СНБМ инициативи -3-та част

• 15 322
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
Раде, Кали, като имате време драснете някой ред да кажете как върви обучението Peace

Ине, аз ще се обадя на Христина Христова за среща, досега не съм го направила, защото баба ми е болна и няма на кого да оставя Алекс Tired

# 271
И аз чакам с нетърпение да разказвате.

# 272
Момичета, от разговора снощи всички бяа съгласни за среща на 4-ти неделя от 13.00 в Тукан.

Ине там резервация само по телефона не правят ли?

# 273
Момичета, от разговора снощи всички бяа съгласни за среща на 4-ти неделя от 13.00 в Тукан.

Ине там резервация само по телефона не правят ли?

Аз ходих на място, но не вярвам да не може по телефона.
За съжаление обаче го нямам.

# 274
Аз ще направя резервация
Колко се очертаваме да бъдем свободни тогава
Ще пробвам вариант да не сме на такава дълга маса , че вете половини си останаха изолирани една от друга предния път , дали не могат на квадрат да ги направят , дали ще е по-сполучливо за комуникация , ако изобщо имат възможност така да ги долепят

# 275
Жени,  Hug

Според мен резервацията може да е за 15 души, пък ако сме повече, винаги можем да се съберем.
Идеята за квадратна маса е ок.

Някой ще пише ли на новите момичета за срещата? Хриси, Владе ...

# 276
Цитат от интервюто с Христина Христова:

Много често сутрин се налага малките да се заведат по-рано в градината или в училището, защото родителите пътуват до работното си място. Следобед и вечер децата също остават без надзор, защото родителите все още са на работа. В държавите от ЕС вече съществуват такива услуги. Извършват се от общините или от граждански организации. Те разкриват малки занимални или центрове, вземат децата от училище с подходящ транспорт и се грижат за тях, докато родителят е зает. Но затова държавата превежда пари на инициаторите, плаща социалните осигуровки на заетите в занималните и т.н. Такъв опит вече има в Белгия, Франция, Германия, но трябва да се развържат ръцете на местната ни власт, на неправителствените организации, на гражданите.

Вижда ми се резонно ако се разширим достатъчно да можем да кандидастваме за създаването на подобен център. Щом ще се финансира от държавата Wink

Момичета, обучението върви с пълна сила, много е интересно, конструктивните неща не са толкова много, но пък си прекарваме чудесно Laughing

Записвам всичко директно в лаптопа, така че като приключим утре ще ги пусна нещата да ги видите най-късно в понеделник. Записвам всичко подробно. Включително и маловажните нещица, за да видите как сме си прекарали. Wink Вярвам, че другия път ще има доста повече желаещи да отидат Mr. Green

Засега сме изчистили визията и мисията на организацията ни до степен, в която можем да коригираме минимални неща на срещата ни на живо. Това е много важно, защото за кратко време можем да се представим по подходящ начин и може да се ползва не само за официални представяния, но и за медии и т.н.

Освен това създаваме активно контакти с други организации, макар че сме разделени на 2 групи и работим в различни зали, а пък организациите, които най-много ни интересуват са в другата група, защото сме разделени на северна и южна България и ние се паднахме в южна.

Извинете за правописните грешки, но бързам и нямам време за корекции и мишката ми върти номерца Crazy

Засега сме създали няколко контакта, повечето са с организации, подпомагащи хора с увреждания, но също една от тези организации има проект за приложение на стволови клетки и сигурно ще е интересно да се запознаем. С останалите организации за и на хора с увреждания говорихме за проекта с КАТ и са много ентусиазирани. Също така има една младежка организация от Чепеларе, ако не се лъжа, много готини мацки и сами потърсиха контакт с нас, за разлика от останалите, които ние заговаряме и търсим в междучасията. Другата организация, с която говориме е за хора с дислексия от Русе. Имат много интересен проект за създаване на диск - помагало за обучаване на хора с дислексия. Утре остана да издирим още 1-2 организации, които си нобелязахме още вчера, но днес нещо ни бягаха по тъча, въпраки активните ни набези Laughing

Говорихме с двама от преподавателите за проекта с КАТ, общините и ГТ. Останаха възхитени, предвид това, че и двамата работят в организация за хора с увреждания и са готови да подкрепят проекта с две ръце. Казаха, че проекта е супер и като ни чуха идеите казаха, че то наполовина нещата са свършени, остава реализация. посъветваха ни:
1. Да изчистим максимално проекта в най-скоро време.
2. Да говорим най-напред с институциите, от които очакваме подкрепа, но преди това е хубаво да имаме:
- писмо от рекламната агенция, че ще подкрепи проекта и че е готова да заснеме клипа и ако ни искат пари трябва да знаем колко са;/Доли, тази задачка е за теб Praynig/
- бюджет за примерна бройка листовки/Инче, тук разчитам на теб Praynig /
3. При съгласие от тяхна страна да говорим с медиите, които биха излъчили клипа и също с радиата, за да се направи един радиоклип за инициативата и да се излъчва. Смятам,че Ханибал може да ни съдейства.
4. Заснемане на клипа, печатане на листовките/надяваме се с пари от общината, ако не трябва да намерим желаещ да ни финансира преди да се стигне до снимки/
5. Разпределяне на листовките по общини и организиране на доброволци от нашата и други организации, може и да са независими доброволците
6. Стартиране на кампанията - клипове по медиите и атака с листовките.

