Ясно е ,че еманципацията повече ограбва мъжете, но има и жени, които не са особено въодушевени от новото време и от това, че ролята на мъжа се “размива”.

Жената е ценен ресурс, който им е изгодно да притежават, вместо да се съобразяват. Ама то и това не е било толкова просто, нито толкова сигурно, и пак не са получавали това, което искат, и пак е имало недоволни и нещастни. А пък всеки родител знае, че за едно дете е много по-важно да се учи да заслужава нещата в живота си, отколкото всичко да му се спуска наготово. Но има и много, които си се адаптират чудесно и си живеят живота и не им пречи еманципацията. Все се надявам, че мрънкачите ще се претопят с още няколко поколения

Жената е ценен ресурс, който им е изгодно да притежават, вместо да се съобразяват. Ама то и това не е било толкова просто, нито толкова сигурно, и пак не са получавали това, което искат, и пак е имало недоволни и нещастни. А пък всеки родител знае, че за едно дете е много по-важно да се учи да заслужава нещата в живота си, отколкото всичко да му се спуска наготово. Но има и много, които си се адаптират чудесно и си живеят живота и не им пречи еманципацията. Все се надявам, че мрънкачите ще се претопят с още няколко поколения
На запад жените са станали твърде агресивни като цяло. Мъже са ми споделяли как отдавна ги е страх да помогнат на някоя крехка мадама с тежък куфар, защото мадамата ще им се накара, че бил сексист ("Да не намекваш, че не мога да си мъкна 40-килограмовия куфар по стълбите?" - да, такива има и аз ги познавам). Преди години излизах с един грък, питах го на майтап дали е кавалер, той се замисли много и ми отговори "Ами, зависи. Преди бях, но откакто дойдох тук (на Запад) всички ми се карат, така че вече не знам какво да бъда")