Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 723
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 600
за мен, това жена да си върши всичко сама, дори и физически тежката работа (тоест "мъжката") няма общо с еманципацията, ами си е чист женски инат..
аз с радост оставям мъже да ми помагат, в повечето случаи дори сами се сещат, не се налага да ги моля..това не води до нищо негативно, нито е страшно или ми пречи на еманципацията..

# 601
  • France
Не знам дали е прагматична. Всъщност ако беше нямаше да има толкова трагедии като Ромео и Жулиета, които да са ù посветени. Да се интересуваш от цялостния живот на най-близкия ти ми се струва най-нормалното нещо. Например аз не съм само майка или само любима. Имам моите интереси, моя интелектуален багаж, моите амбиции и идеята за мястото в света, което искам да заема. Ако мъжът до мен се интересува само от първите 2 неща (любима и майка) значи не съм с правилния човек.

Лъвица, да можеш без някого, не значи, че ти е излишен. Например аз мога да се справя и без ММ. Но с ММ животът ми е наистина пълен.

# 602
  • Далечният изток
Не става да се гледаме един друг като конкуренция, не дай боже като врагове.

# 603
  • France
Това са токсични отношения между комплексирани хора

# 604
  • Далечният изток
Не само във връзка, принципно...

# 605
за мен, това жена да си върши всичко сама, дори и физически тежката работа (тоест "мъжката") няма общо с еманципацията, ами си е чист женски инат..
аз с радост оставям мъже да ми помагат, в повечето случаи дори сами се сещат, не се налага да ги моля..това не води до нищо негативно, нито е страшно или ми пречи на еманципацията..
Бих се радвала никога да не ти се налага да се инатиш по такъв начин. Аз бих го нарекла по-скоро неволя. Като не намериш кой да ти помогне (щото любовта беше безкористна и непрагматична, нали?) се научаваш да си помогнеш сама.

# 606
Свободата и самостоятелността за жените автоматично правят мъжете излишни герои само в света на някои мъже, според мен. Никога свободата и самостоятелността не са ме карали да чувствам, че мъжете са ми излишни. Но си мисля, че вероятно са ми дали избор да отсея тези, които чувстват, че трябва да ми докажат, че без тях съм нищо.

Цитирано е едно женско мнение от темата, та не става ясно защо отново мъжете и техните светове са виновни?

# 607
  • София
Може би защото назад водихме страници спор с мъже по тази тема?

Лъвица, да можеш без някого, не значи, че ти е излишен. Например аз мога да се справя и без ММ. Но с ММ животът ми е наистина пълен.

Точно. Но някои мъже всякаш не могат да разберат разликата. Или искат и да не можем  без тях, дори на ниво оцеляване. Всякаш всичко различно ще ги направи невалидни.

# 608
  • France
Тези мъже, които не могат за схванат разликата, са просто неспособни да направят нечий живот наистина пълен. Затова се концентрират в по-лесните дейности. Като мъкненето на пазарските торби.

# 609
Тези мъже, които не могат за схванат разликата, са просто неспособни да направят нечий живот наистина пълен. Затова се концентрират в по-лесните дейности. Като мъкненето на пазарските торби.

И кво толква ти дреме, след като си си намерила мъж по сложните дейности?
Или гледаш да ограмотиш и други мъже поради просветителско призвание, да има и за други бгмами?
Че току-виж някоя ти завидяла и ти прилапала сложния мъж?

# 610
  • France
А, не ми дреме. Философстваме тука с момичетата. Ти кажи къде те стяга чепикът.

# 611
Що пък да ме стяга?
Философствам и аз тука с момичетата.
Особено с хубавките.
Trollface

# 612
  • Paris, France

И кво толква ти дреме, след като си си намерила мъж по сложните дейности?
Или гледаш да ограмотиш и други мъже поради просветителско призвание, да има и за други бгмами?
Че току-виж някоя ти завидяла и ти прилапала сложния мъж?

Не. Иска да каже, че и сами можем да си носим торбите и така да не се скинете или изморите. Освен, че мъкна торбите и количката, ги мъкна и пеша. Бабички са ми предлагали да ми купят билетче за трамвая. Не ща. Трябва да видиш суратите на съседите като излизаме и той се мята на колата, а аз тръгвам пеша с количката.

За какво ни е сложния и мъж? Аз съм простакеса и искам някой, с когото да съм в хармония. В кухнята имам 2 рафта с указания за сложни уреди. Ако и упътване за сложния и мъж трябва да чета, отиде!

В бг-мамата не са желани бащите, знаеш. Само ергени, като сирениния.

Купон да става.

# 613
Философстването е безплатно. И не се изисква особено напъване. Ама то, каква ли ти е и ползата да си дървен философ?😂

# 614
  • Somewhere beyond the moon and stars
За щастие, за мъжете е важно да се доказват като мъже повече, отколкото за нас е важно да се доказваме пред тях. И трябва да им позволяваме.

В тоя ред на мисли, професионално мога много да се доказвам, но няма да се нагърбя да нося нещо тежко, ако има свободен колега наоколо, не защото не мога. Уважавам и себе си като дама, и него като мъж.

Общи условия

Активация на акаунт