Милано и северна Италия - тема 16

• 52 635
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • Добрич
Здравейте! Предстои ни пътуване в Италия следващата седмица и искам да си купим от абонаментните карти за музеи в Ломбардия, но изобщо не мога да се ориентирам в сайта им, не виждам откъде мога да си сменя езика на английски. Има ли друго място, онлайн или на място, от където мога да взема картите?

# 196
Здравейте, предстои ми пътуване със семейството в Милано ноември месец.  Баща ми има рожден ден и решихме да му направим подарък тридневна екскурзия.  Въпросът е ,че сме 6 възрастни и дете на 3г. Доста поразгледах,но не мога да намеря нищо подходящо като нощувки. Ако някой има предложения ще съм много благодарна.

# 197
Здравейте, предстои ми пътуване със семейството в Милано ноември месец.  Баща ми има рожден ден и решихме да му направим подарък тридневна екскурзия.  Въпросът е ,че сме 6 възрастни и дете на 3г. Доста поразгледах,но не мога да намеря нищо подходящо като нощувки. Ако някой има предложения ще съм много благодарна.

Ние бяхме в Милано през май и отседнахме в този хотел - Acca Palace AA Hotels
Адрес: Via Giovanni Nicotera 9, Нигуарда, 20161 Милано, Италия. Доволни сме от всичко. Ако сте с кола има подземен паркинг, много удобен. Изключително близо до метростанция, с която много бързо се стига до катедралата и всички забележителности. Препоръчвам го.

# 198
  • Anywhere
Едва ли ще намерите общо жилище за всички, но във всеки хотел можете да си вземете 3 двойни стаи. Тъкмо ще си имате спокойствие и 3 отделни бани. Аз скоро писах в темата, че през юли бяхме в Unaway Contessa Jolanda hotel и беше чудесен!

# 199
  • Milano
Здравейте! Предстои ни пътуване в Италия следващата седмица и искам да си купим от абонаментните карти за музеи в Ломбардия, но изобщо не мога да се ориентирам в сайта им, не виждам откъде мога да си сменя езика на английски. Има ли друго място, онлайн или на място, от където мога да взема картите?

Най-отдолу на страницата пише "translate", но не го превежда.

Ето местата, където може да я закупите:

https://abbonamentomusei.it/abbonati/punti-vendita/

Изместете вдясно където пише " visualizza come elenco".

Няколко снимки от Венеция, прекрасна както винаги:

# 200
Ще пътуваме до Милано. Кацане в Бергамо след това 4 дни в Милано, като един от тях ще идем до Комо. Общо взето нищо правене, ама в Милано. Исках да намеря информация , но не се ориентирах. Има ли карти за градския транспорт, които можем да закупим и се зареждат, или за всичко, което ще се ползва се плаща отделен билет.

# 201
  • In transit
Ще пътуваме до Милано. Кацане в Бергамо след това 4 дни в Милано, като един от тях ще идем до Комо. Общо взето нищо правене, ама в Милано. Исках да намеря информация , но не се ориентирах. Има ли карти за градския транспорт, които можем да закупим и се зареждат, или за всичко, което ще се ползва се плаща отделен билет.
А информацията на 1-ва страница прегледа ли я?

# 202
От там започнах, но честно нищо не разбрах. И като преведох страницата от линка -пак 🙂

# 203
  • In transit
Скрит текст:
От там започнах, но честно нищо не разбрах. И като преведох страницата от линка -пак 🙂
Така, това е линк от 1-ва страница, за транспорта в Милано: https://nuovosistematariffario.atm.it/ Дори преведен с гугъл, в средата на текста в страницата има един линк: "Откъде се купуват билети" (Dove comprare biglietti e abbonamenti). Като цъкнете на този линк се отваря тази страница: https://www.atm.it/IT/VIAGGIACONNOI/BIGLIETTI/Pagine/Tipologie.aspx
Горе вляво има бутонче ENGLISH, точно до HOME. Там се отваря тази страница: https://www.atm.it/en/Pages/default.aspx, а оттам отваряте: PASSES FOR PUBLIC TRANSPORT и намирате всичко, което ви интересува. https://www.atm.it/en/ViaggiaConNoi/Abbonamenti/Pages/Publictran … wtosubscribe.aspx

# 204
В Милано е достатъчно е да имате безконтактна дебитна/кредитна карта или може да плащате с телефона си, ако има функция NFC.

# 205
  • Milano
Няма карти, в които да зареждаш билети, а само абонаменти.
Има билети за 24часа, за 3 дни или карнет за 10 пътувания.

# 206
Мога ли от България да си купя билет за разходка по езерото Маджоре и от къде?  За влак от Милано до Стреза намерих.

# 207
Сайтът Navigazione Laghi е общ за трите големи северни езера - Маджоре, Гарда и Комо.
Вижте тук в секцията за Лаго Маджоре: https://www.navigazionelaghi.it/en/tickets-and-timetables-lake-maggiore/

# 208
Здравейте,

Супер спонтанно планирам едно бързо пътуване до Милано средата на ноември. Нямам много време за детайлно разузнаване, затова ще помоля за малко помощ.

1. Видях датите за стачките (сега разбирам изобщо, че има такова нещо). Видях в линка, че на 12.11 има обявена, но не в този район. Правилно ли се ориентирам?

2. Гледах апартаменти и хотели в Booking, като съм набелязала 2-3 за цени от около 600лв за 2 нощувки за двама, близо до Duomo. Тъй като идеята на пътуването е предимно разходка, хапване, пийване и разглеждане на основните забележителности, смятате ли че това е удачна локация. Като ми се иска вечер да можем да излизаме за вечеря и бар на пешеходно разстояние. Тези цени нормални ли са според вас? Ако имате предложение за някой хотел, ще съм благодарна.

Благодаря предварително Heart

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 20:11 от casper77

# 209
Кацаме в Бергамо в 23,25 часа.
Има ли шатъл или градски транспорт от летището  по това време до гарата в Бергамо?
Мислим да си вземем хотелче до гарата.

Общи условия

Активация на акаунт