Кога е време за сватба?

• 20 103
  • 704
  •   1
Отговори
# 210
Реално авторката е реализирана в България, с добра заплата, а в Германия/Австрия и с по-голяма заплата като е без жилище може да живее и по-зле и да може по-малко да си позволява...

# 211
  • Sofia
И ти си решила да го защитаваш от бг мамите, ...

Абе, нека вземе малко да го защити, нали уж е лудо влюбена. Simple Smile Че досега само кимаше в съгласие, на фона на общото оглушително грачене.

# 212
Аз пак не разбрах, защо, ако твърдо е решил да емигрира, с теб или без теб, не си търси работа там сега, а го отлага за след година?

Е как защо? С цел да набута авторката с едни пари за предплати за жилище и наеми. Как защо? Ако тя не клъвне,
ще клъвне друга.

# 213
Аз пак не разбрах, защо, ако твърдо е решил да емигрира, с теб или без теб, не си търси работа там сега, а го отлага за след година?

Откриха му херния преди няколко месеца и сега му предстои операция и възстановяване.
След това ще търси с агенция. Не знам дали ще стане, склонна съм на този етап да го подкрепя, а след това ако няма развитие вече ще си говорим.

# 214
Ами докато се възстановява, защо не го поканиш да живее тук с теб, в България?

# 215
Емиграцията е предизвикателство дори и за добре сработени дългогодишни двойки и е свързана с много нерви, дискомфорт и предвидени и непредвидени разходи. Вие и двамата не познавате избраните дестинации, нито един друг на битово ниво, никак не изглежда обещаващо ситуацията. Мога много да напиша по темата, но ако трябва да е едно изречение - заявяваш твърде силни чувства и намерения към мъж, когото не познаваш, и двамата избирате един изключително труден, бавен и осеян с непредвидени обстоятелства път към нещото, което уж и двамата искате - да сте заедно и семейство. Има някакво изначално вътрешно противоречие в цялата работа.

# 216
Авторке, на един ей такъв мунчо му намерих жилище, което той без мен нямаше как да наеме защото беше неблагонадежден финансово и почти без немски език. В момента в това жилище се кипри новата му съпруга с общото им дете. Боли ме като те чета, защото в теб все едно виждам себе си. Моля те не си съсипвай живота.

# 217
Авторке, на един ей такъв мунчо му намерих жилище, което той без мен нямаше как да наеме защото беше неблагонадежден финансово и почти без немски език. В момента в това жилище се кипри новата му съпруга с общото им дете. Боли ме като те чета, защото в теб все едно виждам себе си. Моля те не си съсипвай живота.
Знаеш ли, много твои постове определено ще ме карат да внимавам повече с доверието.

Мисля да не се набутвам финансово по никакъв начин.

Като цяло никога не съм и мислила да му плащам наема или да му давам пари на този етап.Той не е и искал. Смята да вземе кредит

Иначе планирах да отида при него докато е болничен, той има голямо жилище и е много по-лесно.
В моята една стая откровено казано ще ми пречи да работя.

Иначе и той идва при мен, но само когато има отпуска, или за уикенда, иначе няма как.Той няма луксове като хоум офис

# 218
Е, как така ще ти пречи да работиш, пък не можеш да живееш без него?

# 219
Е, как така ще ти пречи да работиш, пък не можеш да живееш без него?

Това че обичаш някой не значи че искаш да сте залепени.
Имам нужда от лично пространство все пак.
И какво ще прави, аз говоря по телефона и съм с някакви срещи, а той да лежи тихичко и да гледа тавана 8 часа?

Не бих искала никой да ми се пречка в краката ако работя вкъщи.

# 220
Нещо не ми харесва тая работа с кредита. Какъв кредит, нали ще напуска работа да си търси друга

# 221
  • Sofia
Вече на авторката взеха да ѝ задават 'ептен странни въпроси, един след друг. Simple Smile Не знам дали не е, колкото да върви дискусията, демек – с елемент на тролщина. По друг начин не мога да проумея абсурдните завои в наратива. Тя, обаче, упорито отговаря и се обяснява, като ученичка пред класната.

Как си представяте възстановяващ се от операция човек да бие път до чужда държава, само за да се затвори в маломерна кутийка с друг човек, който се води на работа през деня? Flushed Това, при наличието на другa, съвсем адекватна алтернатива...

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 18:42 от Blаck Cat

# 222
На тия години, без семейство, толкова ли няма спестени пари за да си финансира емиграцията?

# 223
Виж, първо, най важното е да опознаеш човека. Повярвай ми връзка от разстояние, с по няколко дни заедно през дълги периоди не е опознаване. Фантазии, изкривяване на реалността през розови очила, след всичко това може да се окаже, че си влюбена в съвсем друг човек от реалния. Трябва да живеете заедно, но дълго, поне няколко месеца, да видиш как се понасяте като сте нон стоп заедно, как се справяте с битовизмите, как се справяте като сте изнервени и уморени, как понасяте скарвания и скандали, които са неизбежни. Всичко това няма как да стане за кратко време или докато сте някъде на ваканция. Не съм чел по назад какво са ти писали, но най добре е да дойде тук за няколко месеца, после ти при него за месец два отпуска и хоум офис, или обратното. След това вече плановете за бъдещето.
А за брака е най добре да изчакаш минимум година да попремине първоначалната еуфория, защото дори при живяли заедно двойки често се оказва, че след година две всичко се е изпарило и са като съквартиранти.

# 224
Планираните операции за херния вече са тип безкръвни, лапароскопски, не са като по спешност. Съответно възстановяването е много по-различно от това след класическа операция.

На мен по-странно ми е човек на тази възраст, на когото му трябва кредит за емиграция, т.е. в момента, както е сам и няма грижа за никого, пак едва си държи главата над водата, да прави розови планове за сватба и деца в първите години на емиграция.

Общи условия

Активация на акаунт