Къща на село пред апартамент в града

• 8 475
  • 158
  •   1
Отговори
# 60
Ааа виж това с кладенеца не звучи добре, няма за момента може да значи едно, някога ще има от общината може и след 100години(буквално) или вие трябва да си го направите, което... Зависи къде може да се вържете към вода и канал, може да е бая скъпо начинание.
За ремонта въпроса е какво има да се ремонтира, ако къщата е за укрепване, покриви, инсталации и тн е едно, ако е само за освежаване тип боя, мебели, подови настилки-лесна работа.
Друг въпрос е все пак има ли къде да живеете докато траят ремонтите(пак според зависи какви са). В смисъл, вие си знаете възможностите и физически и психически и финансово. Продто много хубаво преценете и на двете плюсове, минуси и бъдещи разходи и преценете за себе си. (дори и до там, че едно е да топлиш къща, друго е едностаен апартамент в блок със съседи.)

Ами под наем сме, не ни е висок наема, но все пак ще трябва да плащаме докато стане за живеене. За тотален ремонт е изпочупени прозорци, напукани стени не е живяно със сигурност от многоо години, мисля че и покрив ще трябва да се ремонтира. Тези неща ме притесняват доста. Искаше ми се да чуя и вашите мнения за да знам дали наистина не мисля реално, както според повечето ми познати. Просто мечтата за къща е много голяма.

# 61
  • София
Не мислиш реално, както мислят и повечето ти познати.
Човек се хваща с такива работи, ако или има неизчерпаемо количество пари, или знае много добре кое колко ще струва и колко труд, време, нерви ще отнеме. Т.е. или сам ще ремонтира поне част от нещата.
Един такъв ремонт може да ви глътне 100-150 хиляди. И това е консервативно, без луксове. Реално ще имате да правите половината къща отново.

Просто мечтата за къща е много голяма.

Мечтите са безплатни

(един навес около 35-40кв ми излезе 7-8к лв есента. Без боядисване на гредите, със забележки. И 2 месеца разправия и присъствие.)

# 62
Не мислиш реално, както мислят и повечето ти познати.
Човек се хваща с такива работи, ако или има неизчерпаемо количество пари, или знае много добре кое колко ще струва и колко труд, време, нерви ще отнеме. Т.е. или сам ще ремонтира поне част от нещата.
Един такъв ремонт може да ви глътне 100-150 хиляди. И това е консервативно, без луксове. Реално ще имате да правите половината къща отново.

Просто мечтата за къща е много голяма.

Мечтите са безплатни

(един навес около 35-40кв ми излезе 7-8к лв есента. Без боядисване на гредите, със забележки. И 2 месеца разправия и присъствие.)

Благодаря ви, оценявам мнението ви
.Помагат ми доста да взема адекватно решение.
Може би момента не е подходящ за такива грандиозни разходи. Колкото и да ми се иска.

# 63
Така, както описваш състоянието на вилата, това може да е оферта за хора, които нямат нищо против да наливат с години пари, труд, време и нерви, докато има къде да живеят и не бързат с крайния резултат.
Няма вода, вероятно и токът не е много ок - нали знаете, че "професия жалбар" от известния репортаж е на варненски виладжия, при това вилата му е в чертите на града, а не към село. Сметоизвозване най-вероятно също няма. Автобусът - видях кое е селото в историята на постовете, - условно казано е на 1 час, често е по-нарядко, а и обслужва само селото, не ходи до местностите около него.
Накратко - тази оферта е за хора с повече пари.

# 64
Ако имота е до селото, което се споменава в другите постове, не ви трябва съборетина там.

# 65
  • София
Съвсем възможно е да останете с вила и на улицата.
Трябва обследване на конструкция, годност, "чистота" на парцела, на водата. Това са пари, които трябва да дадете ПРЕДИ изобщо да стигнете до сделка. Аз не бих.

# 66
  • sofia
Ако не ти достигат парите за апартамент, за къща пък съвсем няма да ти стигнат....все тая каква е.
Говорим за основно жилище, не вила.

# 67
+1 за горния пост

Първо ви трябва някой специалист с опит за да каже дали къщата изобщо може да се оправи, а и дали останалите неща са постижими.
Понякога няма трафопост и не включват нови абонати, водата, каналът...

# 68
След описаните проблеми бих заобиколила вилата отдалеч. Голяма мечта за къща... добре. Ама с ограничени пари тази вила ще е с години една съборетина. То и аз мечтая да летя в Космоса, ама... Simple Smile

# 69
  • София
Ремонт на къща, която да е основно жилище, незнайно състояние, липса на вода и силно ограничен ресурс са огромно "НЕ" за мен.

# 70
По добре изтеглете заем за по-голям апартамент.

# 71
По добре изтеглете заем за по-голям апартамент.

Повече от това не ни дават, което казвам за едностаен, а къщата е на половина на апартамента като цена и затова е дилемата

# 72
Нейния ремонт обаче едва ли ще се осъществи с другата половина на кредита. Само липсата на ВИК може да глътне уникални суми.

Всъщност ще ви отпуснат ли кредит изобщо за толкова неоправен имот?

# 73
Нейния ремонт обаче едва ли ще се осъществи с другата половина на кредита. Само липсата на ВИК може да глътне уникални суми.

Всъщност ще ви отпуснат ли кредит изобщо за толкова неоправен имот?
Незнаем още

# 74
  • Между гори и планини
Така описано категорично не.
Една позната съвсем импулсивно купи къща в съседното село, защото цената била ниска. Като влязахме с мъжа ми и започнахме да изброяваме какво трябва да се направи, горката само паник атака не получи, в 10 ч сутринта вече искаше двойна водка за утеха.
Тъй като живея в къща с голям двор, казвам ви не е за мързеливи, лениви, работа вън по двор, огради, къща има от март до първи сняг. Скъсваме си задниците всяка седмица да косим, да поддържаме дръвчета, ако се гледат зеленчуци ( като мен) си е работа всеки ден по цял ден. За всички поддръжки трябват косачки, щилка, храсторез, капково, ако не ви се мъкнат маркучи, фреза ако ще гледате и 5 корена домати. Варосване на дръвчета, борба с вредителите, почистване всяка година на комини и преглед на покрива, ако няма централен водопровод - септична яма, или пречистване на септични води. Щом е на кладенец, хидрофор или както ние нсправихме воден балон в мазата. Кладенеца го използваме при аварийни ситуации на ВиК. Мисъл как се отоплява къща. Щом е стара нсй малкото трябва нов покрив, дренаж, ВиК инсталация и ел. И сталация. Но! Къща със спукани стени,не, не и пак не!

Общи условия

Активация на акаунт