Кога е време за сватба?

• 20 004
  • 704
  •   1
Отговори
# 375
Сватба или котка? Simple Smile

# 376
Не знам как са се взимали едно време след сватбата, ама как ще се омъжиш за мъж преди да е пробван в леглото, после и по другите скали?
Те това не го доумявам.
Ми ако са несъвместими, а едно време и вибратори не е имало. Горките жени, нашите баби и прабаби.

# 377
Всеки, който е бил за някакъв период от време в Тиндър и не е търсил секс за една нощ много бързо разбира, че изобилието е само привидно.

# 378
Крис, сериозно, това като мъж можеш да си го баеш кооолкото си искаш колко хубаво било, че не е имало изход от връзката - ни морален, ни законов, ни социален, ни финансов, но за една жена това е ад под небето, това е най-големият кошмар, това е от ония неща, които не пожелаваш и на най-големия си враг. Прочети разказа "Невеста Нена" на Елин Пелин, ако не си го чел, една страничка е.
BadKarma е абсолютно права - изобилието в тия приложения е привидно, реално изобилие няма, истинските възможности за връзка са изключително малко, тия бракове от Тиндър са излючението, което потвърждава правилото. Честно казано и възможности за еднократни забавления с някой поне малко по-симпатичен от Динко от Ямбол също не изобилстват.
Досега не познавам нито една жена, която е зарязала прекрасния си мъж заради лайковете на Жоро Културиста. Нито една. Иначе познавам жени, които са изневерявали, но те изневеряват с колеги, с приятели на мъжа, със свои приятели, не с някакви, намерени в инстаграм, тиндър и фейса. Много ги е страх някои мъже, че мъжкото внимание в социалните мрежи ще "развали" жена ви и ще започне да сравнява отношението, а реално заплахата е в задния ви двор и жената вече сравнява... други работи.

П.С. То е ясно защо някои мъже бленуват по тия времена - какво реално губите като думата развод е немислима? Най-много жената да е някаква усойница, я ще си стоите в кръчмата, я ще хванете гората или полето, я ще й ударите един тупаник да си мълчи. Все ще й намерите цаката. Реално децата и къщата не може да ви вземе, а и няма къде да отиде, та тя да си му мисли. Ама майки, дъщери и сестри имате, това добре ли ви звучи?

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 16:43 от Mandy Bo

# 379
А че като съм мъж, да не съм с рога?
И аз имам дъщеря, да не мислиш, че искам да я пратя някъде при зла свекърва и при мъж, от който да не може да се разведе ако поиска?
Просто отбелязвам, че сега разводите и разделите са много повече, макар че са били разрешени още в древен Рим. След туй са католиците са ги забранили, явно са имали нещо предвид хората. Може би са искали, като Сократ, да накарат човек да стане мъдрец ако му се падне зла жена Simple Smile

# 380
100%, според мен жените, които биха си зарязали сериозния, грижовен, свестен мъж, за някой от .... Тиндър или Инстаграм, се броят на пръсти. Така е, има хора и хора, всякакви. Но в общия случай след определена възраст и натрупан опит хората разбират, че изобилието е привидно (както писах по-горе) и щом веднъж са били по тези социални мрежи, няма да се излъжат да си напуснат хубавата връзка само заради това.

Друг е въпросът, че преди да дораснеш и оцениш една стабилна връзка със свестен човек, социалните мрежи (в това число и Тиндър) карат хората да не ценят връзките достатъчно, според мен. Това си е пречупено през моята призма и моите преживявания Simple Smile

# 381
Попринцип съм "за" всички опции, които дават социалните мрежи и въобще нета за общуване и намиране на парткньор, обаче ми прави впечатление, че някак самото понятие за връзка се е изменило. Ето авторката има "връзка", в съседната тема и една друга девойка има "връзка" и не са само те, но в общия случай става въпрос за някакви чатове в рамките на няколко месеца със спорадично виждане и то в друг град, или в случая - държава.

Каква е тая връзка, като не само, че не си прекарал достатъчно време с така наречения партньор, ами и нямаш реален поглед върху живота му, ами че той може в същото време да чати с още пет и да ги приема у тях, когато теб те няма, а и дори да не го прави, по-лошото е, че не знаеш нищо за семейството, обкръжението, обзързаности, зависимости, финансова култура, минало - освен това, което той реши да ти каже, а знаем, че всеки гледа да се представи в благоприятна светлина и да поприкрие това - онова.

И как въобще решават, че са във връзка, сменят си статуса, вероятно на обвързан.

Всичко това за мен е в ущърб на жените, които си въобразяват, че имат връзка и получават фалшиво усещане, че не са сами, докато времето не е на тяхна страна. А мъжът си получава секс от време на време и хубаво прекарване и какво му е.

