На море в Гърция 2023 - II

• 62 331
  • 784
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Здравейте, ние вече сме в района на Александруполи, Неа Хили. Не мога да бъда много полезна за плажовете в района, уви. Само мога да споделя, че имам препоръка от наша близка за Дикела, в края му в посока плаж Петрота. Каза, че водата е чиста, плитка, с хубав цвят, предимно пясък. Ще опитам да стигнем до там, но засега е трудно да мръднем от къщата, в която сме, защото всичко нужно за нас го имаме, с възрастни родители и деца удобството е преди всичко. Преминахме в събота около 11 часа през Капитан Петко Войвода почти веднага, пред нас имаше една кола. 😂 До последно се чудихме дали да минем през Маказа, но опашките и информацията от групите във Фейсбук за чакане до около 3 часа в петък на Маказа наклони везните. Пътят си е много добър от там до Неа Хили, една тол такса платихме. Ние сме в къща на плаж, който се използва основно от къщите край плажа. За тези дни не съм видяла повече от 3-4 семейства и то далеч от нас. Плажът е по-едър пясък с доста камъчета, смесен е. Има част само с пясък, има и само с камъчета. Във водата камъчета. Ние живеем във Варна и не търся само пясък аз лично. Синът ни полудя да събира съкровища: камъни във формата на сърца, цветни, всякакви интересни за него. Така че камъчетата понякога са си голям плюс за мен. Да, движим се основно с джапанки/чехли. Но дори и дъщеря ни на 1 година и 5 месеца се справя отлично с нейните Ipanema(пиша марката, защото не вярвах, че ще са удобни за такова малко краче, отделно трудно открих малък номер подходяща обувка за плаж). В този ред на мисли: подлежи ли на санкция да си отнесем някакъв умерен брой камъчета, раковини от плажа?
От днес снимки:

Времето днес за първи път беше много слънчево от сутринта, следобед превалява бързо и после пак пече. Предните дни беше променливо, предимно облачно с бързи превалявания и вятър(на моменти порой с гръмотевици), но си беше съвсем приятно през целия ден. След 13 часа се появява за кратко някаква черна мътилка с кори от дървета, следобед има вятър с леки вълни, след дъжда става прекрасно. Тъй като от двора сме на плажа, имам наблюдение от сутринта до 21 часа над морето, синът ни е постоянно мокър и зъзнещ.

Първите дни се чудих как ще оцелея с две деца, които постоянно са мокри и в пясък. Постоянно къпане и сушене е това, но вече влизаме в ритъм. Аз рядко влизам във водата край Варна преди средата на юли, чакам поне 24 градуса. Тук е 21-22 градуса, но щом не ми се излизаше днес от водата, оптимистично е положението. Та ние лично сме много доволни от избора си на място предвид сегашните ни критерии, дворът на къщата е повече от прекрасен, надявам се до няколко години вече да се целим в по-екзотични дестинации из Гърция.

# 361
Благодаря, Параход, нещо подобно си представям и аз. Само се чудя дали да се форсираме директно от София за Атина или да спим някъде по пътя. Второто звучи по-разумно сякаш. 😏 Особено, ако вземем предвид и времето за чакане на границата в сезон.
Около Каламата какво сме решили да видим - мъжът ми е навит един ден да отидем до Войдокилия, ако децата не мрънкат, а иначе - гледах доста прилични плажове в радиус.
Честно да ви кажа, при стеснението ми е да не мрънкат много децата и мъжа, че не сме се спряло на едно място. За моята скитническа душа е нормално и много желано това обикаляне, то те са с по-друга настройка 😂😂😂
Знам, че ще е горещо, но тази година, ако искаме да почиваме заедно, това ще е времето, няма друга опция.

# 362
Да препоръчате плаж в /до Атина?Достъпен с градския транспорт.Благодаря!

# 363
  • софия
София-Атина е постижимо без преспиване. Особено на отиване 🙂 Виж, при връщане вече е друго.

# 364
Кайлис,
С ранно тръгване, призори да си на границата можеш да стигнеш Делфи и да да го разгледаш.
Скоро си гледах снимките, първата ми снимка от музея е от 15.00 часа и успяхме до най-високото на Делфи да се качим, до стадиона. Да речем, не ми стигна още час за музея, но ние загубихме пътьом около два часа, защото се отбихме в Агия Марина за обяд.
По този маршрут след Ламия катериш планина и слизаш в една невероятно красива долина, това е може би най-красивото място, което съм виждала в Гърция и атрактивното е да я видиш отгоре.

# 365
Evhen, благодаря. Не съм се сещала за този вариант, да караме директно към Делфи. 😂 А Атина може на следващия ден или навръщане. Чудесна идея, хем ще пътуваме по-малко първия ден, хем няма да се отклоним навръщане.

# 366
Маршрутът предложен от Параход бих следвала. Подобен сме правили и ние.
До Атина се стига без проблем наведнъж. На отиване, обаче. Проблемът с паркирането там ние решихме, като взехме хотел с паркинг в центъра. Терасата гледаше Акропола.
Самият Акропол, Микена и други подобни бих ви посъветвала рано сутрин да посещавате по възможност. И си носете повечко вода. Ние миналата година ги обикаляхме късен април, но през деня стигаше почти 30 градуса и си беше пек.

Някой питаше за паркиране в Неа Каликратия - там трафикът не е претоварен и по принцип няма проблем с това.

Аз нещо го закъсах с настаняването на Скиатос.... Всичко, което харесах дотук е пълно... Confused
Коментираната по-назад Елена наистина е разкошна. Много бързо отговаряща и мила. Имаше апартамент за 4 нощи, но докато се начудя уикенда се запълни и останаха 2...Пък за десетина дни да сменяме няколко хотела е излишно.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 10:46 от Light Beam

# 367
  • Sofia
В този ред на мисли: подлежи ли на санкция да си отнесем някакъв умерен брой камъчета, раковини от плажа?

