставили правителството или Трактора? Yum Че става шизофрения...

# 20 692
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15356407

Защо Тагарев не пита Емин защо уронва престижа на министерството му.
Продължават да копаят дъна
И как по-точно ?
Защо никой не пита Пирогов къде за записите от камерите?
Понеже техен служител е наклеветил човек, а в тях са доказателствата по същество какво се е случило.
А излязоха с някаква позиция за свършената си работа, нещо, в което нито някой ги е обвинявал, нито се е повдигнало като тема.

Позицията и поведението на институцията, която има възможност да докаже еднозначно какво се е случило, за мен е показателна.
Записите на камерите ги има, както
има и ред за боравене с такива записи и лични данни, който със сигурност Пирогов ще спазват.

# 20 693
  • София
Не знам как си представяте ръководството на Пирогов да пусне записите в интернет. На тези записш със сигурност има и други хора нямащи нищо общо със случая - родители и деца, чакащи пред кабинета. Да не са луди?

# 20 694
  • Буркина Фасо
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15356407

Защо Тагарев не пита Емин защо уронва престижа на министерството му.
Продължават да копаят дъна
И как по-точно ?
Защо никой не пита Пирогов къде за записите от камерите?
Понеже техен служител е наклеветил човек, а в тях са доказателствата по същество какво се е случило.
А излязоха с някаква позиция за свършената си работа, нещо, в което нито някой ги е обвинявал, нито се е повдигнало като тема.

Позицията и поведението на институцията, която има възможност да докаже еднозначно какво се е случило, за мен е показателна.
Записите на камерите ги има, както
има и ред за боравене с такива записи и лични данни, който със сигурност Пирогов ще спазват.
+ че не са длъжни да ни ги предоставят на нас, форумците Smiley

# 20 695
По-интересно е друго, наистина всичко започна с написаното от сестрата, след което бе качено и на профила на Пирогов. Не започна от пациента.  Сега министъра им е задал странен въпрос,но малко им оставя вратичка да се измъкнат. Кой писал, кой споделял, профили, страници...
По принцип Пирогов е уникална и страхотна болница. Но е съвкупност от индивиди. Различни, с различни умения, мотиви, морал, подбуди. Ползва се често и за политически цели. Не знам накрая какво ще се окаже и какво ще разберем ние.
Надявам се просто да си остане страхотна болница по медицинската част. Защото не е лесно, а е много нужна.

# 20 696
  • София
Лично за мен действията на министъра са абсурдни и недопустими за човек, заемащ такъв пост. Напълно си заслужава критиките, без значение дали съветника му наистина е направил скандал или не.

# 20 697
Пирогов онзи ден нямаха проблем да изнесат имена, при това придружени с обиди, на пациентите си.
Усетили са се след дъжд качулка, та и затова изрично го споменават в последващото си изявление.

И изобщо М. Емин не им е търсел сметка за нищо, те го изтипосаха и направиха буря в чаша вода, удобно за всички журналя, които иначе оглушително мъкчат за боташ и боко и радев например.

# 20 698
Договора с Боташ не е ли сключен от служебното правителство, т.е. Румен Радев или пак Бойко поддържа руският интерес?

# 20 699
не само пенсионерите съм пропуснал. за мноооого други не съм споменал, но за тях слушаме всекидневно.
какъв проблем сме имали с въоръжението до сега, та се налага да го подновяваме ? получава се нещо като при тежкарите - да имат най-новите телефони, коли ...а иначе са пълни боклуци. за да се модернизираме ние се готвим за война ли? защото след тези 183 тенекии ще ни задължат с промоция от още 183, която ще трябва да им платим.

Ами винаги трябва да се поддържаме в някаква готовност. А защо си купуваме нови коли? Защото и колата от 2000 година си върви, но колата от 2023 е по-добра, има повече възможности, по-добра сигурност, по-рядко я караш на сервиз и тн. Предполагам и с военната техника е така.

Общи условия

Активация на акаунт