Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 68 123
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
Да се отчета и аз - миналият месец ми прескочи и нощем имам страшни горещи вълни...след това ми става студено Sad
Дойде време и аз да се запиша в темата. На 45 години съм. И на мен ми прескочи миналия месец, да видим този... Почнаха горещи вълни нощем, но не ми става студено после. От години си имам прескачане на сърцето, което отдавам на тази възраст. Изследванията нищо не показаха. Мисля да си взема Прим Ойл. Преди време пиех по съвет на гинеколог, макар че нямах още симптоми... И трябва пак да посетя лекарката. Досега цикълът ми беше редовен, само се скъси на 24-25 дни.

# 556
  • тук и там
Нямам цикъл вече 4 месеца.Надявах се този месец да ми дойде, ама пак ще ме прескочи. Последно февруари ми дойде.Обикновено като пътувам ме изненадва, да видим сега дали ще стане така или окончателно ще се сбогуваме.  Нямам кой знае какви опалквания  за сега, освен че яко ми е подут корема, постоянно бълбукане, къркорене, газове и др. подобни. Като бременна в 6-я месец съм. В Бг мисля да посетя АГ .
Иначе съм със спирала ,който ме знае..(нехормонална). Искам да я махам, няма смисъл вече -ама като нямам цикъл, как да я махна? Та и за това ще говоря с АГ. Миналият път като ми я слагаха, бях последен ден на цикъла, почти без течение и само дето не припаднах на стола от болка,та за да се махне безболезнено трябва да си в менструация.Това ми е четвъртата спирала, никога не ме е боляло слагането и махането преди, освен последнят път.

# 557
Какво да пия различно от промолут нор за киста на яйчника, вече е 4мм?

# 558
40 по скоро?

# 559
Може би е 40 мм-4см. На мен ми изписаха Дуфастон, Зафрила и пробваха с противозачатъчни Регулон. Аз пих едни таблетки с турта, невен и бял равнец -Матрикс, същата само че тинктура на "билкова аптека" -формула за гинекологична подкрепа. Честно казано нищо не ми подейства. Този месец пих на своя глава примолут нор и сега чакам да ми дойде. Отчаяна съм и аз, защо нищо не ми действа?

# 560
  • In transit
Не искам да звуча, като някоя лоша леличка, която само мрънка, но има много видове кисти на яйчника и не всички се лекуват с билки и дуфастон.
Тук има малко инфо: https://www.lechitel.net/%D0%BA%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D … 0%BE%D0%B2%D0%B5/

https://www.dr-aleksandrov.com/laparoskopiya/kisti-na-yaichnicite
Но и като цяло има доста информация за различните видове в нета.

# 561
При мен се оказа добре холестерола.  Мериха ме теглиха и какво беше още не помня. Всичко ми било идеално. Няма как да си искам изследвания аз, не съм в България.  Този преглед не е от джипито, а от NHS отделно, за конкретни неща. Но все пак мислех да се оплача от цикъла. Е, как да се оплача, като пред мен стои млад и готин мъж?😀 Който на всичкото отгоре ми обяснява как всичко ми е идеално? 😄

# 562
  • гр. София
Имала съм киста на яйчника, пих Дуфастон изобщо не и повлия даже се уголеми искаха да ми я махат оперативно. Смених доктора предписами  Оргаментрил ( май вече го няма)  спука се, а беше над 4 см. После пак имах киста и пих Примолут нор и се спука. Правех си всеки ден чай бял равнец, турта и невен.

# 563
Оргаметрил има в Турция и Македония.

# 564
Jerich за колко време се спукаха. Колко месеца пи хапчета и чай. Моята е на 10 мес вече.

# 565
Да но при мен след като се спуква от промолут и следва една нормална менструация и след това пак наново се появява на единия или другия яйчник. Като симптоми кървене, зацапване или както сега в случая без кървене и цикъл от март април.. 46г съм, но не мога през месец да съм на промолут. Дори не знам какъв вид е, за да потърся алтернативно лечение. д-р Савулева вече вдигна ръце от мен...

# 566
  • гр. София
Jerich за колко време се спукаха. Колко месеца пи хапчета и чай. Моята е на 10 мес вече.
За два месеца се спука . Първият месец кистата ми беше 3см. пих Дуфастон и кистата стана 4.3 см. На вторият месец пих Оргаментрил и тя се спука, през двата месеца си правих чай и пиех.

# 567
Нали се оплаках за болки в яйчниците и в гърдите, акне, вълни, всички екстри. Горе долу десет дена пия билките и сутрин фемикур. Днес ми дойде, Гърдите ме отпуснаха. Срам ме е да ви кажа на колко ставам. Е няма ли да свършва вече...

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 15:57 от _re_ge

# 568
  • София
Случайно да сте забелязали повече гъбички? Особено лятото?

# 569
Рок, някакви влагалищни таблетки/капсули ми се мяркаха с борна киселина. Хвалеха ги.

Общи условия

Активация на акаунт