Сполучливи имитации на маркови парфюми - 50

• 70 710
  • 739
  •   2
Отговори
# 390
Рефан са пуснали Q D&G, казаха ми че е нов. Свеж цитрусов аромат.

# 391
Моите покупки от Mартинеz винаги са били сполучливи нямам никакви забележки. Това че не ви допада не значи че и на другите не допадат не се заяждам просто знаете че е до кожа при мен един ароматен е изключително траен препоръчвам при друг може и да не изкара два-три часа така че не можем да съдим за всичките аромати ако един е нетраен

# 392
Моите покупки от Mартинеz винаги са били сполучливи нямам никакви забележки. Това че не ви допада не значи че и на другите не допадат не се заяждам просто знаете че е до кожа при мен един ароматен е изключително траен препоръчвам при друг може и да не изкара два-три часа така че не можем да съдим за всичките аромати ако един е нетраен
И аз много съм доволна от Мартинез.
Повечето ми аромати са от там.

# 393
  • Варна
Мартинез са си като всички други - имат и сполучливи и несполучливи интерпретации. Аз лично досега съм попадал предимно на сполучливи, а сигурно имам около 15 техни аромата и всички купувани са промоционалните цени от около 10лв.
Толкова аналогови марки са минали през мен и засега не мога да кажа за някой "Този никога повече!" или "Ето тези са най-добрите!". Всичко опира до лични предпочитания към типове аромат, възприемчивост и взаимодействие с типа кожа, влажност и температура на въздуха, вид текстил при нанасяне на дреха и т.н.
И няма такъв парфюм, с който ще пръснете 2-3 пъти и ще издържи и излъчва цял ден. Отделно, един парфюм, за да се оцени, трябва да се поноси поне 2-3 дни. Признавам, че съм изливал буквално в мивката аромати, но са били единици. Но пък е имало и страхотни аромати, които на първо тестване не са ми допадали, и след като съм ги оставял да се развият, да ги ползвам няколко непоредни дни, съм откривал стойността им. Такива аналози са Dior Homme 2020, YSL L`homme, Hugo Boss Hugo, Azzaro Chrome, Paco 1mln Prive и др.
Пък и при цени от 10-20лв за 50мл, колкото и да е лош даден аромат, все ще си намери приложение. Дали за ароматизатор, дали за дезинфектант........а е възможно  да се хареса на познат или роднина и да се подари.

# 394
Страшно харесвам My way на Martinez, както и техния Signature. Днес поръчах Aura, Versace bright crystal absolu и Dilyan blue от Aristea.. E, да видим как ще се представят.

# 395
Моля някой да каже хубава имитация на Noa Casharel.
Преди ползвах на Рефан ,но го спряха.
Днес си взех на Nike - Ultra Pink  EDP 100 мл. и мирише невероятно.
https://www.fragrantica.com/perfume/Nike/Nike-Ultra-Pink-Woman-67074.html
Исках да помириша и на Антонио Бандерас от парфюмите ,но нямат тестери.
Иска ми се да пробвам и ароматите на Сансиро.
Кой от Сансиро ще препоръчате за топло и горещо време и да ухае свежо и на хубаво?

# 396
На Сан Сиро имам за лятото Lacoste Pour Femme. Невероятен е, но не е много траен, то и оригинала не е.
Иначе от по новите им си взех Gorgeous
Gardenia, който е траен, но  някак шампоанест и аз го ползвам в студено време.

# 397
Рефан са пуснали Q D&G, казаха ми че е нов. Свеж цитрусов аромат.
Под кой номер е?

# 398
304 е номерът, но е страшно нетраен според мен. Взех 30 мл с 60 капки, но днес изкара 2 ч и няма и спомен от него. Confused По принцип опитът ми с Рефан не е добър, но ароматът ми допадна. За жалост и сега ударих греда. Имат много хубави аромати, но  трайността при мен е  отчайваща Sad

# 399
На сан сиро най-добрия за мен е обувката, номер 251, като трайност е супер и е 1:1 с оригинала, вече няколко човека ме питаха дали съм с обувката. Подарих и на сестра ми един, беше се напръскала сутринта, вечерта към 18 се видяхме след работа и като дойде усетих парфюма, и няколко пъти вече забелязвам, че като се разминем с нея, го усещам, даже доста дълъг филм остава. Разбира се, лично аз пръскам поне по 7-8 впръсквания и свършва доста бързо. Пробвала съм и други на Сан Сиро, но този ми е фаворита.

# 400
Оригиналите на D$G също са мн отчайващи с трайност. Между другото днес ходих в Дъглас и Бюти Зона и тествах 2 парфюма-Elixir des Merveilles  и  La petite robe noir . Ами ...не знам кво става,но не може парфюми за 200 лв след 3 часа да не успяваш да усетиш на блотера. А не са леки аромати....
В този ред на мисли търся имитация на тези двата(Еликсира го имам от Заг,но дали го имат други фирми)

# 401
  • Варна
304 е номерът, но е страшно нетраен според мен. Взех 30 мл с 60 капки, но днес изкара 2 ч и няма и спомен от него. Confused По принцип опитът ми с Рефан не е добър, но ароматът ми допадна. За жалост и сега ударих греда. Имат много хубави аромати, но  трайността при мен е  отчайваща Sad
Учудващо бързо са реагирали Рефан с този продукт.
Но дори оригиналът е много слаб като представяне, поне има много оплаквания във Fragrantica, и също ниска оценка за трайност и излъчване и в Parfumo.
Днес проверих в магазинчето, в което обичайно си купувам рефанчета, обаче още го нямат.

# 402
Между другото и аз съм съгласна за това, че и оригиналите не са трайни, особено за цената си. Последно си взех от Дъглас DKNY - be delicious, зелената ябълка, ами 2 часа трайност дали имаше. От парфимо взех Kenzo - flower, същата работа.

# 403
  • Варна
Между другото и аз съм съгласна за това, че и оригиналите не са трайни, особено за цената си. Последно си взех от Дъглас DKNY - be delicious, зелената ябълка, ами 2 часа трайност дали имаше. От парфимо взех Kenzo - flower, същата работа.
Така е, за съжаление.
Като малко изкукал парфюмен ентусиаст, следя няколко от най-големите колекционери с ревюта в YouTube доста редовно. И там от години се говори, колко по-слаби и нетрайни са мъжките парфюми в последните години, колко са разводнени новите партиди на стари хитове, как арабските клонинги и други компании в САЩ, които произвеждат аналогова парфюмерия имат далееееч по-добро представяне от оригиналите и предлагат много добър и отличен аромат и близост до копирания продукт. Тези хора са с колекции от 1000, 2000 и нагоре парфюма и все по-голям дял заемат точно такива продукти.
А аз тази седмица в два от дните използвах Рефанския Paco 1mln Parfum и от ЗАГ Paco Phantom. След пране със силен препарат и омекотител, двете ми ризи все още ухаят силно и усещам аромата на терасата след простиране.

# 404
  • София
Точно поради същата причина се обърнах към имитационна парфюмерия. Последните ми три парфюма бяха абсолютна греда откъм трайност и представяне, а не бяха никак евтини. Купени от двата най - титулувани сайта.
Единият дори не миришеше почти на нищо. Не знам как да ви го обясня, аз бях в потрес Joy Върнах ги всичките и засега приключих темата с оригиналите.

Общи условия

Активация на акаунт