# 382
Каква е тая връзка, като не само, че не си прекарал достатъчно време с така наречения партньор, ами и нямаш реален поглед върху живота му
Е то като имаш пак не е гаранция, семейства живеят заедно 20г пък се окаже че не се познават и току единият извърши някоя магария и се разведат. И обратното не е като да не се е случвало, видят се, оженят се след седмица и останат заедно цял живот. 50/50 шанс е доста голям Cupid Grinning Но при всички случаи хората са опитали да направят нещо за връзката си, не само да си я пишат като статус, това е разликата.

# 383
  • София
Всичко това за мен е в ущърб на жените, които си въобразяват, че имат връзка и получават фалшиво усещане, че не са сами, докато времето не е на тяхна страна. А мъжът си получава секс от време на време и хубаво прекарване и какво му е.
В ущърб е и на сериозните, отговорни мъже, (които са мнозинството) и които биха искали сериозна връзка. Защото конкуренцията е "нелоялна".
Реално "пазарът/обстановката" промотира и стимулира лъжата и серийните свалячи.
А пазарът на новите връзки (т.е. секса) го диктуват жените. Те определят какво, що, с кой.  Казано по старому "не е луд, който яде баницата".

И да, хубаво е, че е лесно да се разведеш, ама си има и негативни страни. Отделно, че масово хората не се и женят.
Т.е., това сляпо промотиране на свободната любов и пеперудите си има и негативни страни. Има все още смисъл и в брака.

# 384
Просто казвам,,  че при тия така наречени връзки шансът изобщо да се стигне до реализация е нищожен.  После идва времето на 50/50 шанс дали семейството ще е сполучливо и ще остане заедно.

Говоря за кухи връзки,  в които изобщо не се знае почти нищо за намеренията на партньора и ангажиментите и обвързаностите му и възможността да се поддържа такава връзка, без тя да изобщо да има перапектива за жената.

Ако са физически близо, виждат се постоянно, дори и преди да заживеят заедно тия неща ще лъснат веднага, а така  може да се точат с години.[

# 385
Така е, в нета всички мъже са или вдовци или девственици. Накрая се оказва щастливо женени с 2 деца и няколко любовнички онлайн.

# 386
Дали един човек е сериозен или шикалкави си личи по много неща, вече дали можеш да ги разпознаеш си е друг въпрос. За Тиндър и прочее си трябва малко повече търпение и труд, но то си е почти винаги така като се събереш с непознати.

# 387
  • Paris, France
А че като съм мъж, да не съм с рога?
И аз имам дъщеря, да не мислиш, че искам да я пратя някъде при зла свекърва и при мъж, от който да не може да се разведе ако поиска?
Просто отбелязвам, че сега разводите и разделите са много повече, макар че са били разрешени още в древен Рим. След туй са католиците са ги забранили, явно са имали нещо предвид хората. Може би са искали, като Сократ, да накарат човек да стане мъдрец ако му се падне зла жена Simple Smile

Католиците забраняват разводите, защото полуостровът е бил пренаселен и не е имало достатъчно ресурси, а разводите предразполагат към следващи бракове и деца. По същата причина в Рим е била забранена полигинията. Липса на развод не пречи на фактическа раздяла.

Разводите и разделите са много повече поради повишена продължителност на живота, наличие на противозачатъчни, по-лесно лечение на венерически болести, лесно доказване на бащинство, равни права на извънбрачни и брачни деца, пенсии, социален патронаж и старчески домове.

Във викторианските времена средната продължителност на живота е била 20 години и малко хора преживявали до 15г. Това ако изобщо преживеят първата година. Женели са се на 12-13г. Кога да се развеждат?

В Тиндър е по-висока вероятността да срещнем сериен убиец, отколкото съпруг.

# 388
  • Столичанин ама не в повече :D
Тоест, жените си тръгват единствено ако Жоро Културиста им лайква снимките ли? Иначе щяха да си седят, а сега се заблуждават, че имат опции?
Е в последно време колко жени пускат теми, щот не могат да си намерят мъж, имат си кола, апартамент стабилна работа и пак освен за секс за друго по-сериозно мъж не намират що така? Thinking

# 389
Тоест, жените си тръгват единствено ако Жоро Културиста им лайква снимките ли? Иначе щяха да си седят, а сега се заблуждават, че имат опции?
Е в последно време колко жени пускат теми, щот не могат да си намерят мъж, имат си кола, апартамент стабилна работа и пак освен за секс за друго по-сериозно мъж не намират що така? Thinking
Защото мъжете не са стока.

Общи условия

Активация на акаунт