Това ни препоръчаха и казаха, че е безпредметно да се ходи по медии предварително, защото първо не се знае дали институциите ще искат да си партнираме или не. Като изчистим този проблем вече можем да действаме на всички останали нива.

Следващо нещо - ще трябва да съберем минимум 600 лв, а колкото повече - толкова по-добре, защото колкото съберем, фондацията ще ги удвои за инициативата с кръглата маса за едновременно родените. Утре ще разберем финансовите рамки, ако има такива, като максимум средства, отпускани от фондацията. Събирането може да е както от дарения, така и от организирано мероприятие, така че сами трябва да го решим. Ето ви задачка за мислене тези дни Peace Инчето беше дала добри идеи.

И накрая искам да ви кажа, че от обучаващите се има поне 4-5 човека, които ни казаха, че са чували за нас и горе-долу знаят кои сме и какво правим, включително и една много симпатична форумка от младежката организация Peace От част от контактите чакам неща по майл, така че ако пристигне нещо да знаете, че не е случайно Peace

Също така вчера ми звъняха от една младежка организация да искат среща. Имам телефона и ще поискам и те да ни изпратят материали за тях и ще изпратим и ние в отговор. Казаха, че искат да си сътрудничим.

Разпитах дали фондацията прави много такива конкурси през годината, но точна бройка не могат да ни кажат, нито цикличност, затова трябва да се следи редовно - това Деси го прави много добре, така че нека тя продължи да следи Peace

Момичета, друго нещо - трябва да си разпределим всичко проекти, по които работим, за да сме по-организирани.  Доли също го спомена, но и аз сега по време на обучението се убеждавам. Много бавно ни върви работата и трудно взимаме решения, така че като сме по-малки група, но всяка си има свой ресор, ще ни е по-лесно и ще сме по-оперативни. Мисля, че на новогодишното парти взехме някои решения, които трябва да се допълнят, но искам да виждам протоколите вече качени на пощата или директно на сайта, защото паметта ме лъже понякога. Доли, моля те като имаш възможност да качиш предходните 2 протокола тази седмица, защото иначе ще ти се съберат 3 и доста работа.

Другото е, че с Доли смятаме да се видим тази седмица, макар и за 30 минути и да уточним някои неща по проекта с листовките /трябва да му измислим име вече на тоз проект ooooh! С Ради утре ще възложим на 2 достолепни дами тази задача, защото много добре се справят със заглавията за проекти Peace Дано не ни откажат newsm78 /

Личните ми наблюдения от обучението са, че без да се били обучавани, действаме точно по правилата и в реда, който ни дадоха там. Доста сме  в час и сме доста точни и ясни, което е наш огромен плюс в сравнение с останалите организации, част от които са доста разпиляни в идеите и целите си. Ние знаем точно кои сме, какво искаме, как го искаме и какво да направим, за да го постигнем и най-вече как да го презентираме. Днес получихме похвала за прекрасно формулирана мисия Peace Вече раздаваме съвети на останалите Laughing

В заключение ще кажа, че имаме много добри шансове за спечелване на големия проект, стига да съберем необходимите средства.

Последна редакция: сб, 27 яну 2007, 20:23 от mishlentze

# 277
Забравих да ви кажа нещо много важно, организацията на хора с увреждания, за която работят нашите 2-ма преподаватели е осъдила общината и софийското метро за неподходящите рампи, които няма как да бъдат използване от хора с увреждания. Делото е приключило успешно за организацията и вече са започнали подмяната на рампите Peace

Надявам се, че КАТ,общината и ГТ ще се дадат без бой и няма да се налага да стигаме до там, но пък новината е окуражаваща Peace

Което ме подсети за това, че "до два месеца рамките на закона за семейството щели да се знаят". Работело се било по въпроса, а ние защо нищо не знаем newsm78 Хриси, чакам с нетърпение да чуя новини в тази насока Peace

