МБАЛ Надежда - тема 23

• 77 494
  • 782
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добро утро, момичета. На колко седмици са прегледите по женската консултация? Първият ми е на 13.06., кога горе-долу да очаквам да е втория? Искам да изляза в болнични, но 13.06. ми е рано, а се притеснявам следващия преглед да не е чак след месец, че тогава пък ще ми дойде в повече. Blush
Кажете на лекаря си от кога ще искате болничен, за да може да напаснете следващ час. Аз исках болничен от 10.05, а часа за ЖК ми беше на 23.05. В този случай си записах час за друг АГ за издаване на болничен, защото за моя нямаше часове. Трябва само да се види, че има сърдечен ритъм, защото иначе не се издава болничен. Сумата, която заплатих беше 45 лв., заради комисията.

Предполагам, сте имали и причина за болничния.....защото на мен моя лекар ми каза, че ако се налага болничен ще ми издадат - т.е. имам оплаквания.

Добро утро, момичета. На колко седмици са прегледите по женската консултация? Първият ми е на 13.06., кога горе-долу да очаквам да е втория? Искам да изляза в болнични, но 13.06. ми е рано, а се притеснявам следващия преглед да не е чак след месец, че тогава пък ще ми дойде в повече. Blush
Кажете на лекаря си от кога ще искате болничен, за да може да напаснете следващ час. Аз исках болничен от 10.05, а часа за ЖК ми беше на 23.05. В този случай си записах час за друг АГ за издаване на болничен, защото за моя нямаше часове. Трябва само да се види, че има сърдечен ритъм, защото иначе не се издава болничен. Сумата, която заплатих беше 45 лв., заради комисията.
Това в коя седмица се случва да си вземеш първия дълъг болничен

За да стигнат дните и да застъпите с 45 дневния трябва да влезете в 14 г.с., а по принцип пулс се вижда след 6-8 г.с. всичко си е индивидуално според зачеването. Сега, разбира се ако се налага и преди 14 г.с. издават болничен,. но след това трябва да се мине телк или да си пуснете отпуска за разликата дни до 45 дневния.

# 76
Това в коя седмица се случва да си вземеш първия дълъг болничен
Зависи от това дали имате проблем или просто искате да си почивате повече. Моят е от началото на 7-ми месец.

# 77
  • София
Здравейте,
Може ли да споделите при планувано секцио защо приемат 1 ден предварително. Разбрах, че ще правят изследвания.  А през целия ден какво се прави. Разбрах, че с таткото се виждате преди операцията и след . Всякаква информация  ще ми е полезна. Благодаря
Нямам Ясен спомен какви точно изследвания ми правиха, но ми слушаха тоновете сутринта и вечерта и горе долу това беше. Иначе цял ден си бъбрих в стаята със съквартирантката, може да се разходиш до кафенето, да се видиш с мъжа и т.н, общо взето е скучен ден. След секциото прекарах нощта в реанимация, свалиха ме  в стаята и ми донесоха бебето. Аз раждах 2019г и тогава бащите можеха да влизат в стаята, но сега до колкото знам може само да види бебето през едно стъкло в отделението, а иначе на етажа си има стая за обяд и може там да се видите с него в определени часове за свиждане.

# 78
Здравейте, имам въпрос за плановото секциото. Прочетох, че първите операции започват към 8 и може да продължат до след обяд. Въпроса ми е с престоя в реанимация. Ако родиш в 2 след обяд, на следващата сутрин ли те местят в стаята или трябва да минат точно 24 часа?

# 79
Миша, моето секцио беше в късния следобяд (17:15 се роди малката). В стая ме качиха на следващия ден към 1 някъде, раздвижването беше към 10 по бегъл спомен…

# 80
По повод скорошен пост във Фейсбук - вярно ли е, че бебенцата не се хранят от персонала, а само от майката? Какво става, когато след секцио майката е в реанимация? Или вечер иска да остави бебето на акушерките, ако не се чувства добре? Имате ли наблюдения? Носят ли АМ, ако поискате?

# 81
Може да оставяш бебето в неонатологията, когато решиш. В реанимация, само ти показват бебето за 10 мин и го прибират в неонатологията. Аз бях с много нисък хемоглобин и даже не ми даваха бебетата, само пред неонатологията ги виждах и не ми даваха да ги взимам от леглото им, защото ги беше страх да не припадна с детето на ръце. Другите майки, взимаха в стаите и връщаха бебетата.

По повод скорошен пост във Фейсбук - вярно ли е, че бебенцата не се хранят от персонала, а само от майката? Какво става, когато след секцио майката е в реанимация? Или вечер иска да остави бебето на акушерките, ако не се чувства добре? Имате ли наблюдения? Носят ли АМ, ако поискате?

# 82
  • София
Разбира се, че се хранят от персонала ако им бъде оставено детето, друг е въпросът ако майката не желае да се дава АМ, имах такава съквартирантка.
На легълцето на детето имаше бележка без АМ и освен, че не го хранеха, като и го носеха нямаше и шише.

# 83
Водят бебетата в реанимация само за 10 минути ли? А ако искаш да го закърмиш, как се случват нещата?

# 84
Аз бях в реанимация от 18:30 вечерта до обяд на следващия ден и бебета не носиха на никого. Но това беше април 2021, може така да съм уцелила или да са променили реда след това. Бебето ми го дадоха към 16 часа след третото ми ходене до неонатология.

# 85
Аз родих август и така беше..., то първите няколко часа си с тежест на корема, мен ме приспаха заради високо кръвно. И вечерта донесоха всички бебета за малко, сложиха ги на гърдите ни... Аз съм с близнаци и на мен ми донесоха само едното, защото другото беше прекалено малко, за да го извеждат от неонатологията. Но бях секцио, не знам при естествено, как е. На другия ден ни преместиха в отделението и вече може да взимаш бебето.
А и при секцио в реанимация си на силни обезболяващи, не знам дали е подходящо да се кърми в този момент.  В реанимация бяхме само жени, които сме секцио.

Водят бебетата в реанимация само за 10 минути ли? А ако искаш да го закърмиш, как се случват нещата?

# 86
Към наскоро родилите мами, коя марка АМ дават на новородените?

# 87
А след реанимация, когато бебето е при майката, как се случват нещата? Взимат ги за тоалет през определено време или майката го обгрижва или съответно - го води, когато има нужда? Ако майката реши, че иска АМ, всеки път ли ходи да си иска?
Раждала съм през 2014, секцио и тогава в реанимация ми донесоха бебето за 10 минути. На следващия ден, вече в отделението, носят бебетата сутрин с шише с АМ. Ако има нужда от тоалет - майката го води да го сменят, измият. За през нощта имаше избор дали да е при теб или при акушерките. Но раждах в Софиямед тогава.

# 88
Моля да сподели някоя, която е по-запозната, дали д-р Жени Панайотова изражда или само води ЖК?

# 89
Моля да сподели някоя, която е по-запозната, дали д-р Жени Панайотова изражда или само води ЖК?
До колкото знам не води и ЖК и не изражда, прави само фетални.

Общи условия

Активация на акаунт