Политиката в България - Тема 4

• 703 979
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 20 730
  • Варна
Хората, които имат други приоритети, отделят време в деня на изборите и отиват да пуснат бюлетина за партията, която има същите или поне подобни такива.  И после си я държат отговорна да ги гони тия приоритети.
Не е сложно като концепция, но при нас се оказва трудно за проумяване.
Ще ти се да е така.
Не може само тези дето са те избрали да ти държат сметка...

# 20 731
Хората, които имат други приоритети, отделят време в деня на изборите и отиват да пуснат бюлетина за партията, която има същите или поне подобни такива.  И после си я държат отговорна да ги гони тия приоритети.
Ще ти се да е така.
Къде съм написала това, което си прочела?

# 20 732
  • Варна
Ще ти се да е така.
Къде съм написала това, което си прочела?
Значението е това, не ли?

# 20 733
Ако съм гласувала за Зелените, защото ми е важно опазването на околната среда, ще държа тях отговорни ако не си спазват обещанията, да.
Което не значи, че няма да искам от управляващите да не я рушат, но това няма да е изненада, ако никъде не са обявяли опазването й за приоритет.

Както и няма да ходя да питам възраждане,  защо не работят по присъединяването ни към еврозоната, защото никъде не са го декларирали като приоритет.

Та, както съм написала вече, гласуваш за тия, които имат най-близки до твоите приоритети и си ги гониш ако не си спазват обещанията.

Което нещо съвсем различно от това да държиш сметка на управляващите за това, какво правят и не правят.

Така по-ясно ли е? И да уточня, че нямам намерение да влизам в повече обяснения, какво съм казала. Нямам проблем с това, че някой може да не ме разбере Simple Smile

# 20 734
Т.е. ниски заплати на учителите, вдига образователното ниво?
Това ли е тезата? И не заслужават повече.

# 20 735
  • София
Борисов за скандала в Пирогов:
„Ако ГЕРБ управляваше, заради случая в "Пирогов", при който съветник на министър Тагарев е искал да се изхвърли дете от противошокова зала, включително и министърът щеше да си е отишъл от поста“, заяви Бойко Борисов.
https://tribune.bg/bg/politika/borisov-aleksey-petrov-osiguri/&f … FclxRCac6VI5-eO8/

# 20 736
Подритва сглобката от скука.

# 20 737
Тъй, тъй,  щото не сме го гледали борисов 12 години как и кога си отиваха от поста при него...
На приказки е много силен, всички го знаем.

# 20 738
То всъщност ще ги има но с толкова много условия, че мнозинството хора да не могат да ги ползват. Което беше очаквано, де.

"Безплатните" банкови сметки от 1 септември се оказаха празни приказки
https://www.mediapool.bg/bezplatnite-bankovi-smetki-ot-1-septemv … i-news351017.html

# 20 739
  • София
Аз също смятам, че съветникът задължително трябва да си ходи, а Тагарев е под въпрос и може да остане само при извинение към Пирогов и обществеността. Но както знаем, ППДБ не работят така, там има само абсолютна вяра в собствената им богоизбраност и непогрешимост. А и са свикнали канселирането да не важи за тях, а само за опонентите им.
Затова и вместо само Тагарев да си ходи, в някакъв момент ще се сгромолясат всички вкупом. Защото не умеят да правят крачка назад и да усещат нагласите. За разлика от Борисов.
Да не се приема като одобрение към Борисов, въобще не съм му фен.

# 20 740
Този пък Бойко какво се пъне. Никъде не се потвърди, че съветникът е искал да изкара другото дете. Да е правил скандали може, но другото не се потвърди изобщо.

# 20 741
Ами аз тогава за кои да гласувам? Нормална дясна консервативна партия няма.

На полето има десни либерали, леви социалдемократи и леви анархисти. И зелени талибани.

# 20 742
Лорде,  няма да има такива, дето на 100% да ти отговарят. От няколко години положението е "гласуваш за най-малкото зло", а преди това известно време даже и това нямаше.

# 20 743
И като гласуваме за най-малкото зло - стигаме дотук. Аз съм убеден, че хиляди хора са гласували за Борисов като по-малко зло от  БСП. за Радев веднъж гласувах като за по-малко зло от Цачева. Втори път няма да се излъжа да гласувам за по-малкото зло.
Спомням си когато трябваше да избирам между по-малкото зло - Първанов и Сидеров. Тогава по-малкото зло изглеждаше Първанов, като НАТО-вец, но почти по това време той създаде Тройната коалиция, за да се подсигури. И почна да трепе архари. Не, ако няма нормална дясна консервативна партия, аз отказвам повече да гласувам. Последният път не гласувах, за втори път от 22 г. (първият беше през пандемията бях болен) и не съжалявам.

# 20 744
Влизаме в едни принципни неща пак.
Описаните от теб варианти за мен не са по-малкото зло, но са си разбираем избор.

Общи условия

Активация на акаунт