На море в Гърция 2023 - II

• 62 346
  • 784
  •   1
Отговори
# 330
На Кефалония има и десетки плажове с пясък. На Лефкада по-трудно, намират се 1-2.
Водата е подобна и на другите Йонийски острови - Закинтос, Паксос, Итака, и е толкова прозрачна именно заради камъните - финият пясък я размътва.
Кристално чиста вода има и в Егейско море, но със съвсем други нюанси на синьото.

# 331
Здравейте,
Моля Ви да ми препоръчате градче в близка Гърция, отговарящо на следните условия: евтина храна (хранителни магазини и заведения) и плаж с фин пясък, без камъчета.
Зная, че вероятно е обсъждано, но изникна възможност за съвсем скорошно пътуване, а нямам физическата възможност да изчета и синтезирам информацията, която сте давали, разчитам на Вас и предварително благодаря за оказаното съдействие!
Пожелавам ви приятни почивни дни изпълнени с много приятни емоции!
Неа Ираклица и Перамос, кристално море и чист, ситен пясък. Чудесно за малки и големи деца🍀☀️

# 332
Здравейте.
Бихте ли казали, може би някой пътувал от Стара Загора в Гърция на плажове до Александрополи?
Как е пътя?
Дълго ли се чака на Маказа?

Какви хотели с малки деца можете да препоръчате? Много благодаря предварително.

# 333
Здравейте!
Кой местности бихте препоръчали на остров Корфу с хубав плаж, широк и пясъчен? Благодаря предварително.

# 334
  • София
Здравейте!
Кой местности бихте препоръчали на остров Корфу с хубав плаж, широк и пясъчен? Благодаря предварително.
Югозападната част на острова.

# 335
Мерси, аз се бях загледала по източните курорти, Дасия и сие. А кои по-точно градчета или селца с хубав плаж бихте препоръчали на югоизток? Агиос Георгиус Пагон май е известен плаж, но е по на север. А водата края на месеца, началото на юли как е?

# 336
Синко и компания обмислят море в Гърция вместо Бг. Бяха се насочили към Поморие, но им подхвърлих идея са Гърция.  Младежи са на по 19. Не са диви. Но искат забавление - дискотека. И да не е на 100 часа път от Пловдив. Някакви предложения? Благодарим предварително.

# 337
Касандра автоматично ми идва на ум.

# 338
  • София
Мерси, аз се бях загледала по източните курорти, Дасия и сие. А кои по-точно градчета или селца с хубав плаж бихте препоръчали на югоизток? Агиос Георгиус Пагон май е известен плаж, но е по на север. А водата края на месеца, началото на юли как е?
Дасия и близките селца са само камъняк, с изключение на плажа пред Икос/Дасия, но там има съвсем малка свободна част без шезлонги на хотела.
На югозапад са малки селища около хубавите плажове, вижте Агиос Георгиос Южен за настаняване, така те ще са ви наблизо.
За водата не знам, в края на август само на южните плажове ми беше ОК морето, на северните я усещах ледена.

# 339
Здравейте.
Бихте ли казали, може би някой пътувал от Стара Загора в Гърция на плажове до Александрополи?
Как е пътя?

Ароги/Фанари https://www.facebook.com/seaparkarogifanari
и ивицата между Макри и Александруполис. Една колежка ми ги препоръча.

Не съм ходила там на плаж, но тази година мисля да пробвам. Запазих хотел Александър Бийч като идеята е вечер да ходим за детски атракции в града Александруполис, а през деня на плаж около Фанари.
Отзиви от хотела ще мога да дам през август, но ми изглежда добре като цяло.

През Маказа минаваме всяка година и няма проблеми. Не знам тази година как ще е.

# 340
Много благодаря за споделената информация.

Здравейте.
Как е пътя?

Ароги/Фанари https://www.facebook.com/seaparkarogifanari
и ивицата между Макри и Александруполис. Една колежка ми ги препоръча.

Не съм ходила там на плаж, но тази година мисля да пробвам. Запазих хотел Александър Бийч като идеята е вечер да ходим за детски атракции в града Александруполис, а през деня на плаж около Фанари.
Отзиви от хотела ще мога да дам през август, но ми изглежда добре като цяло.

През Маказа минаваме всяка година и няма проблеми. Не знам тази година как ще е.

# 341
  • София
Ами вижте видеото в коментар 312 на стр. 21. Joy  За мен подобна опашка си е проблем и то не малък. При условие, че през Златоград и Гоце Делчев никога не съм попадала на опашки, не бих си причинила такова чакане.

# 342
Да попитам от летището до центъра,разбирайте Акропола с какво е най-удачно да се стигне?Без такси.

# 343
  • Пловдив
.....
.......

Това малко неизпълнимо ми се вижда. Александруполис-Фанари е над час за посока. Веднъж може да идете, ама всеки ден....

# 344
Да попитам от летището до центъра,разбирайте Акропола с какво е най-удачно да се стигне?Без такси.

Има метро и автобус. Метрото беше малко по-скъпо - 9 евро срещу 6 преди няколко години, предполагам и сега. За 4-5 човека таксито излиза на сходна цена като метро.

Общи условия

Активация на акаунт