Венеция /Тема 7/

• 35 114
  • 505
  •   1
Отговори
# 495
Ми сметнете си към 2.5 - 3 часа закъснение макс и вижте има ли автобуси към Венеция тогава.
Иначе е ок. Може и да не спите във Верона, пътувате сутринта оставяте багажа на съхранение, разглеждате и вечерта към Милано.

# 496
Може да останете да спите в Тревизо, вместо да пътувате по нощите до Венеция.

# 497
Аз пак с въпроси Smile Ще пристигнем от Тревизо с влак на Санта Лучия, от там ще трябва да се придвижим до квартал Канареджио (в часта по-близо към Кастело) с вапорето, тъй като там ни е настаняването. Въпросът ми е дали стават опашки за качването на вапоретите и на какъв интервал идва следващия, претъпкани ли са?
Другият ми въпрос е къде в центъра има надеждно място за оставяне на багаж с възможност за резервиране предварително?
За един ден реално ли е разходка до Мурано и Бурано и как да стигнем до там?
Благодаря, много! Sparkling Heart

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 10:37 от ranimi

# 498
Венеция за мен е напълно пешеходен град, та не е задължително да ви трябва вапорето. Поне ако сте с разумно количество багаж. Нямам спомен за опашки, ама не е било нещо ужасно със сигурност. Стига да не сте по време на карнавала де.
Напълно възможно е да се обиколят за един ден, корабче номер 12 върви до Мурано и Бурано, вижте си разписанието за всеки случай. Аз и до Торчело стигнах в същия ден.

# 499
  • София
Най-гадната ми част от престоя във Венеция беше чакането за вапорето от Санта Лучия. Поне час висяхме на опашка, тъй като местните, съвсем резонно, са с предимство. Такава блъсканица беше, скандали... но поне си заслужаваше!
О, и връщането от Бурано - натъпкано вапорето, стоиш прав полуприпаднал от дългото ходене. Много кофти тръпка беше.
Верона ми беше голямо разочарование и можехме да я пропуснем. Тревизо се оказа много приятно, красиво и спокойно градче и се радвам, че там ни бяха нощувките.

# 500
Бяхме от 24.05 до 27.05 миналата година във Венеция и съм възхитена.
Много е важно времето на пристигане на острова, както и организиране на нощувките.
Първия ден пристигнахме следобед към 16 ч и пеша от спирката на автобусите до апартамента се придвижихме за около 20-30 минути. Тук спреш за снимки, там и неусетно се озовахме до апартамента. Вечерта във Венеция цари спокойствие и разкош.
Сутринта след закуска спокойно и без опашки на вапоретите до островите Мурано и Бурано и привечер обратно до Венеция без тълпи. В края на деня купихме без опашки билети за Двореца на дожите за следващия ден.
Та като цяло през май се насладихме на красотата на Венеция без тълпи и стрес. Много чиста и уютна ми се стори.

# 501
  • Стара Загора
И за мен Венеция е пешеходен град.
Бяхме през октомври за 5 дни, квартирата ни беше в Канареджио, и от Санта Лучия до нея се придвижихме пеша, бяхме само с раници на гърба и за около двайсетина минути бяхме там. Канареджио се оказа много приятен квартал, с много приятни ресторантчета , магазини, супермаркети и пекарни.
До Бурано и Мурано ходихме за  един ден, съвсем достатъчно е за разходка, като определено Бурано много ми хареса- много малко и кокетно островче с пъстри къщички. В деня в който пътувахме до островчетата си бяхме взели еднодневни билети за вапоретите, които важат за 24 часа за всички линии и след като се върнахме обикаляхме по Канале Гранде.
През другите дни се придвижвахме пеша. Атмосферата във Венеция е невероятна!

# 502
  • София
Карнавалът във Венеция ще приключи на 17 февруари 2026 г.
https://carnevale.venezia.it/programma-completo/

# 503
И нашия престой ще бъде през май, ще пристигнем от Тревизо преди обяд на единия ден и имаме още цял един следващ ден.
Кажи речи 2 пълни дни. В двореца на дожите интересно ли е, предварително ли се взимат билети или може и на място?

# 504
За Двореца на дожите си вземете предварително.
Да, много си заслужава,  минава се по моста на въздишките. Вътре има много хубави зали. Гледките отвисоко към площада Сан Марко са впечатляващи.

# 505
Не може да се каже предварително дали ще има много хора във вапореттото, но принципно във Венеция винаги има много хора. Почти навсякъде. Simple Smile Аз също подкрепям мненията за пешеходно придвижване.
Предпочитам го за всеки един град, където е възможно.
Преди 3 дни се върнах от Венеция, в петък беше много много спокойно, дори ми направи впечатление, че по спирките на вапореттото направо нямаше никакви  хора.
В събота, нормално за уикенд, когато има и вътрешен туризъм, а и по време на карнавала.. все едно попадаш на  тотално друго място .. та не се знае кога, как..
Венеция по време на Карнавала е страхотна! Невероятна атмосфера! Ходила съм сигурно  30+ пъти там и никога по време на Карнавала, даже миналата година умишлено отидох в седмицата преди да започне, за да избегна тълпите.
Голяма грешка!😃
Уникално тържествено, величествено усещане се съзава.
Невероятни  костюми, носени  гордо от венецианците( веднагга се различават  местните от туристите, които са си наели костюми Simple Smile )Не ми се тръгваше..

Общи условия

Активация на акаунт