На море в Гърция 2023 - II

• 62 127
  • 784
  •   1
Отговори
# 555
За картата за инвалидност, може би знаете, но все пак - при представяне не плащате толове и ползвате инвалидни места за паркиране.
[/quot

Благодаря ти, не знаех.
Нали става въпрос за тази малката карта, която всяка година се презаверява и плаща членски внос в някой от клубовете на Съюза на инвалидите? Защото талон за безплатно паркиране нямаме, но и да имаме той би бил валиден само за София.

# 556
  • София
Инвалиден син талон по европейски образец. Представя се на служителя на касата на пункта.
Скрит текст:

# 557
  • София
Допълвам за Лимнос, в Коцинас тази също е много хубава(ако вече я е дал някой се извинявам, че повтарям)

https://goo.gl/maps/PcbzSCiEtvVKi9zG6

А за плажовете на нас любими са ни тези:

Евгатис

https://goo.gl/maps/U8qdGg9DQcEXDWFh8

Мегало Фанараки

https://goo.gl/maps/bQu7FiNb9WgGdza99

Плажът под Мабела

https://goo.gl/maps/zLb4yJKikZij4MWu5

# 558
Само да кажа, че на Фанараки през 2022 г. разкопаваха дюните и строяха зад тях. Отвратих се, че вече съм го виждала и другаде. Това беше любимият ни плаж там.

Изобщо идеята за Лимнос като недокоснат от туристическото развитие остров... вече, за съжаление, е малко неприложима. Но доста устиска.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 16:27 от Параход

# 559
  • Sofia
Добре, запазих си на картата таверни в Лимнос за другото лято остава да почна да кроя планове за там 😍🏝️🌊🚢

# 560
  • Стара Загора
Здравейте, включвам се отново да кажа, че почивката ни върви повече от добре.Всеки ден е изпълнен с нови емоции, гледки и преживявания.През тези дни посетихме Сейтан Лимани, Кедродасос, Елафониси, Палеохора.Вечер ходихме до Ханя на разходка.
Вчера дойдохме на Ретимно и съм супер доволна от апартамента има всякакви удобства (най-вече пералнята ми липсваше на Герани, там беше по хотелски тип настаняване) и е чисто нов.За 5 нощувки ни струваше 630лв през Букинг, на Герани горе -долу беше същата цена.След Ретимно отиваме в Ираклион за 4 нощувки и така ще изследваме северен Крит.Днес ходихме на плаж  Епископи близо до Ретимно , беше супер лежерен ден.Утре сме планували да ходим до Превели и около него ако видим  нещо интересно да разгледаме.
Скрит текст:

# 561
За плажовете е много субективно, но на нас в Лимнос най-много ни харесаха:

Evgatis - там стояхме на бийч бара с корабчето
Gomati - почти никакви хора нямаше, което ме учуди
Agios Ioannis Kaspakas - но само в частта където е Raratonga Beach Bar (около него беше много фин пясъка, а след църквата имаше големи камъни във водата)

Риха Нера в Мирина също ми хареса, но там беше фраш с хора.

# 562
Планирала съм обиколка през Йоанна, Корфу, Сивота, Превеза, Парга а
 за по няколко нощувки целта ни е обиколка. Моля за предложения за хубави плажове лесно достижими с кола, че сме с дете и хубави заведени за хапване.
За Корфу се ориентира от пост на Параход къде да нощувка, но за халване не.
Благодаря!

# 563
  • София
Ние сме били 5 дни настанени  в Амудия и разгледахме Парга и плажовете до Превеза, след това се прехвърлихме на Корфу и там изкарахме още 5 дни и обиколихме западните плажове, които са разкошни. Бяхме с дете на 3 години. До Сивота не успяхме да стигнем.

# 564
Пак се включвам с бърз въпрос за Синония. Има ли някакво по-оживено селце, където да има бижутерийни магазинчета? Да не са тип китайски боклучки, ами среден клас, примерно нещо сребърно, полускъпоценни камъни, местни артисти евентуално…

Имам задача да купя красиви и и оригинални обици и в Торони/Порто Куфо няма.

На Урануполи имаше приятни ателиета за бижута, но ми е далеч.

