Отговори
# 480
Включвам се и аз относно качеството на яйцеклетките,защото и при мен докторът предположи,но не заключи окончателно.
Имахме от 9 годни общо и 4 оплодени от тях. Аз питах директно "Как заключваме ,че яйцеклетката е проблематична като няма тест  все още ,който да го установи". Докторът потвърди,че само предполага ,защото така е по протокол. До 3 -ти ден от оплождането се счита,че проблемът е в яйцеклетката,а от там нататък в сперматозоидите.

Сега, аз съм привърженик на статистики,което автоматично ме кара да не вярвам на горното. Искам факти,които да докажат,че не са ми достатъчно годни яйцеклетките. Факти като днк изследване или както са генетичните тестове. Нищо по-малко от това не бих приела за достоверно,само защото "така се счита".

Може да съм груба,но това е моето мислене.

# 481
Включвам се и аз относно качеството на яйцеклетките,защото и при мен докторът предположи,но не заключи окончателно.
Имахме от 9 годни общо и 4 оплодени от тях. Аз питах директно "Как заключваме ,че яйцеклетката е проблематична като няма тест  все още ,който да го установи". Докторът потвърди,че само предполага ,защото така е по протокол. До 3 -ти ден от оплождането се счита,че проблемът е в яйцеклетката,а от там нататък в сперматозоидите.

Сега, аз съм привърженик на статистики,което автоматично ме кара да не вярвам на горното. Искам факти,които да докажат,че не са ми достатъчно годни яйцеклетките. Факти като днк изследване или както са генетичните тестове. Нищо по-малко от това не бих приела за достоверно,само защото "така се счита".

Може да съм груба,но това е моето мислене.

А има ли някакви изследвания, които е хубаво да се направят, евентуално за да се отхвърли или потвърди това твърдение, знаете ли?

# 482
Geri Не знам дали си успяла да се свържеш с Вецев, но моя съвет е да го смениш. Преди почти 4 години ми прави хистероскопията за махане на полип ( с хиляди уговорки и обиколки в Шейново, и двата му частни кабинета). Уж махна полипа ноември 2019 и края на декември на контролния преглед каза че полипа е рецидивирал. Обиколих още 4 лекари и двама от тях бяха на мнение че полип няма, а другите двама, че има, но просто не е премахнат, а не че е рецидивирал. След това спрях да ходя, защото ми писна обикалям и си играем на " тука има, тука няма". Тази година след като  подновихме обстойните прегледи се оказа, че няма полип. Та моето мнение определено, не е добро за него относно хистерото, за раждания и проследяване на бременност е много добър. Бих те насочила към Д-р Дойчиновски, работи във Вита.

Забравих да напиша, че тази хистероскопия ми излезе златна при него. Със всички обиколки по кабинетите и "операцията" както я водят в Шейново ми излезе към 2000лв.

# 483
Мили момичета, само ще ви кажа, че бабата и дядото на моя мъж не са имали деца 7 години, накрая бабата е забременяла и имат 2 момичета, едно след друго с 2 години разлика.

Понякога седя и си мисля, ние една годино опитвахме /не много сериозно, просто не сме се пазили/ и след това тръгнахме по изследвания, не е имало месец дето за нещо не са ни взимали кръв, операции, 2 инвитрота ,консултации, 2 пъти ковид и какво ли още не. Та седя и си мисля ако през тия 2 и нещо години си бяхме опитвали, а не нон-стоп да се ръчкаме и бодем, дали нямаше да стане? За протокола уж сме с мъжки фактор, но през годините видях в този форум много момичета със спермограми като нашите, които си забременяха естествено. Станулов е на същото мнение, че сме си чист неизяснен стерелитет, просто с малко по-тъпи спермограми.

Има го това с подценявато заради възрастта, което много ми тежи. Като вляза от вратата и почват да обясняват как съм млада, а аз се чувствам, все едно , че времето ми изтича с всеки ден и никога няма да бъда майка.

Monita576, мерси много за мнението, че и аз се чудя дали да ходя при него, защото аз съм само за диагностична.

# 484
За Вецев съм чела като че ли повече отрицателни мнения. Може преди да е бил по-обгрижващ, вече да му е писнало. Имам две близки приятелки родили при него. И двете имаха проблеми след раждането-бяха на антибиотик бебетата с някакви инфекции. Едната се възстанови много трудно след секциото-нали уж някакъв щрак метод за секцио... Не им е пускал МБ и Цитонамазки през целите бременности.

# 485
  • София

На мен ми обасниха точно това - и тъй като на 2ри ден е имало правилно развитие, а на 4ти не заключват, че проблемът е в яйцеклетката, отделно при мен имаше и някакъв по-твърд слой и непомня каква външна структура.

Жаки, нямах представа, че в Надежда не ги оценяват ембрионите.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 11:24 от shan^tall

# 486
И аз да се включа - днес се събудих в ужасно настроение, скапана без видима причина. Нищо не става, нито ремонта върви както трябва, на работа други проблеми, бебе не става… не знам какво да направя за да може поне някое от нещата да се отпуши и да се хвана за нещо… 🫤 Колко време правихте опити преди да се консултирате с репродуктивен специалист? Преди това какви изследвания сте правили при обикновени АГ или такива по собствено желание?

