ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - В очакване на ваканцията!

• 47 219
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
В публикацията на мон пише, че има само едно дете със 100 на нво бел, но не пише за мат. Любопитна съм за статистиката по училища. Нещо при целият тоя зор по бел получените резултати не са ми уау.

# 211
  • София
В публикацията на мон пише, че има само едно дете със 100 на нво бел, но не пише за мат. Любопитна съм за статистиката по училища. Нещо при целият тоя зор по бел получените резултати не са ми уау.

среден резултат по БЕЛ за десети клас - 49,44 точки
среден резултат по математика за десети клас - 34,50 точки

На фона на средното не е учудващо, че има само едно дете със 100 точки по БЕЛ.

# 212
  • Пловдив
Аз съм горда с моя син, защото си мислехме, че математиката му е тотал щета, а и той не искаше да ходи, но резултата за мен е ОК - 67 точки. С тези точки ще хване и 5 по математика, че беше между 4 и 5. Аз съм доволна като цяло, очаквах да е по-зле като му гледах оценките Blush

# 213

На фона на средното не е учудващо, че има само едно дете със 100 точки по БЕЛ.
Е, по мат средното е 34,5, но според мен има поне 100 деца със 100.

# 214
До тук впечатленията са, че по мат е падало рязане на точки от непълните решения на 16 и 17та, т.е ако само е започнато решениято и е докарано до някъде точки няма ..
Резултатите са окончателни и не могат да се обжалват, нали?

# 215
  • София
До тук впечатленията са, че по мат е падало рязане на точки от непълните решения на 16 и 17та, т.е ако само е започнато решениято и е докарано до някъде точки няма ..
Резултатите са окончателни и не могат да се обжалват, нали?

Да, не могат да се обжалват, но то и няма особен смисъл.

# 216
На мен ще ми е интересна ститистиката по училища. Защото смятам, че те ще покажат най-реалната картинка за подготовката в у-ще, от всички НВО-та тези са единствените, за които не се ходи на частни уроци / школи и са проведени честно. Отделно и стресът е почти минимален, сигурно пак има деца, които са се притеснили и не са показали на макс знанията си, но са значително по-малко от тези в 7 и 12 клас, поне така мисля.

Иначе при моя син очакван неособено блестящ резултат по БЕЛ, но все пак приличен, за както той се изрази "без грам подготовка, само от часовете" Simple Smile Обаче за МАТ е бесен, беше сигурен, че ще е сред тези със 100, но му липсват 25 стотни, което значи, че единият проверител му е дал макс, а другият му е дал с 0.5 по-малко. Все тая, важното е, че минахме годишния му преглед и всичко е наред. Сега го чака вълнуваща ваканция, че ще митка по света Simple Smile

П.П.

това ми се струва брутално зле Sad

# 217
  • Някъде в Европа...
Бел - 65, МАТ-75..
Аз съм безмълвна - с това неприбиране вкъщи и каране на колело до 23 ч вечер, а уикендите буквално по 15 часа, какво остава за отваряне на учебник въобще, без абсолютно никаква подготовка, с мислене за всичко друго, но не и за училище и толкова точки да изкара..На него няма кой да му свали ръцете...

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 13:03 от AIR

# 218
  • София
И моят син се е справил супер, на фона на това, че ми каза, че е оплескал математиката и горе-долу му е ок БЕЛ, а сега естествено е недоволен от себе си, но:
БЕЛ 83.50
МАТ 87.00
Немски 85.75
Той отдавна не се интересува от оценки, но пък аз съм доволна.

# 219
  • Пловдив
Аз за статистиката по училища не съм сигурна дали ще е точно представителна, защото НВО  в 10 клас не е задължително и на много места не са се явили всички деца. Моят също не искаше да се явява по математика, за да не се излагал, ама не се пребори с майка си.

# 220
  • Някъде в Европа...
Аз за статистиката по училища не съм сигурна дали ще е точно представителна, защото НВО  в 10 клас не е задължително и на много места не са се явили всички деца. Моят също не искаше да се явява по математика, за да не се излагал, ама не се пребори с майка си.
В нащия клас над 10 ученика не са се явявали и на двете НВО-та по думите на набора..

# 221
А децата, които не са се явили на НВО с 0 точки ли са ?

# 222
75 БЕЛ, 72 математика
По БЕЛ не знаех какво да очаквам. Беше си намерил 2 грешки май в теста, но там има и един куп отворени въпроси, плюс теза, резюме, че е трудно да се прогнозира.
По математика аз очаквах да има по-малко, защото отиде с такова нежелание и полузаспал, че няма и накъде повече, само дето не се скарахме, че не го оставям да си лежи блажено вкъщи. Пък после като каза как тази задача не бил решил, щото го домързляло, другата пък щото бързал и не му се занимавало, имал си по-важна работа.
Уроците по математика за догодина обаче вече са му договорени. Три пъти седмично по два часа при най-добрия преподавател в града за профил. Ще му се стъжни. Всъщност, това е майтап. Ще му хареса определено. Исках и в десети клас да ходи, но човекът работи вече само с по няколко деца в 11 и 12 профил плюс студенти.

# 223
  • София
Работата по БЕЛ дали може да си види някъде младежа, че е очаквал със 7-10 точки отгоре и му е интересно защо така са го оценили?

# 224
А децата, които не са се явили на НВО с 0 точки ли са ?

Не, пише в сайта "неявил се".

Общи условия

Активация на акаунт