Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 174
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Пак нещо не разбираш... Как може да не разбираш, че има хора, които просто по разни причини не харесват дадено място, независимо дали се води луксозен или гето квартал(или само един от многото вървящи пакет, а другите да харесва, или да не харесва дадената улица,в квартала, конкретната сграда, конкретния апартамент) ,независимо колко му струва там квадрата и тн. Естествено тези хора не живеят там... защо да живеят на място, което не им допада. Което не значи, че не познават мястото. Че не могат да го оценят от личната си камбанария и да изкажат мнение, това не е плюене. Кой и защо ме задължава да харесвам нещо? 😂 😂 😂 А да - защото някой казал, че е хубаво, хубавото за едни, лошо за други и обратното тоже.
Къде видя някой да хвали само квартала, в който живее...
Може би дама от лозенец е имала конкретни причини, които е споменала да не харесва квартала, след като е и живяла там? Или няма право, защото се води хубав квартал?
Ти що така лично го приемаш нещата, там живееш? Ти си построила квартала? Ти си собственик на апартамента от обявата?

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 16:45 от Angel_Dust

# 481
  • София
Съгласна съм и аз си харесвам кварталите като Докторска, Оборище, Лозенец, Изток, Изгрев, Дианабад и съответно не живея във всичките Grinning Но все пак някой може да не ги харесва поради някакви си причини и това си е абсолютно субективно и ще си е прав за себе си.
Аз не виждам какво пречи да живееш в Бояна и да смяташ, че Яворов е хубав квартал. Начи щом живееш някъде, всичко друго не струва, така ли? Ей това не го разбирам. Пък, ако живееш в Левски Г и плюеш Докторската, еми малко е нелепо, ще ме извинявате. Като цяло акцента е на плюенето. Българина обича да плюе, без значение, че хабер си няма от това, което плюе. Само една потребителка към запомнила, че не харесва Лозенец (убягна ми ника й), защото е живяла там много време, всички други ей така за спорта не харесват този и онзи приличен квартал на София.

# 482
  • София
Дианабад, защо го редите до тези квартали, винаги се е водил една степен надолу от тях.. Може би наравно с борово, стрелбище и подобни, читав, но не и луксозен квартал.
и преди нещо някой да каже пак, там съм отраснала, нищо лошо за квартала не казвам, имам си сантимент, без да е топ избор за мен лично.

# 483
  • пустинята Гоби
Говорим за прилични квартали, не за лукзозни. Понятието луксозен за квартал в София ми е леко неприемливо, освен може би онези затворените комплекси с къщи и блокчета, намиращи се в тъча на града.

# 484
  • София
😂 Чай ся... Тези квартали са наречени луксозни(така се водят, топ, лукс, тузарски) , ако са просто прилични, то ще се съгласиш, че цените са им неприлични...

# 485
Явно четем на различни места, защото аз плюене не видях. Никой не е казвал, че "Оборище" е скапан квартал, пълен с цигани и клошари и подобни. Обсъждаха се две жилища, които за мен не си струват порите.

# 486
  • София
То Манастирски ливади явно има слава на луксозен квартал също, защото приятели от Варна ми викат голям лукс било ала бала такива неща чували.

# 487
  • пустинята Гоби
На едно място четем, ама явно всеки чете/ разбира каквото си поиска.

Като видя обява "топ" и "лукс" и ми призлява. От писанията на брокерите, ако се съдеше за кварталите, жална ни майка.

# 488
  • София
Няма неприлични цени.
Няма да се уморя да го повтарям, колкото и да е клише.
Едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него. Ако ще и целият свят да се възмущава на цената. В тази връзка, гледаме цените на реално осъществените сделки и това е. Ако някой си купи на Е. и Хр. Георгиеви за 700-800к Е, значи явно толкова е струвал апартаментът, нищо че според мен е в Подуяне, а не в Докторски, и нищо че според друг обзавеждането е Икеа и Айко, а не дизайнерско.

Идеята на темата е да посочим плюсовете и минусите на квартала според нас, пък всеки да си прецени кое за него е плюс, кое минус.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 18:04 от Илит

# 489
  • София
Е тогава всички са на лукса Grinning Grinning
На едно място четем, ама явно всеки чете/ разбира каквото си поиска.

Като видя обява "топ" и "лукс" и ми призлява. От писанията на брокерите, ако се съдеше за кварталите, жална ни майка.

# 490
  • София
Ето ме - не харесващата Лозенец. От опит с 2 имота в квартала за мене е прехвален. Дъщеря ми също не го харесва, родена и отраснала там. Но пък може да се подобри с годините.
Дианабад може и да не е лукс, но и хората, и около блоковете ми харесва повече. Като си помисля - живота ми стана по-добър след като се заселих там.
12 г. работих в сграда до един от апартаментите ми в Лозенец, но не се преместих да живея там.
Преди над 100 г. дядо ми, брат му и 2 -3 приятели купили място на ъгъла на бул. Витоша и Парт. Евтимий за да строят кооперация. 2 от сестрите им, живеещи на бул. Дондуков живи ги оплакали. Братчетата отиват да живеят в покрайнините, на неуредено място. Наоколо няма магазини, казармите са близо, има цигански катун до реката. Сега на мястото на казармите и катуна е парка и НДК, района много ми харесва. Изменят се и кварталите, и възприятията на поколенията.

# 491
Брей, много голям квартал е този Подуене, а Докторската градина (и Оборище, кварталът, не общината) са ню-ню, практически съвпадат.

А за Лозенец - дори да се ограничим в рамките на истинския Лозенец, пак има разлика между долен и горен Лозенец. Спомням си, като почнаха да застрояват от Японския към Кошарите, тогава дори брокерствах за половин година - всички брокери и агенции си наричаха тази част Хладилника. Кой коя част на Лозенец харесва, си е въпрос на лично усещане и предпочитание.
Имала съм повод и преди да пиша - в н.а. на мой далечен роднина (когото дори не познавам) пишеше, че му предоставят безвъзмездно (по някакъв закон за оземляване на безимотни чиновници) през 1914 г. парцел за построяване на къща извън чертите на града. Под условие за 5 години да построи къща. Сега този имот се намира на ул. Абоба. А районът, пак според брокерите, е център. В н.а. на друг роднина, той продава нива (или ливада беше) в м. Красно село в землището на с. Бояна - това някъде пак около 1910 г.

Та брокерите имат навика да разтеглят границите на кварталите, а Гугъл мапс пък съвсем не може да е меродавен източник.

Бояна
"Административно включените към голямата градска община през 1938 г. Слатина, Дървеница, Драгалевци, Красно село, Бояна, Княжево, Горна баня, Надежда и Малашевци запазили статута си на отделни села до 50-те години."
Източник - тук
https://web.archive.org/web/20131105181909/http://www.sofia.bg/h … &nxt=1&update=all

# 492
Момичета, дайте ми едно рамо/мнения/ за жилище ново строителство на метро спирка Александър Балан/Младост4/. Единствения плюс като се разходих е Бизнес парка. За съжаление не усетих квартала като мястото, което търся, но понеже е за инвестиция съм  в голяма чуденка. 

# 493
Момичета, дайте ми едно рамо/мнения/ за жилище ново строителство на метро спирка Александър Балан/Младост4/. Единствения плюс като се разходих е Бизнес парка. За съжаление не усетих квартала като мястото, което търся, но понеже е за инвестиция съм  в голяма чуденка. 

Е, ако е за инвестиция близостта до БП е много голям плюс. Никой не иска да пътува дълго, а там работят много млади хора без свое жилище.

# 494
Щом е за инвестиция-не го мисли. 9 от 10 човека ще ти кажат, че районът е супер, покрай Бизнес парка има платежоспособно търсене, както под наем, така и за покупка. Гледай жилището и цената да са ти ОК.

Общи условия

Активация на акаунт