Любители на котки - Тема 183

• 30 439
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
И коте на две годинки свиква с ново коте.
Наш Харко, който не се сещаше да се измие,  сега къпе цялата Мони.
А тя му се гушка и му закача опашката точно както закачаше опашката на майка си Моли.
Голяма любов са, той вече сам си носи играчките на Мони.
А аз съм спокойна, че не му е скучно, която котка първа се събуди, отива да ръчка другата, спретват боксов турнир + голяма гонка, хапват и пак лягат.

# 451
  • Варна
Преди около 6 часа се пренесахме в новия дом. Магито веднага се спусна да изследва нейния етаж. Колкото пъти се кача да я видя, толкова пъти прави по-големи тегели и идва да я помилвам.
Женя и Мила не помръдват от транспортната чанта. Вече толкова часове.

Стейси Грей, как са котетата? Посвикнаха ли или още не искат да излязат? Днес ви мисля как сте.
Честит да ви е новият дом, да сте много честити в него!

mariqivanova799 много се радвам как Харко и Мони се сприятелиха. Много са сладки на снимките, особено до тапета, който вече май е споделен шедьовър Simple Smile И моите като големи се сприятелиха.

# 452
  • Бургас
NoProblems, благодаря.
И аз много им се радвам.
Тапетите, до които имат достъп щ, са си дизайнерски шедьоври.
Аз и без това мисля да махна тапетите и да сложа някаква мазилка, не ми пречи.
Сигурна съм, че другаде ще се изявяват обаче...
Харко препик@ нов матрак и възглавница.
Малката също( даже на същите места), освен това много обича да се добере до матрака и да го ползва за драскалка.
Харко дере всички мебели, а имаме две драскалки специално за котка+ едно кожено несесерче и една дамска чанта, които му оставих, уж с тях да се ограничи.
Но интересното е, че със смях хората споделят белите на домашните си любимци.
Кучетата май са още по - разрушителни, също са фенове на пердета и тапети.

# 453
  • Rock & Roll feeling ...
NoProblems не е притеснявай, че не си обърнала внимание на възрастта Simple Smile
Благодарна съм за съветите!

Има ли в по-големите клиники ваксини срещу котешки спин?
Кои палчове не са боклук и стават за всекидневна употреба?

# 454
...и крака на мебели, и обувки.  😆
Мария, хубави снимки споделяш. При това, стана много бързо.
На моят егоист му трябваше повече време,макар пак да не е на 100% ок със Сакура, е по-поносимо.Те бяха на 1 и половина, когато ги събрах.
Вчера смимах Зак как чисти Сакура.Той сам не се чисти толкова, но явно вижда от нея, която пък непрекъснато се чисти.

# 455
  • Варна
Ммм, обичам тази тема!!!
Сладкиши Харко и Мони, и Зак и Сакура!!!
Аз си мечтая моите така да се обичат. С каква грижа я ближе по челцето, милия Зак, и я гушка с лапичка Simple Smile

mariaivanova799, моите пък убиват вече шести и седми лимон. Не знам защо, но особено ненавиждат цитрусите и специално ходят там да пишкат. Сменях саксии, пръст, слагах камъни - не и не, повече от шест месеца лимон у нас не вирее. Последните два отдавна са голи пръчки, и пак ходят да ги препикват. Ако ми се изпикае някой на матрака, ще откача. Досега само Добри два пъти е акал на завивката ми след като съм му се карала. По средата на леглото.
Може ли да се спаси матрак, ако го препикаят? Ужас!

Летящ Кактус, мисля че ваксина срещу котешки спин няма, но може и да бъркам. Дамите тук знаят по-добре от мен.
Сега, може и да е дискутирано преди това, но моите сетове казват, че всички паучове били вредни и по-добре да им вариш и пасираш пиле с ориз например. Аз такива мераци нямам, затова Добри яде Гурме (което било вредно, ама той друго не иска, а за Чешир няма как да насмогна), а Лео яде мляно пилешко, което преди това замразявам дълбоко във фризера за поне седмица - пак излиза по евтино от скъпите консерви. Приемам критики, аз самата не съм много убедена в достойнствата на тази диета, въпреки че ветовете не са против.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 17:23 от NoProblems

# 456
Няма.
Котето е голямо, консултация с ветеринар за ваксина , ако преди това не са слагани задължителните 2(бебешките).

