Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 67 911
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз съм имала малко съсирече след цветна снимка (правена под упойка) и кървене два дни. Никога не знаеш какво ще раздразни прекомерно матката, особено ако е по-чувствителна.
Все пак ако продължи повече от 3-4 дни и не намаля иди на преглед.

# 1 066
Здравейте момичета! Днес ми изписаха клексан .. и исках да попитам тези които не могат сами да си я бият знаете ли  къде може да ги бие някоя сестра или доктор  🤔

Ако сте бременна, ще се наложи ежедневно по горе- долу едно и също време да си биете инжекциите, отидете 1-2 пъти някой да Ви я сложи, ако толкова ви е страх, но изгледайте клипчета и преодолейте страха си, че ежедневно да ходите по болници заради едното слагане на клексан… слагам си вече втора бременноста сама, няма нищо страшно, иглата е малка и тънка, свиква се и става като рутина.

# 1 067
Здравейте момичета! Днес ми изписаха клексан .. и исках да попитам тези които не могат сами да си я бият знаете ли  къде може да ги бие някоя сестра или доктор  🤔

Ако сте бременна, ще се наложи ежедневно по горе- долу едно и също време да си биете инжекциите, отидете 1-2 пъти някой да Ви я сложи, ако толкова ви е страх, но изгледайте клипчета и преодолейте страха си, че ежедневно да ходите по болници заради едното слагане на клексан… слагам си вече втора бременноста сама, няма нищо страшно, иглата е малка и тънка, свиква се и става като рутина.

От 1вия път се престраших защото няма как. Показа ми сестра и даже аз си я бих първата. Благодаря за съветите на всички ☺🙏

# 1 068
  • Пловдив
Момичета, доктор Калчев ми предлага PRP на яйчниците без упойка. Това силно ме притеснява, още повече че имам сраствания по матката и яйчниците. При други момичета така ли действа?

# 1 069
  • София
Каква е причината за PRP? Нали знаете, че намалява яйчниковия резерв и ползите не са доказани.

# 1 070
  • Пловдив
Евентуално да "събуди" примордиалните фоликули, понеже съм с почти изчерпани резерв, да обнови до някаква степен яйчниците. Fsh ми последно лятото беше 15 и нещо. Каза ми, че ако три поредни месеца fsh ми е до 15, има надежда, ако расте, нищо не може да се направи. Също ми каза, че имам срастъпп двата яйчника и по матката.
Каква е причината за PRP? Нали знаете, че намалява яйчниковия резерв и ползите не са доказани.

# 1 071
  • София
Лично мое мнение: направете задълбочено проучване по темата преди да предприемете такава сериозна процедура.
Направете си консултация с репродуктивен специалист преди всичко.

# 1 072
Днес правих прп на яйчници с локална упойка. Имам висок праг на търпимост и не мога да кажа, че има болка, по-скоро лек дискомфорт за кратки моменти. По едно време д-ра вика - абе ти няма ли да кажеш нещо,  първата ли ще си ни дето ние я боли.
На рецепция също се учудиха като излезнах усмихната.
Поносимо е по мое мнение.
По мое мнение не боли, прави се с локална упойка, за да е  сигурен, че  е достигнал където трябва.

# 1 073
  • Пловдив
Калчев не е ли репродуктивен?
Лично мое мнение: направете задълбочено проучване по темата преди да предприемете такава сериозна процедура.
Направете си консултация с репродуктивен специалист преди всичко.

# 1 074
  • София
Честно казано вече не знам какъв е, но особено без упойка разни процедури е скандално!

# 1 075
Според мен е хубаво човек да има избор за упойката. Лично аз съм имала по-болезнени цикли, отколкото хистероскопията без упойка и се радвам , че я направих без. Правила съм цветна снимка с, както и други по-неприятни манипулации с упойка и всеки път ми казва сестрата , че се изприщвам и буденето е много неприятно, както и целия ден след това се чувствам ужасно. И съм впечатлена , че има доктор , който е способен да прави такива манипулации. Ако жената не е съгласна винаги може да откаже.

# 1 076
  • Пловдив
Ще ви попитам, понеже знам, че тук има много препатили жени, ходили по лекари. Освен почти изчерпан резерв, имам полиповидна хиперплазия на матката и сраствания. Поправете ме ако греша, но първата стъпка, вместо PRP, не трябва ли да е хистероскопия за отстраняване на хиперплазия, евентуално лапароскопска за отлепване на яйчниците и чак тогава да ги събуждаме и подмладяваме? Понеже и да ги събудя, аз нямам среда за имплантация?

# 1 077
Тия сраствания от какво са? Раждала ли си? От евентуална лапароскопия ще се възстановяваш 6-7 месеца и чак тогава може пак опити, ако имаш това време .. за лекуване на хиперплазията и  срастванията трябваше да си го обсъдиш с него и да го попиташ директно защо не предлага решения за тях. Все пак той е гледал и е преценявал кое какво е, ние сега как да кажем. При изчерпан резерв аз бих направила прп, моя позната така забременя директно след прп при Калчев, вероятно единствения й шанс за дете, защото нямаше фоликули за стимулация и инвитро. Ако си с няр (фсх 15 не е чак толкова високо) трябва да се обмисли добре, има някои рискове

# 1 078
  • Пловдив
Преди много години съм раждала, едва ли да от това.
По-вероятно срастванията са от 3 кюретажа заради задържан аборт и 2 кюртажа за махане на полипи.

Тия сраствания от какво са? Раждала ли си? От евентуална лапароскопия ще се възстановяваш 6-7 месеца и чак тогава може пак опити, ако имаш това време .. за лекуване на хиперплазията и  срастванията трябваше да си го обсъдиш с него и да го попиташ директно защо не предлага решения за тях. Все пак той е гледал и е преценявал кое какво е, ние сега как да кажем. При изчерпан резерв аз бих направила прп, моя позната така забременя директно след прп при Калчев, вероятно единствения й шанс за дете, защото нямаше фоликули за стимулация и инвитро. Ако си с няр (фсх 15 не е чак толкова високо) трябва да се обмисли добре, има някои рискове

# 1 079
Да, от всичко това са. Щом си забременявала толкова пъти и си губела ембрионите, Калчев е преценил че проблема не ти е имплантацията, а качеството на яйцеклетките -  следователно  ти е предложил прп за подобряване на качеството.

Общи условия

Активация на акаунт