# 487
Мили момичета, само ще ви кажа, че бабата и дядото на моя мъж не са имали деца 7 години, накрая бабата е забременяла и имат 2 момичета, едно след друго с 2 години разлика.

Понякога седя и си мисля, ние една годино опитвахме /не много сериозно, просто не сме се пазили/ и след това тръгнахме по изследвания, не е имало месец дето за нещо не са ни взимали кръв, операции, 2 инвитрота ,консултации, 2 пъти ковид и какво ли още не. Та седя и си мисля ако през тия 2 и нещо години си бяхме опитвали, а не нон-стоп да се ръчкаме и бодем, дали нямаше да стане? За протокола уж сме с мъжки фактор, но през годините видях в този форум много момичета със спермограми като нашите, които си забременяха естествено. Станулов е на същото мнение, че сме си чист неизяснен стерелитет, просто с малко по-тъпи спермограми.

Има го това с подценявато заради възрастта, което много ми тежи. Като вляза от вратата и почват да обясняват как съм млада, а аз се чувствам, все едно , че времето ми изтича с всеки ден и никога няма да бъда майка.

Monita576, мерси много за мнението, че и аз се чудя дали да ходя при него, защото аз съм само за диагностична.

Всички лекари говорят, така все едно е края на света. Не знам на колко си, но има масови жени, които забременяват естествено, след приключване на инвитро, със гадни сперпограми, сгънати тръби, все има шанс, Божа работа е. Дайте си спокойствие, знам че, звучи клише, но има неещо вярно в това🙂 аз пък хич да не споменавам в месеца в който бях болна от Ковид, ми направиха инсеминация, изобщо няма да го броя, че сме го правили, има си лекари и ЛЕКАРИ за жалост.... 😔

# 488
  • София
Sisi_cat, след около 6м с уж контролирани опити направих консултация с обикновен АГ, назначи ми изследвания и добавки, 3м по-късно беше ИБ и 3м след нея посетих репро АГ. Това беше миналият септември, от тогава имаме ое куп изследвания и вече един неуспешен опит инвитро.

Светослава много често си мисля за това да се успокоиш и да стане... може би е свързано с крайното губене на надежда и спираш да го мислиш, иначе не мога да си го обясня.

# 489
Сиси, аз и преди съм споменавала, че ние с ММ се движим в бавната лента. Вече минаха 2 години и половина с опити, като още не сме се консултирали с репродуктивен специалист. Иначе съм била на обикновен АГ, ендокринолог и двамата, аз сега след аборта ще минавам и през хематолог и имунолог. Правила съм изследвания на всички полови хормони, АМХ, за ИР и хашимото, основен панел за тромбофилия и май са това, част ми ги назначиха лекари, част аз от видяното в темата.

# 490
Мисля, че всеки има такива дни, в които си мисли, че нищо не става и му се плаче и му е наобратно света. В такива дни, си поплачи, изкарай си емоциите-това ни право хора!
Опити правим от април 2022. Като 4 месеца не сме засичали овулация, 2 месеца засичах, после ни откриха хланидии и 6 месеца лекувахме. После полип, хистероскопия и едва този месец се върнахме към опитите. Сега ми предстои цветна снимка. Нас времето ни притиска заради ендометриозната киста,която имам. И за това не мога да се успокоя, защото в главата ми е, че ако не стане скоро, ще трябва операция, а много ме е страх.

# 491
Вели кураж мила, всичко ще се нареди!, ❤️

# 492
Благодаря Минзухар! Групата оказва страхотна подкрепа! Дано всеки намери своя път и скоро се наредят нещата за всички ни! Стискам ви палци, момичета! Heart

# 493
S.G.C Това пък заключение как го е направила без да се изследват конкретно?! Нали още не сте започнали с инвитро. Това за мен е само един излишен стрес. На теория може и да има проблем там, ама да прави такива заключения от нищото малко не го разбирам..

За мисленето и немисленето четох няколко статии от психолози, които отричат, че това има общо с неуспехите. По-скоро е лош късмет, мал шанс или неоткрит проблем, отколкото това.
А също мога да кажа, че моя приятелка след 1 месец неуспех се филмира много, отиде на 3ма лекари в рамките на няколко седмици, тръгна да пуска изследвания и на 3тия месец забременя. А хич не беше спокойна и го мислеше повече отколкото аз след година и половина.
Да си спокоен е едно и се влияе от много фактори (работа, семейство и т.н.), но да не мислиш за най-голямата си мечта и да не ти става кофти след всеки Ц е почти невъзможно.

# 494
Аз пак да кажа, че под "да не мислиш" хората нямат предвид да не мислиш, а да сме спокойни и да не бързаме, което също не е лесно.
От статистиката се вижда, че вероятността се качва времето, ма след 6тия месец опити с мъничко почва да се качва.
Аз се следих при д-р Вецев 2021, но избрах да не раждам при него. За следенето съм много доволна, много спокойна ме караше да се чувствам, също имаше опция в кабинета на България да идем с ММ, което не беше възможно на много други места (ковид време). Пусна ми МБ и цито, въпреки че бях пускала преди трансфера, което беше скоро. На всеки преглед имаше доплер. В Надежда където също ходех на прегледи примерно не всеки път имаше доплер, но пък обръщаха внимание на други неща - кръвно и такива, които той не гледаше.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 13:43 от Одри ♡

Общи условия

Активация на акаунт