# 457
No problems, спасението за матраците е непромокаем протектор. Имам и за възглавниците. Жалко че не продават за одеала. Joy

# 458
  • София
Наскоро разбрах, че близането е показване на доминантност. Започнах да наблюдавам какво става у нас и май наистина е така. Рижко ближе Киро. В един момент Киро също се опитва да го ближе и се скарват. После Киро отива да ближе Преслава. Тя не отвръща и заспиват един до друг. Боги също е една от тези, които се оставят без да отвръща. А съм сигурна, че Боги и Преслава са най-долу в йерархията. Средната позиция е за Киро, а между Рижко и Наско май постоянно има размяна на ролите. Simple Smile

И докато пишех, Рижко отиде до спящия Киро, реши, че ушите са му мръсни и започна с близането. Резултат- след малко Киро отвърна и вече не спи на това място. Joy

# 459
  • Варна
През нощта Мила е дошла под завивката в краката ни. Моят мъж намерил Женя да лежи на рафт на нощното ми шкафче и я взел и нея под завивката. Все още са там. От време на време открехваме леко и ги приканвам да излязат. Не искат засега. Не са яли, не са пили вода все още.
Магито обаче е тигър. Даже я изкарахме на двора. Успокоих се, че внимава по стълби. Стъпва предпазливо. Ако не усеща земя, връща крачето. Милата, много души и заляга на разни звуци, но се радвам за нея, че ходи по двор, под слънчеви лъчи.

# 460
Душичка мила Heart Стейси, тя съвсем ли не вижда?

# 461
  • Варна
Мисля, че не вижда въобще, защото съм я виждала да се спъва в прагове и да се блъска в препятствия, когато сме я вземали за лятото в нова квартира. Даже веднъж падна на земята във ветеринарен кабинет, от масата. Ама тогава е бързала да избяга. Последният път след вет обикаляше стаята в апартамента, лутайки се. Като се успокои, си намери купичките, леглото, тоалетната.
Взех да се тревожа вече Мила и Женя кога ще излязат.

# 462
  • София
Сутринта се прибрахме след едноседмична почивка- Блеки естествено ми е сърдит- говори ми, но не иска да се гушкаме (не е бил сам докато ни нямаше).
Трябваше да се прибера в София следобяд и добре, че го видях случайно- скрил се в багажника, да не тръгна без него пак 😻❤️
... и тръгнах без него пак 😿

Стейси, стискам палци бързо да се адаптират момичетата!
Пробвахте ли да ги гушнете и да ги разходите като им говорите, че това е новата им къща?

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 00:13 от AnyHr

# 463
  • Варна
Наскоро разбрах, че близането е показване на доминантност. Започнах да наблюдавам какво става у нас и май наистина е така. Рижко ближе Киро. В един момент Киро също се опитва да го ближе и се скарват. После Киро отива да ближе Преслава. Тя не отвръща и заспиват един до друг. Боги също е една от тези, които се оставят без да отвръща. А съм сигурна, че Боги и Преслава са най-долу в йерархията.
Мммм, при нас явно не е така. Единствено Ленка ближе Кетя, никога обратното. А Кетя се прави на шеф. Когато ѝ писне съска и пляска Ленка. Съответно Ленка се научи, следи за признаците и когато усети, че кавгата наближава спира да ближе Кетя, протяга лапа, подпира я и я държи на разстояние от себе си, ужасно са смешни.

# 464
  • Варна
No problems, спасението за матраците е непромокаем протектор. Имам и за възглавниците. Жалко че не продават за одеала. Joy
Де да имаше и за лимони... Simple Smile мечти, мечти... едно време си мечтаех за сицилианска тераса с дръвчета, отрупани с лимони и мандарини. А то - осрани саксии и протектори на матраци и дивани. Сега ще ги следя и кой кого ближе, че се притесних - при нас уж Добри е тарторът, ама нито той ближе, нито него ближат май. Сложна работа.

Стейси Грей, още ли са в транспортната клетка? Поне до тоалетна не са ли ходили?
Може би ако им пуснеш Магии те видят, че тя си ходи наоколо, ще се отпуснат?
Много е сладка Маги как разучава градината, полуприлегнала, като диверсант Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт