Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 52 003
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна

Този свързан с раждането ,днес видях огромна разширена вена ,подчертавам не капиляр зад коляното която си е доста голяма. Този път се натискам за нормално раждане, защото предишното беше секцио. Та има ли някоя от вас с вродени разширени вени и сега по време на бремеността да са се влошили. Чудя се дали няма да ми окаже влияние върху начина на раздане?
Има тема за ДВТ и тромбофилии. Ти правила ли си някакви изследвания за тромбофилии? Не си на някаква терапия предполам? Възможно ли е просто от голямата тежест вече да ти е пренатоварена вечната и затова да е по-видима?
Аз пак съм куку тая нощ. Скачат на батут в корема ми от малко след полунощ, в момента минава 3. Мисля вече как ще кажа, че няма да работя днеска, то просто няма смисъл от мен.

# 301

Този свързан с раждането ,днес видях огромна разширена вена ,подчертавам не капиляр зад коляното която си е доста голяма. Този път се натискам за нормално раждане, защото предишното беше секцио. Та има ли някоя от вас с вродени разширени вени и сега по време на бремеността да са се влошили. Чудя се дали няма да ми окаже влияние върху начина на раздане?
Има тема за ДВТ и тромбофилии. Ти правила ли си някакви изследвания за тромбофилии? Не си на някаква терапия предполам? Възможно ли е просто от голямата тежест вече да ти е пренатоварена вечната и затова да е по-видима?
Аз пак съм куку тая нощ. Скачат на батут в корема ми от малко след полунощ, в момента минава 3. Мисля вече как ще кажа, че няма да работя днеска, то просто няма смисъл от мен.
Не нямам тромбофилия, просто съм голяма жена Grinning Да и мен сън не ме лови тази вечер...

# 302
  • Wonderland
Момичета, а стерилизатора необходим ли е при всички случаи и начини на хранене? Grinning Оправдавам се веднага, че съм "първескиня".

# 303
  • София
Момичета, а стерилизатора необходим ли е при всички случаи и начини на хранене? Grinning Оправдавам се веднага, че съм "първескиня".
Аз не съм го ползвала защото кърмех и изварявах каквото имаше, ползвах го после един два пъти уж за готвене на пара, защото имаше такава опция, но и това бързо го прекратих.

# 304
  • Варна
За мен не е. Спокойно може да се изваряват в обикновена тенджера според мен. А пък ако възнамерявате да кърмите, съвсем не е нужен.

# 305
Аз моя стерилизатор ползвах много до към 6 месеца. След това по рядко,но аз не кърмих и ми беше по лесно в стерилизатора,отколкото  в тенджера. След това го дадох на сестра ми, тя кърми дълго и не го ползва толкова много,но е по удобно. Пускаш го и забравяш , докато изваряваш пускаш таимери после се чудиш къде да ги държиш, не че не става,ама... . В стерилизатора ако не отвориш капака казват че 12 часа стерилни,дали е така незнам. Според мен до към 6 месец е хубаво да се стерилизират веднъж дневно биберони,шишета било то за вода или мляко, гризалки и др. ,а вече всеки си знае как ще му е най удобно.

# 306
  • София
Здравейте, имате ли отзиви за този стерилизатор с сушилня на Лорели? https://www.hippoland.net/lorelli-baby-care-elektricheski-steril … al-1028018#er=url ? Струва ми се доста по-евтин от други брандове като Авент и т.н., а дали върши същата работа… или има някакви минуси и тънкости и затова е такава цената..

# 307
То всичко много хубаво, но защо пък трябва да са сухи бибероните като по предназначение се ползват с течности в тях... Сигурно е готина функция, но като цяло според мен е безсмислена. Въобще цялата концепция със сушенето на бибероните нещо не я схващам, помня преди имаше дами си бяха купили специални сушилници за биберони (има ги в джъмбо ако все пак някой реши, че му е необходимо). Аз миех и директно мятах в стерилизатора. Иначе бях със стерилизатор на кенгуру и съм доволна, сега ако не взема такъв за микровълнова пак него ще си ползвам. Относно помпите - тогава изкарах с ръчна и електрическа на авент, много съм доволна и сега ако се наложи мисля пак тях да си ползвам. Ще си сменя само гумените накрайници да са новички. Все пак се надявам да успея да кърмя този път и да не ми трябва нито стерилизатор, нито помпа (предния път се наложи да се цедя и да давам с шише). Но избора на помпа според мен си е строго индивидуален.

# 308
  • София
И аз това щях да питам. Защо трябва да се сушат?
Аз взех на Авент обикновен, без функция сушене.

# 309
Примерно аз си стерилизирах контейнерите за АМ, ако са мокри не мога да сложа АМ. Иначе примерно понеже дъщеря ми беше на цедена кърма и на АМ в един момент въртях по 6 шишета за да не мия често и ме бъгваше последните да ги затворя мокри. Не че за 24ч може да им стане нещо, ама ми миришеха неприятно и си ги оставях да изсъхнат.

# 310

Момичета, за тези от вас, които не знаят - ще има намаление в Хиполенд тази седмица. Аз лично мисля да си взема някои неща от там. Струва ми се доста изгодно.

# 311
Озон също имат в момента до 25.05 (или до 23.05 беше) до -50%. Има някои изгодни оферти.

Момичета, за тези от вас, които не знаят - ще има намаление в Хиполенд тази седмица. Аз лично мисля да си взема някои неща от там. Струва ми се доста изгодно.

# 312
Аз като разглеждах видях два вида. Четох, но не намерих каква е разликата.
Не съм решила кой вид ще е ,ако има някой който е ползвал или по запознат с марката,ще помоля за разяснение.
Разгледах сайта на Dr brown.
Биберони има три вида и няколко размера.
Видовете са за шишета с тясно или широко гърло. Като за тясно има и някакви medical биберони. За тях ли питаш? Няма никакво инфо там.

А размерите са

# 313
  • Варна
Вчера направо им казах на моите хора, че няма да работя. Цяла нощ човечето скача на батут в корема ми, заспах към 5. Успях през деня да дремна 2 часа, че и детето не беше на училище, иначе сигурно цял ден щях да спя. Снощи тръгвам да лягам към 22ч и пак се почна едно мятане. Викам си и така и така се мятка, я да пробвам малко да полегна настрани за първи път от месеци, да си поизпъна гърба. Голяма грешка, после не мога да стана направо. Стана ми коремът на една огромна топка на странат, на която съм легнала и така ме заболя. Та общо взето пак спах на пресекулки снощи. Буди се през два часа долу горе и почва да прави кълбета. Предусещам, че ще има режима на батко си, от който излязох жива само защото майка ми помагаше много. Иии направо броя вече дните до 45 дневния. Така с неспане не знам как ще изкарам до 5ти юни

# 314
В Хиполенд също така ако се плати с карта на ЦКБ има 5% отстъпка, не знам обаче дали може да се комбинира с други промоции.

Общи условия

Активация на акаунт