# 565
Пак се включвам с бърз въпрос за Ситония. Има ли някакво по-оживено селце, където да има бижутерийни магазинчета? Да не са тип китайски боклучки, ами среден клас, примерно нещо сребърно, полускъпоценни камъни, местни артисти евентуално…

Имам задача да купя красиви и и оригинални обици и в Торони/Порто Куфо няма.
Ето този магазин виж дали ще ти свърши работа https://goo.gl/maps/dezqbEv6BFmvkZTv7
По-близо до Торони няма накъде.

# 566
Споделям първи впечатления за Карпатос и снимков материал.
Първо, да кажа за всички, които плануват същия маршрут Родос - Карпатос с фери на Блу Стар, корабът тръгва от пристанище Акантия (Λιμάνι Ακαντιάς). Голям зор се оказа да разберем и отне доста питане по агенциите, докато ни упътят.
Карпатос всъщност е сравнително популярен остров, мъничко ме разочарова този факт, очаквах да е една идея по-ненатоварено преди юли. Има много италианци и скандинавци, всички знакови плажове са чадъросани и цените за двойка шезлонги с чадър си ги бива, най-евтините, на които попаднахме бяха 13 Е. Свободните зони на някои от тях са мит, копае се и се строи. Ако човек не е много претенциозен, все пак може да открие своето местенце без навалица наоколо, като например на плажовете Афоти, Вронтис или Вати. В участъка преди и след летището се намират малки заливчета и неорганизирани плажове, в които човек може също да се уедини. Пътищата са добри, основно асфалтови, до някои плажове се кара малко и по стари чакълести пътища, но нищо фрапиращо. По най-дълъг такъв до сега сме карали към Диакофтис.
Пътят към Ахата, Кира Панагия и Апела си е тесен и зигзаообразен. Препоръчвам на спътниците, на които не им понасят инфарктни трасета, да подложат с едни 100-150 мл. "мента, глог, валериана" преди тръгване. Паркирането около тези три плажа е трудно, желателно е да се посещават сутрин или в по-късен следобед. Апела е безумно красив, разбирам защо пребивава из класациите. Ахата пък е най-подходящ за шнорхелинг.
На острова духа сериозно, не си поплюва, въпреки това плажовете от източната страна са със спокойна вода и тези с преобладаващи камъни, вместо пясък си стават за плажуване. Мелтемите си имат и своите предимства, спасяват от жега и комари безотказно. В главния град Пигадия е особено горещо, въпреки че сме отседнали недалеч от него, разликата е осезаема.
До момента храната е греда, не успявам да улуча нещо, но да видим.
Олимбос и западната част предстоят, още се чудя дали да се напрягам за Касос.
Achata, Kira Panagia, Apella, Amoopi, Little Amoopi, Diakoftis, Christou Pigadi, Vatha, Michaliou, Damatria
Скрит текст:
Pigadia, Menetes, Arkasa
Скрит текст:

# 567
  • Стара Загора
Много благодаря , молец , за отзивите точно навреме.Мъжа ми искаше на прибиране от Крит да отидем до Карпатос, Родос и през Турция да се приберем. А аз го разубеждавам да си караме по плана, който беше от Крит -Китира и Пелопонес и нагоре да се приберем през западната част на Гърция .

# 568
niditop3,
за Превели има една тънкост, подминаваш паркинга и спираш от страната на Амуди, там се ходи поне по равно, че иначе спускането е жестоко, за катеренето обратно не искам и да си помислям😀

От Ретимно надявам се си предвидила слизане и до Плакиас.
В източна посока има три прекрасни плажа един след друг, особено последния, Схинария. И от другата страна има плажове също, но Схинария ми е топ-а там в района.
Има хубави таверни с гледка в Селиа също.

# 569
  • Стара Загора
Много ти благодаря, evhen. Да, Плакиас го бях предвидила, мъжа ми обаче ги гледа на сателит и каза, че били градски плажове и не били интересни .Утре направо ще отидем там да ги разгледаме. Бях набелязала от Ретимно да стигнем до Матала горе-долу на изток и около Плакиас  на запад. Хора Сфакион още не сме ходили, там ще нощуваме няколко дни , за да посетим Лутро, Агия Румели и Мармара.
Но се чудех дали са отделни екскурзии или за един ден се ходи до всички?

Общи условия

Активация на акаунт