Мисля, че е OK да си вземете някаква неголяма бройка, само, моля ви, щателно проверявайте раковините и черупките, да няма живи рачета вътре. Simple Smile
Иначе, аз от години нищо не пипам. Просто не мога да се пречупя да взема.

# 368
Evhen, благодаря. Не съм се сещала за този вариант, да караме директно към Делфи. 😂 А Атина може на следващия ден или навръщане. Чудесна идея, хем ще пътуваме по-малко първия ден, хем няма да се отклоним навръщане.
Бих оставила плана както си е. Ако изнесете Делфи в началото, ще трябва да правите междинна нощувка на връщане (Каламата-София е трудно вземаемо наведнъж). А и до него има част със завои и реално не се стига по-бързо от север, отколкото до Атина, където е само магистрала.

# 369
Исключително красиво. Приятна почивка ! Simple Smile
Ако можете споделете моля линк на къщата.

Здравейте, ние вече сме в района на Александруполи, Неа Хили. Не мога да бъда много полезна за плажовете в района, уви. Само мога да споделя, че имам препоръка от наша близка за Дикела, в края му в посока плаж Петрота. Каза, че водата е чиста, плитка, с хубав цвят, предимно пясък. Ще опитам да стигнем до там, но засега е трудно да мръднем от къщата, в която сме, защото всичко нужно за нас го имаме, с възрастни родители и деца удобството е преди всичко. Преминахме в събота около 11 часа през Капитан Петко Войвода почти веднага, пред нас имаше една кола. 😂 До последно се чудихме дали да минем през Маказа, но опашките и информацията от групите във Фейсбук за чакане до около 3 часа в петък на Маказа наклони везните. Пътят си е много добър от там до Неа Хили, една тол такса платихме. Ние сме в къща на плаж, който се използва основно от къщите край плажа. За тези дни не съм видяла повече от 3-4 семейства и то далеч от нас. Плажът е по-едър пясък с доста камъчета, смесен е. Има част само с пясък, има и само с камъчета. Във водата камъчета. Ние живеем във Варна и не търся само пясък аз лично. Синът ни полудя да събира съкровища: камъни във формата на сърца, цветни, всякакви интересни за него. Така че камъчетата понякога са си голям плюс за мен. Да, движим се основно с джапанки/чехли. Но дори и дъщеря ни на 1 година и 5 месеца се справя отлично с нейните Ipanema(пиша марката, защото не вярвах, че ще са удобни за такова малко краче, отделно трудно открих малък номер подходяща обувка за плаж). В този ред на мисли: подлежи ли на санкция да си отнесем някакъв умерен брой камъчета, раковини от плажа?
От днес снимки:

Времето днес за първи път беше много слънчево от сутринта, следобед превалява бързо и после пак пече. Предните дни беше променливо, предимно облачно с бързи превалявания и вятър(на моменти порой с гръмотевици), но си беше съвсем приятно през целия ден. След 13 часа се появява за кратко някаква черна мътилка с кори от дървета, следобед има вятър с леки вълни, след дъжда става прекрасно. Тъй като от двора сме на плажа, имам наблюдение от сутринта до 21 часа над морето, синът ни е постоянно мокър и зъзнещ.

Първите дни се чудих как ще оцелея с две деца, които постоянно са мокри и в пясък. Постоянно къпане и сушене е това, но вече влизаме в ритъм. Аз рядко влизам във водата край Варна преди средата на юли, чакам поне 24 градуса. Тук е 21-22 градуса, но щом не ми се излизаше днес от водата, оптимистично е положението. Та ние лично сме много доволни от избора си на място предвид сегашните ни критерии, дворът на къщата е повече от прекрасен, надявам се до няколко години вече да се целим в по-екзотични дестинации из Гърция.

# 370
  • Пловдив
Кайлис, пропуснала съм вероятно кога точно ще ходите.
Предния път пак по същото време в август беше съвсем приемлива температурата. Обаче не бих си причинила Делфи следобед, дори да се стигне навреме /не може да се прогнозира границата/. За мен също варианта с ранно тръгване и Делфи в същия ден не е ОК. Доста ми се вижда и отиването на запад от Каламата. 
Скрит текст:
Нашият период е 21-31 август, като този път планът е за източните 2 пръста. В неделя, 20 август, ще спим някъде попътно. И ще сме в района от 21 август, понеделник, разпределено така:
1. Нафплио - 4 нощувки /тук имам дублирана резервация - 1 в Нафплио и 1 в Толо, като се колебая коя да оставя/
2. В едно село над Неаполис - 4 нощувки
3. Гитио - 2 нощувки
На връщане 1 нощувка някъде по път.

# 371
Здравейте, може ли информация за цените на храната по ресторантите ...Не можах да намеря инфо в темата.

# 372
  • Sofia
Отваряте картата на района, където мислите да ходите, разглеждате ресторанти и отваряте някои. Обикновено в коментарите има снимки на менюто, или самите собственици качват снимки на менюто.

# 373
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Последните 3 години ходим във Фанари и 1 не ме ухапал, а аз съм магнит за комаро Simple Smile Собстевникът на студиото в което почиваме каза, че пръскат. И да разстоянието не е за всеки ден плаж от Макри до Фанари
Здравейте! Може ли контакти или иформация за студиото във Фанари?

# 374
  • Там където
Здравейте! Може ли контакти или иформация за студиото във Фанари?
[/quote]

Ето това е:
https://www.kampantais-apartments.gr/bg/

аз му пиша по вайбър на английски; не знам знае ли български Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт