Нашите кухни - тема 94

  • 49 855
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 17 116
Ще слагаме вградени газови котлони.
Искам отзад зад тях да сложим закалено стъкло, за да не прогори гърба на кухнята.
Че колко близо са до стената та да прогори гърба на кухнята Open Mouth Ако са разположени колкото при стандартна печка няма опасност за стената.

# 646
  • Мнения: 1 249
В зависимост от съда, огънят може да приплъзне по страниците му.

# 647
  • Мнения: 633
И на мен кухня майсторът ми каза за този вариант.
Чисти ли се лесно?
Мога ли да помоля за някаква снимка, че хич не мога да си гопредставя.
Моят гръб зад газовите котлони е инокс и идеално продължение за аспиратора отгоре.

# 648
  • Мнения: 76 424
С термогръб сме, с газови котлони.
Нищо не е прогорило за 15г.
Пламъкът не е като от горелка все пак ..

# 649
  • Мнения: 73
Здравейте,
предстои ни ремонт и обзавеждане на апартамент. Това е кухнята като с червената точка съм обозначила мръсния канал, а в другия ъгъл е комин, който в момента е зазидан и не е ясно дали се ползва по предназначение.

Предвиждаме да има мивка, хладилник, пералня, котлони, абсорбатор, фурна /иска ми се да е на височината на плота/, ако може и малка съдомиялна. Дали има функционален вариант долния ред на кухненското обзавеждане да е разположен на северната и западната страна?  Прозорците могат да бъдат променени. Източната стена най-вероятно ще бъде премахната.

# 650
  • Мнения: 12 918
Всички професионални кухни са от неръждаема ламарина (или инокс разговорно). Защото се чисти най-лесно и се поддържа най-хигиенично. Носи на всякакви препарати и стъргала. Само да ти се чисти.
Гръбчета, камъни, стъкла и какво ли не се слагат за фръц фасон само, не че имат кой знае каква добавена стойност към функционалността.

# 651
  • Мнения: 17 116
Огромна е разликата в мърлянето между професионална кухня, която готви за стотици хора от сутрин до вечер и една домашна кухня където да свариш три яйца и да бутнеш едно зеле във фурната.

# 652
  • Мнения: 11 380
Инокс/неръждаема стомана може да бъде "фръц" и в домашна кухня, ако се направи в определен интериорен стил, от разбиращ дизайнер, и ако има кой да изработи поръчката в България. Както гърбът на кухнята, така и плотът може да са инокс и да изглеждат перфектно в домашна кухня.

# 653
  • Мнения: 76 424
Откъм чистене нямат разлика.
Даже ламарината се дере по-лесно от телени четки.
Термогърбовете носят на всякакви препарати.

# 654
  • Мнения: 12 918
Е с какво трябва да си я залял тая кухня, че чак с телена четка да шкуркаш...
Шкуркай с телена четка устойчиво термогръбчето 😁
Обикновено е достатъчно обезмаслител и толкоз. Въпросът беше за огнеупорна защита в случая.

# 655
  • Мнения: 76 424
Точно ти писа че ламаринката най-лесно се чистела.
С какво ще се залива..аз не знам.
Коментирах това ти писание и казвам, че и останалите варианти се чистят по същият начин. Не различно. Според мен.

Всички професионални кухни са от неръждаема ламарина (или инокс разговорно). Защото се чисти най-лесно и се поддържа най-хигиенично. Носи на всякакви препарати и стъргала. Само да ти се чисти.

# 656
  • Мнения: 10 131
Здравейте,
Ще слагаме вградени газови котлони.
Искам отзад зад тях да сложим закалено стъкло, за да не прогори гърба на кухнята.
Имате ли някакви идеи? Гледах принт стъклата, но не знам дали са удачен вариант.
Имате ли някакви идеи?
Снимката е от нета. Може да се постави прозрачно стъкло на малки дистанционери. Ако е прозрачно, няма да се развали линията на гърба.

# 657
  • Sofia
  • Мнения: 2 423
Само който не е пържил (каквото и да е) не знае, че това (стъкло или каквото и да е гръбче с размер 60см) е само с декоративен ефект.

П.П. Някой да е виждал пръски от мазнина по тавана?
П.П.2 не е насочно конкретно към second

# 658
  • Мнения: 10 131
Ми аз пържа. На остров.
И ползвам такова.
После мия и нямам грижи.

# 659
  • София
  • Мнения: 47 154
Много съм ги загледала тези, наистина ли вършат работа?

Общи условия

Активация на акаунт