А, и новината, която научихме днес, е че министърът на обазованието искал да се въведат томболи за пълните отличните за приема в елитните училища, защото много били добрите ученици и нямало как всички с еднакво добри оценки да бъдат приети Shocked #2gunfire Явно някой пак е решил да се прави на Господ ooooh! Май пак ще се ходи на протест, ако приемат тази простотия. Аз съм първа писта Peace

Ради се справя чудесно с всякакви коментари и изказвания пред хора, така че май ще я приобщим към медийната група Hug

# 278
Кали, толкова много инфо си дала, че не се смила от раз Laughing Препрочитам пак и все повече се радвам.

С нетърпение чакам пълните ти записки Laughing

# 279
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Виждам, че Кали е дала отчет, та и аз да се присъединя! Обучението е интересно и забавно, завързваме контакти с Кали, хората са интересни и въобще тя го е обяснила много добре!
 Аз съм доволна специално от днес, че изчистихме визията и мисията на сдружението, което смятам ще ни е много полезно нататък. Много съм доволна и от съветите които получихме за инициативата с КАТ от обучителите (тях кали е споделила вече по-нагоре). Това за сега, че ми се затварят очите вече, а имам още работа, а и трябва да се изкъпя.

# 280
Браво , момичета , вий сте нашата гордост

Аз отдавна се опитвам да се свържа с Ханибал , за да обсъдим правата върху радиоклипа от протеста , но не мога да я открия . Ще продължавам да опитвам.

А за министърът на образованието не ми се коментира дори , такива безумия при друг министър на този пост не е имало
То не бяха да се оценяват учителите от учениците , да се учи в събота ...

# 281
Кали , Раде, много, ама много ме радвате Hug
Нещата очевидно вървят повече от добре Peace
С Гери говорихме да пуснем отделна тема за инициативата за КАТ, защото момичетата въвъ форума са заговорили на същата тема.
само да обсъдим какво да напишем като първоначален постинг.

# 282
Момичета, написах протокола от последната ни среща и го пратих в пощата, ако имате забелжки казвайте Peace

# 283
Знаех си, че ще ви е интересно! Много се радвам! И аз съм на мнение, че ние сме много в час с нещата, но тези обучения помагат да си изчистиш нещата и да ги формулираш по-лесно, бързо и ясно. На семинара ме хвалеха по подобен начин и се радваха, че сме много в час и толкова млади и будни  Laughing  Кои са обучителите? Миряна Сирийски там ли е?

В най-скоро време ще гледам и аз да прочета за инициативата и да се включа. А не трябва ли на първо време да придвижваме това за кръглата маса за близнаците?

Кали, аз си ровя постоянно за разни инициативи и фондацийки, лично аз ще съм много доволна, ако успеем с нещо малко и местно - дори и да убедим някоя фирма да спонсорира една-две градинки, изобщо всичко свързано с по-чиста и подредена градска среда, детски площадки... Ще ми е интересно какво говорите за конкретни местни квартални общности, ресурси и т.н. - как се мобилизират - Имаме си да речем доста сериозни люлински мами. Ние със Салай може да посетим кмета на Подуяне, има още две-три готини мами от форума от този район, но не сме си говорили за това.

Вчера ми звъня една бойна близнашка мама от Плевен да ме пита за това спира ли се майчинството, ако децата и тръгнат на ясла и тя не е тръгнала на работа преди това, звъняла в НОИ и Министерството, навсякъде и казали, че се спира. Аз не знаех какво да и кажа, тотално изфирясах от към информация...

# 284
Момичета, заповядайте в пощата да се порадвате на писанията ми Laughing

Имайте предвид, че са съвсем автентични, писани по време на обучението, така че не бъдете прекалено критични откъм съдържание Praynig

Има 2 недовършени неща, които ще добавя в следващите дни, както и нещо, което трябва да сканирам, за да можете да го разгледате всички преди срещата другата неделя, за да обсъдим какво ще пишем по дадените точки, за да не вършим всичко в неделя и да остане време поне да хапнем Mr. Green

Мирияна Сирийски е една от обучителките, но ние не сме в нейната група.

Днес получих още много интересна информация за организации, които могат да ни бъдат полезни. Например тази, в която работят нашите обучители е за хора с увреждания и имат готови професионално изработени проекти за рампи. И за друга, която може да осигури парите за тях евентуално. Мисля си за тях, ако от общината пак ни отрежат на тази тема.

Запознах се с още една младежка организация, една група за пешеходен туризъм поеска координати и най-сетне хванах на къс пас мацките от женското дружество от с. Шереметя. Ради контактува в екоорганизацията и с една организация на хора с увреждания, така че се раздадохме максимално.

Двете дами не можахме да ги хванем за да мислим девиз на СНБМ, но това ще си го свършим ние.

Това е засега, след 2 седмици има още един обучителен модул Peace

Общи условия

Активация на акаунт